Šta je novo?

17" laptop do 1200 evra

Maler_BG

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2006
Poena
304
Dosta se pisalo o laptopovima u ovom cenovnom rangu ovde na forumu.Ali posto je od skoro smanjen PDV na racunare situacija se drasticno promenila.Dakle trazim varijantu desktop replacement laptopa.Znaci 17" ekran,Core2Duo ili neki drugi 64-bitni procesor, neka neintegrisana grafika,RAM minimum 1GB,hard -kapacitet nije toliko bitan koliko brzina a ostalo manje vise standardno,ne bi bilo lose da ima i numericki deo tastature.I koliko sam video jedino FS Xi1526 trenutno zadovoljava te uslove u rangu cena do 1200 evra! E sad FS kao proizvodjac mi se nesto i ne svidja,cini mi se da su FS laptopovi dosta losiji od recimo Acera, HP i Toshibe,ali su opet HP i Toshiba preskupi. Dakle ima li za te pare jos nesto zanimljivo osim ovog Xi1526?

FSC Amilo Xi1526 je odlican, imam ga 4 meseca, radi bez prestanka i nema problema. Losi su FSC koji su u rangu ispod 800 eur, sve prko toga je OK. Slazem se da su Toshiba i HP bolji sto se tice kvaliteta, ali ne toliko kolika im je cena !!!

Mozda bi bilo dobro da sacekas jos neko vreme, ako ti nije hitno?! Jer bi trebalo da stignu novi modeli Toshiba racunara i Acer-a. Pa eto ... ako budes strpljiv mozes uzeti nesto jos povoljnije i stvarno sa odlicnom konfiguracijom, a pri tom ne tako preskupo i precenjeno.

Pozdrav!

Sto se tice cekanja, slazem se da ce izaci bolji laptop, ali u startu ce biti skuplji nego recimo 3 meseca posle premijere, a tada ce doci drugi koji je bolji i tako u nedogled. Ako si odlucio, vredi sacekati samo ako ce skinuti PDV, ili ce npr. za par nedelja doci novi model, pa njega cekas, mada po mom misljenju trebas da gledas kada dodje novi model da uzmes stari jer ce mu onda cena biti najmanja jer ce ga rasprodvati i to ti je sansa da ga uzmes dok ga imaju na lageru !!!

Govorim o cenama koje ce biti mnogo pristupacnije od trenutnih. I nece biti rasprodaje starih modela, cene mozda padnu 20-50e trenutnoh modela na trzistu. Sigurna sam da ce se isplatiti cekanje.

Slazem se sa Bartmanom,to cekanje zna da traje u nedogled.Znam po sebi ja cekam vec dve godine! I bas sam se smorio,te cekaj da se pojavi ovo te ono...Uvek ce se pojaviti nesto novo,bolje,brze ali i skuplje pa cim mu se cena spusti na neku normalu ili ga vise nema u prodaji ili vise nije aktuelan.Nije problem sacekati koji dan,nedelju,ali cekati duze to ide u nedogled! Koji modeli Toshibe i Acera treba da se pojave. po kojoj ceni i kada ce biti u prodaji? Ako je nesto spektakularno vredi sacekati,jer meni realno ne treba nista jace od FS Xi1526,samo je njemu cena ipak jos uvek visoka a i ne gotivim nesto preterano FS radije bih uzeo Toshibu ili Acera! Ali posto ne vidim da za cenu pribliznoj koliko kosta Xi1526 postoji laptop koji nudi te performanse,ne znam sta da odlucim?!

A da Bartmane pa gde ce da ukidaju PDV na racunare, jedva su se smilovali da smanje i na 8% sa 18%! I ovo je premija! Inace uvek sam za varijantu "kupi stari model kad se pojavi novi" jer tada ovom prvom pada cena drasticno! Jer bilo koji IT proizvod koji se pojavi cena mu se normalizuje tek posle 6 meseci od pojavljivanja i kasnije... Jedino kad se pojavi neki model koji nudi nesto epohalno u odnosu na prethodne onda vredi uzeti ga odmah ili cekati da se pojavi u prodaji.

Dobar dan!!!

ACER Aspire 7520G-302G1 sa specifikacijom:

*AMD Turion64 X2 DualCore TL56 (1.8GHz/2x512kB)
*Nvidia NForce 630M chipset
*2GB DDRII (2x1GB)
*160GB HDD SATA(5400rpm)
*DVD-RW DualLayer
*17" WXGA+ CrystalBrite(1440x900)
*nVidia GForce 8400M-256MB DX10
*Modem,G-LAN, WLAN, TV Out, FireWire
*ExpressCard slot, 4xUSB, DVI, Infra-Red,5-in-1 card reader
*Dolby Surround sound system with SubWoofer
*0.3 MPix CrystalEye WebCam
*cell battery up to 2:45h life
*Full size keyboard with numeric keypad
*Tezina 3.7kg
*New BMW design (Black/White)
*garancija 1 godina
*Microsoft Vista Home Premium
i EXTRA cenom 72500.00

Eto, ipak se isplatilo to cekanje, a trajalo je manje od 10 dana.

Pozdrav!

E ovome sam ti pricao Bartmane.Bilo je pitanje samo vremena kada ce da se pojavi neki ok model poput ovog FS-a Xi1526! A da bude cena ipak malo pristupacnija.I eto to je i Acer uradio,samo treba malo strpljenja! Taman sam hteo sutra da pazarim taj tvoj toliko hvaljeni Xi1526,kad evo...Nego plasi me da to ne razgrabi raja pa da mu posle dignu cenu i da ga cekamo ko ozeblo sunce🙂

Kao jedinu prednost FS Xi1526 u odnosu na ovaj Acer vidim u Intel Core2Duo procesoru naspram Turiona X2.Ali niza cena od preko 200 evra cini mi se ipak opravdava taj minus koji i nisam siguran koliki je realno jer ovaj Turion radi za 200mhz vecem taktu!Najveca prednost Intela je cini mi se u duplo vecoj kes memoriji! Moze li neko da napravi paralelu izmedju Core2Duo i Turiona X2 da li moze da se oseti u nekim zahtevnijim aplikacijama veca snaga Intela ako je uopste veca? I da koji procesor se vise greje u realnom radu?Znam da je serija T c2d opste poznata da ima malu disipaciju...

Slazem se da je bolja kupovina. Ipak grafika je osrednja i slabija od go7600, ali ima podrsku za DX10, a sto se tice AMD-ovog procesora, jeste da je slabiji od Intela, ali ne mnogo.
Ipak se bojim da je ovo cena bez PDV-a, jer zvuci nerealno da ovakav laptop kosta manje od 1k evra !!!

Bartman-e, veruj mi! Cena tacna iznosi (sad se povecala zbog kursa) 73500.00 sa PDV-om. Ako ne verujes, onda se prvo dobro raspitaj gde ima za te pare, pa onda daj sl. komentar bilo cemu.

Pozdrav

Koliko je go7600 grafika jaca od ove 8400M,cini mi se da go7600 nema dx10 podrsku,za razliku od ove 8400M? A sto se tice procesora trebalo bi da je X2 na 1.8GHz bar pribliznih performansi ako ne i vecih,ipak ima visi takt za 200MHz od C2D na 1.6GHz!

Ako veca cena nije problem, vredi razmisliti o HP NX9420.

C2D T5600 1,83GHz 2 MB, 17" WideXGA+ 1440x900, 1 GB DDR2 120 GB hdd, DVDRW, ATI X1600 256 MB, Wi-Fi, Bluetooth, numericka tast. (sto i nije strange za 17" laptop)... o kvalitetu izrade ne treba trositi previse reci, HP je to 😀

Cena se krece nesto ispod 1350€...

Da, samo ... NX9420 je dosta stari model sad već, ali to nije toliki problem, koliko je problem sledeći:

- cena je previsoka za specifikaciju koju ima
- čak i sa tako visokom cenom, teško ga je naći.

Da, samo ... NX9420 je dosta stari model sad već, ali to nije toliki problem, koliko je problem sledeći:

- cena je previsoka za specifikaciju koju ima
- čak i sa tako visokom cenom, teško ga je naći.

- cena: HP (kao i ostali velikani) uvek naplacuje ime ali ipak to sa sobom nosi neki kvalitet. FSC nema sta da trazi u toj kategoriji (kvalitet izrade)
- nije ga tesko naci...

Nazad
Vrh Dno