Šta je novo?

17'' i 19'' TFT iz BlueStar-a!

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Josh ranije je bila pricha o novim serijama TFT monitora iz Arilja.
Pretpostavljam da vishe nisu "nove" serije, ali zanima me kako su se pokazale u odnosu na prethodnu seriju, koja je imala i pohvale ali i kritike zbog kucishta. Cena?

Imas u 100-tom broju PC Pressa njihov test, a to je radio Max. Sacekaj koji dan da se on vrne sa puta, pa ce odgovoriti.

c c c, pa ima covek opise u Digitalu i PCPRESS-u, i ni to nije dovoljno. SP1702, black je odlican monitor za ulozen novac , po karakteristikama slican Samsungu 172S. Odlicne boje, bez vidljivog bandinga, solidan ugao gledanja (za danasnje pojmove, solidno je vise nego dovoljno!) i sto je najvaznije - mogu se gledati filmovi i igrati igre. Nije sampion - spada u prosek, jer su danas aktuelni novi TN+Film paneli sa ukupnim vremenom odziva od 16ms, dok ovaj ima oko 25ms, ali realno ne preko toga. Jos jednom - odlican za te pare, a crna varijanta nije uopste ruzna. X-Vision koristi PVA matricu, koja je karakteristicna po toem sto joj za malu promenu ugla kristala potrebno mnogo vise vremena nego za maksimalnu promenu - sto znaci da se tranzicije crno-belo odvijaju gotovo trenutno (par ms), dok se tranzicije izmedju razlicitih nivoa sivih odvijaju za od 20 do 35 ms. TO znaci da je za tekst, recimo, Office... monitor odlican, dok za igre koje imaju mnogo brzih kontrastnih promena, veoma losh. Za mracne igre i ne toliko, koliko recimo za sarene simulacije voznje (danju), kada je kasnjenje bas nepodnosljivo....

pozdrav

Da li govorite o LCD monitoru made in Serbia???

Ako da koliko stoji 17 inches o kom upravo govorite, cija je tehnologija ~ispod poklopca~, koliko se nudi garancije??

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
Jos jednom - odlican za te pare, a crna varijanta nije uopste ruzna.

To je definitivno subjektivna kategorije, pa se ne treba na izgled uopste osvrtati, mada je korisno da svako iskaze svoje misljenje po tom pitanju. Meni npr. osim "sitnijih" propusta po pitanju izrade ni beli Xelo 17" (stari) nije bio nesto ruzan (naprotiv). Delovao mi je pomalo progressive po pitanju dizajna...

Poslednja izmena:
Matador je napisao(la):
Da li govorite o LCD monitoru made in Serbia???

Ako da koliko stoji 17 inches o kom upravo govorite, cija je tehnologija ~ispod poklopca~, koliko se nudi garancije??

daa to ti je made in serbia...

kuciste i neka elektronika je valjda nasa...dok su paneli samsungovi sto je za pohvalu... ma monitori su super....www.bluestar.co.yu

otvorice uskoro kancelariju u Beogradu, gde ce moci da se pogledaju ( i kupe) monitori.

Momci razbijaju sa cenom - prodajne su 350 odnosno 500, a saznao sam da ce te cene ici jos dole kad predstave novu 17-icu sa panelom drugog velikog proizvodjaca TFT matrica... Otprilike, za pola godine ce te cene sigurno biti 280 / 400 - sto znaci da ce svako moci da priusti sebi TFT>

Jedini je problem stho sam ih juche zvao i dobio sam odgovor da nemaju malo prodaju kod nas uopshte, niti da ce je biti u skorije vreme.
Mene naj iskrenije zanimaju njihove memorije..

Pozdrav

video sam 17" xelo pored sony-ja (kod saše).. ne može da se poredi.

SP1702 je toliki krsh da je to strahota.
Ostrinu TFT ekrana kapiram za jednu od njihovih najvecih prednosti, a to kod Xela nije ni na nivou boljih CRT-ova.
Imam jedan u firmi, gledam ga svakodnevno i uopste ne razumem kako za to iko moze da kaze da je cak i dovoljno ?!?
Samsung 172V koji se moze naci za ~380€ je neuporedivo, i jos jednom, neuporedivo bolji monitor, dok o skupljim modelima ne treba pricati.
Taj Xelo vredi mozda 250€ i to zato sto ne zauzima mnogo mesta, kvalitet slike, ja stvarno nisam video gori. A vidjao sam TFT-ove stare i 3-4 godine.

Ovo je o ekranu, a plastika i celokupna izrada je na slicnom nivou.
Plastika kao da je guma, toliko je savitljiva, a taster on/off je u slicnom fazonu, ne znas kada je pritisnut.

Pozdrav!

Imas najverovatnije los primerak tog monitora. Dva SP1702 (crni), imaju Samsung 172S panel i garantujem da bi i sam rekao da nije los monitor. Treba da vidis, recimo, TEAC-ovu 17-icu koju je uvezao Pakom - to je ocajan monitor.

Kakvo je tvoje mišljenje o seriji NEOVO koju je takođe uvezao Pakom?
Posebno me interesuje F-419.

Teacova 17tica iz Pakoma je vrlo dobar monitor, pogotovo za svoju cenu.
Dva Teac-a su mi prosli kroz ruke za dva dana, oba su vise nego dobri, a za Xelo su klasa Sony/Eizo.
Izgleda da ti stvarno pojma nemas o cemu pricas.

Xelo je krshina, a Teac je vrlo pristojan moitor. Ko kaze suprotno, neka svrati. Jos ako sme neki kes da stavi na to svoje misljenje, rado cu mu ga uzeti. :beat:

Pozdrav!

Sale, jel ti to prodajes? Mislim Teac? :d

Gledao Teac -17" onaj sa zvucnicima pre par dana. Moja ocena zvuk minus 1, slika 8+.

Ocena za taj Teac je, po mom misljenju, 3 za sliku, a Xelo bi dobio 6 ili 7... Takve sam ja primerke imao, bar na testu. Ne znam da li su birani primerci ili ne, ali govorim ono sto vidim. Pogotovo sto taj Teac nije nimalo jeftin monitor... Pre dva meseca, prodajna cena je bila 475 evra, a to i pise u IT marketu iz tog meseca.

Nesho, smesan si ako pokusavas da budes sarkastican ;)
Prodajem sve sto valja. A za pare koje Teac kosta je odlican posao.
Tako da gledam da i njega imam na lageru ili samo u cenovniku.
Pored LG 1720B, Samsuna 172V, Sony S73 i jos nekih.

Cena u IT Marketu za Teac-> :D.
Dobra je ta novina, nema sta. :)
Realna cena je mnogo niza, uostalom mi ga prodajemo za 380€.
LG1720 B je 435€, a Samsung 172V oko 380€.
Oba su VGA only.
Teac ima i VGA i DVI ulaze + zvucnike.

Jos nesto u vezi Xela, to je panel od 171S, dakle tehnologija stara 2+ godine.
I ne, nisam video samo jedan, video sam nekoliko i svi su jednako losi.

Mada, ja stvarno ne znam sta se sa vama ubedjujem, ljudi koji nisu posle 3 meseca sposobni da skapiraju da nema upovanja oglasa, tesko da mogu ove sada price ;)

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Pa nije valjda da i kod TFT ima kategorija "biran primerak"???????

Nazad
Vrh Dno