Šta je novo?

16:10 vs 4:3 omjer Monitora

Nani

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
319
Evo nesto gledam po stranim sajtovima, mnogi ljudi sa hardware foruma se odlucuju za wide screen monitore pogotovo za 16:10 omjer wide screen (ne za 16:9). Zanima me sta vi mislite o tome? Pogotovo kako se ponasaju u igrama? Druga stvar za 19" 16:10 wide screen monitore nativna rezolucija je 1440*900 a te rezolucije nema u windowsu, pa jel se ove wide rezolucije postizu sa dodatnim driverima i kako to fercera? Nove igre podrzavaju ovaj omjer, a one koje ne podrzavaju ekran stavi na normalnu rezoluciju ali imaju 2 crne trake sa strane, sto meni ne smeta. Da li iko ima iskustva sa ovakvim monitorima.

Poslednja izmena:
brdo nas ima fsc w19-1 sa odnosom 16:10 i ja sam prvi ekstra zadovoljan, potrazi po forumu...

Poslednja izmena od urednika:
16:10 meni ne deluje bas kao dobar izbor na 19" monitorima zato sto je 900 malo za vertikalu.

zasto se ne kaze odnos?!
odnos izmedju sirine i visine je 16:10, sasvim regularno receno na srpskom...
omjer mi i dalje nista ne znaci...
a to kako ti deluje, je tvoje, ja bih rekao, neosnovano misljenje... i u krajnjem slucaju zavisi za sta ti treba...

...
A mozda je samo stvar navike. Isto kao sto mi je u pocetku bila cudna rezolucija 1280x1024 zato sto je razmera bila 5:4 umesto 4:3 kao kod 1152x864 koju sam gurao na starom monitoru. Pa reci mi za sta ti koristis tu rezoluciju? Za grafiku ili za igranje ili mozda nesto trece ?

meni se wide ekstra svidja, za sve
grafikom se ne bavim...
programiram, igram se i buljim u filmov&serije, a za ovo poslednje je bas zakon...
mrzi me da se nastavljam na odnos, da ne bih kvario nase odnose |>>

Ubuduće ako ne razumete šta neko pita, zaobiđite thread...

Naravno, nije isto ako neko dođe i počne da priča na portugalskom, ali ako stoji:

"16:10 vs 4:3 XZY Monitora"

šta god da piše umesto "XZY" nije bitno za rečenicu, jer ostatak rečenice sasvim dovoljan da svako sa IQ>65 shvati šta je čovek hteo da pita...

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
Ubuduće ako ne razumete šta neko pita, zaobiđite thread...

Naravno, nije isto ako neko dođe i počne da priča na portugalskom, ali ako stoji:

"16:10 vs 4:3 XZY Monitora"

šta god da piše umesto "XZY" nije bitno za rečenicu, jer ostatak rečenice sasvim dovoljan da svako sa IQ>65 shvati šta je čovek hteo da pita...

Zato sam ga ja i ispravljao. Zato sto mislim da je savrseno shvatio sta hoce covek da kaze a i cak odgovorio pravilno na pitanje, ali je i dalje nastavio da pise da ne shvata sta je omjer ili kako vec.

danijel00 je napisao(la):
meni se wide ekstra svidja, za sve
grafikom se ne bavim...
programiram, igram se i buljim u filmov&serije, a za ovo poslednje je bas zakon...
mrzi me da se nastavljam na odnos, da ne bih kvario nase odnose |>>

Nego u pravu si. Necemo da nastavljamo zbog gluposti.

:wave: :wave: :wave:

Nazad
Vrh Dno