Šta je novo?

150e - 200e

Chola

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2012
Poena
160
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 12 128GB
Za ove pare, koji bi ste telefon uzeli? (Ni dinar preko 200e)

Za oko su mi zapali:

Samsung Galaxy S3 (i9300, mada bi voleo da naletnim negde na i9305)
Alcatel Idol X (6040x - single sim verzija)
Vasi predlozi? (Cak prihvatam pod razmatranje i kineze)

Mogu i novi i polovni telefoni.
Bitna stvar: Hardver unutar telefona (quad-core A9 ili ako mora A7, 1-2GB rama, i jak graficki cip mali-400/mp4 ili u slicnom rangu)

Poslednja izmena:
Za ove pare, koji bi ste telefon uzeli? (Ni dinar preko 200e)

Za oko su mi zapali:

Samsung Galaxy S3 (i9300, mada bi voleo da naletnim negde na i9305)
Alcatel Idol X (6040x - single sim verzija)
Vasi predlozi?

Mogu i novi i polovni telefoni.
Bitna stvar: Hardver unutar telefona (quad-core A9 ili ako mora A7, 1-2GB rama, i jak graficki cip mali-400/mp4 ili u slicnom rangu)

Ako si za WP, mogla bi ti i neka Lumia pasti kao kap.

da ja sad treba da uzmem telefon uzeo bi motorola moto g

to sto ti trazis za 200e kao nov nema,samo polovno ;). zelim ti srecu u potraznji polovnig telefona :)

da ali te specifikacije telefona za 200e nov nema a od polovnih ti ostaje nexus 4 ili huawei ascend p6 i eventualno alkatel idol xako ga ima po oglasima za 200e :)

Poslednja izmena:
Los je po mom misljenju. 1GB rama, ekran manji od 5", slab cip... ***, nije to sto trazim :/

cip je sve samo ne slab ;) ne znam sta bi vise na telefonu, imam ga od pre mesec dana I jedan je od boljih telefona koje sam koristio, izrada .... vrhunska, ponasanje u radu .... vrhunsko, ne znam sta vise .... mozda bolja kamera ali realno ni ovoj nista ne fali, a ako cu da slikam zbog kvaliteta fotografije I megapixela kupicu fotoaparat :)

Ono sto mi se ne svidja tj imam zamerke, telefon je mnogo gladak ali bas mnogo :) I 8GB bez prosirenja .... mogu da zamislim scenarije gde mi je to problem. Hteo sam 16GB verziju ali nije bilo u ponudi kad sam gledao

Realno za 170e koliko sam ga platio ne vidim ni priblizno dobar telefon u ponudi .... nigde ....

Poslednja izmena:
cip je sve samo ne slab ;) ne znam sta bi vise na telefonu, imam ga od pre mesec dana I jedan je od boljih telefona koje sam koristio, izrada .... vrhunska, ponasanje u radu .... vrhunsko, ne znam sta vise .... mozda bolja kamera ali realno ni ovoj nista ne fali, a ako cu da slikam zbog kvaliteta fotografije I megapixela kupicu fotoaparat :)

Ono sto mi se ne svidja tj imam zamerke, telefon je mnogo gladak ali bas mnogo :) I 8GB bez prosirenja .... mogu da zamislim scenarije gde mi je to problem. Hteo sam 16GB verziju ali nije bilo u ponudi kad sam gledao

Realno za 170e koliko sam ga platio ne vidim ni priblizno dobar telefon u ponudi .... nigde ....

***, sto se cipa tice, tu sam jako sitnicav i trazim nesto tipa onoga sto ima S3, LG 4X HD - u tom rangu, jer sam heavy user 3d aplikacija, tako da sve telefone "ISPOD" razmatram samo ako imaju 2gb rama, jako dobar ekran (zato me je 6040x odusevio), i slot za memorijsku mi je obavezan (imam karticu od 32GB kod koje mi je 1.5GB slobodno :D )

U tom rangu ima koknurencije u vidu LG L9, HTC One X, pa cak i 4X HD, pa cak mozes i Huawei G700 naci za te pare :)

Poslednja izmena:
eto sam si naveo telefone, mi ti ne trebamo :)

***, sto se cipa tice, tu sam jako sitnicav i trazim nesto tipa onoga sto ima S3, LG 4X HD - u tom rangu, jer sam heavy user 3d aplikacija, tako da sve telefone "ISPOD" razmatram samo ako imaju 2gb rama, jako dobar ekran (zato me je 6040x odusevio), i slot za memorijsku mi je obavezan (imam karticu od 32GB kod koje mi je 1.5GB slobodno :D )

U tom rangu ima koknurencije u vidu LG L9, HTC One X, pa cak i 4X HD, pa cak mozes i Huawei G700 naci za te pare :)

Zmaju ..... Moto G je jaci od S3 (i pritom S3 je 250+e) i po meni bolji u svakom pogledu osim kamere .... testirao sam :) inace prodao sam Idol X koj ima extra ekran ali je prevelik za mene i realno taj ekran ako ga koristis za 3D ce posrkati 2000mAh bateriju za tren ako planiras da imas uvek punjenje blizu onda je skroz ok, do duse moras da mu sredis software onaj sto dolazi sa njim je uzas blagi.

Qualcomm MSM8226 Snapdragon 400
CPU Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7
GPU Adreno 305

Ovo ti je hardware od Moto G

Exynos 4412 Quad
CPU Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9
GPU Mali-400MP

Ovo S3

Poslednja izmena:
Nisam neki ekspert, al ja mislim da bi ti previse za 200 eura, prijatelju

Apsolutno si upravu, prijatelju :D

Zmaju ..... Moto G je jaci od S3 (i pritom S3 je 250+e) i po meni bolji u svakom pogledu osim kamere .... testirao sam :) inace prodao sam Idol X koj ima extra ekran ali je prevelik za mene i realno taj ekran ako ga koristis za 3D ce posrkati 2000mAh bateriju za tren ako planiras da imas uvek punjenje blizu onda je skroz ok, do duse moras da mu sredis software onaj sto dolazi sa njim je uzas blagi.

GPU Adreno 305

Exynos 4412 Quad
GPU Mali-400MP

Ovo S3

Mali-400 MP4 > Adreno 305, Cortex A9 1.4 >> Cortex A7 1.2 :) Znam da je S3 sa softverom katastrofa, kontam ako bi njega uzeo onda bih bacio C11 i kojesta :D Sto se idola tice, za mene je savrseno velik. Nesto sam bio primoram da koristim nedelju dana ****** od kineske replike note 3 sa ekranom od 5.3 inca, i taj ekran mi je bio perfektan (barem sto se velicine tice) :D

sve je to ok ... ali moras da razumes da baterija na tim telefonima je toliko ****** da ne znam sta da kazem ....

Komentar mog druga koj opravdava S3 jadnu bateriju ..... "danas imas svuda punjenje .... jedan kabl na poslu imas kabl kod kuce" wtf pa necu da imam obavezu punjenja telefona 3 puta dnevno kao da setam kuce ... ako mi treba obaveza tog tipa uzecu kera ponovo :)

Da ljudi ne pominju probleme sa Lenovo P780 u vidu gubljenja signala taj telefon bih kupio nebih razmisljao uopste .... prezalio bih i 5" ekran ....

sve je to ok ... ali moras da razumes da baterija na tim telefonima je toliko ****** da ne znam sta da kazem ....

Komentar mog druga koj opravdava S3 jadnu bateriju ..... "danas imas svuda punjenje .... jedan kabl na poslu imas kabl kod kuce" wtf pa necu da imam obavezu punjenja telefona 3 puta dnevno kao da setam kuce ... ako mi treba obaveza tog tipa uzecu kera ponovo :)

Da ljudi ne pominju probleme sa Lenovo P780 u vidu gubljenja signala taj telefon bih kupio nebih razmisljao uopste .... prezalio bih i 5" ekran ....

Baterija mi nije problem, ionako sam kuci 1/3 dana , sve dok moze da izdrzi 6 sati, meni dosta.

GPU Adreno 305

Exynos 4412 Quad
GPU Mali-400MP

Ovo S3

Ima li Moto G kod nas? Nisam gledao... koje su cene? Deluje kao best buy zaista.

otkud ti to da s3 moraš da puniš 3x dnevno?
s3 ima jako dobru bateriju

otkud ti to da s3 moraš da puniš 3x dnevno?
s3 ima jako dobru bateriju

mozda sam se lose izrazio .... mislio sam na sve telefone sa prejakim hardwerom i jadnom baterijom.

S3 nije los i baterija mu nije toliko ocajna (ali je i dalje jadna), ali je daleko od odlicnog telefona bar sto se mene tice ... meni izgleda kao najjadniji plastikaner ono beda ... dno dna itd :)

^ 8GB model 240-250€. Dupla cena nego napolju.

nije ... 220e je kod nas kad sam ja gledao, napolju ti je 170e tj 150ish ako se cimas da vratis PDV.

Ljudi uspeo sam da nadjem Glaxy Note 2 polovan za 210e, uzeo sam ga... prezadovoljan sam :) Telefon je brutalan :)

Nazad
Vrh Dno