Šta je novo?

15'' TFT monitor do 200e?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da se resim 17'' solarijuma od 55 kg i kupim neki TFT. Ali 15'' posto sam ogranicen budzetom.

Znam da je vreme 15'' monitora bilo odavno tako da nisam pametan sta bih uzeo. Ali rang je do 200e, pa bi mi svaki savet ili smernica dobro dosli.

Kupiti polovno, sa što manjim odzivom. Pregledaj Halo Oglase, ima firmi koje prodaju polovne monitore, možda nađeš nešto sebi interesantno...

Pa evo...
Na primer Gericom C500 (15", 250cd/m2, 500:1, 25m) je nešto ispod 200€ (oko 195€ ako se ne varam).
Ako pak možeš da se "nategneš" za još nešto para imaš i ovo:
1) Neovo F-417S (17", 260cd/m2, 450:1, 12m), nešto ispod 240€ ili
2) Philips 170S FG/FS (17", 250cd/m2, 500:1, 12m) nešto ispod 250€.
E sada ti vidi šta ti je činiti.
Ja lično smatram da ovaj poslednji vredi svaku paru (iako nema DVI), ali to je već moje mišljenje. ;)
Toliko od mene i nadam se da sam bio od neke pomoći. :)
Pozdrav. :wave:

Videh danas Samsung 152s za 17.250 din u Piramidi, ne izgleda lose, ali mislim da je to danas ipak mnogo dati za 15"/25 ms. Opet, uklapa ti se u cenu, a verovatno ga ima i za manje.

Vidim na PC Berzy :p prodaju Bluestar 15" za ~140 €...

Slazem se da su malo precenjeni imajuci u vidu sta nude ali ova masina ce sluziti za kuckanje teksta, gledanje filmova i citanje e-bookova. Nista prezahtevno.

Kudi, ja sam za 115 uzeo polovnu 15icu i super je. Mashina na koju je zakachena sluzi za muziku/film/net/office. Shta te boli uvo za odziv i ostale fore. Mislim da ovaj moj ima odziv 40ms ali se ne primecuje na filmu (shto je meni bitno). 40ms je ok za 15 ako csh ga koristiti za gore navedene stvari veruj mi ;)

andjelkoyu je napisao(la):
...Vidim na PC Berzy :p prodaju Bluestar 15" za ~140 €...

To je sjajna cena, koji je model? (na njihovom sajtu neam 15-ice?!?)

Genghis Khan je napisao(la):
Kudi, ja sam za 115 uzeo polovnu 15icu i super je. Mashina na koju je zakachena sluzi za muziku/film/net/office. Shta te boli uvo za odziv i ostale fore. Mislim da ovaj moj ima odziv 40ms ali se ne primecuje na filmu (shto je meni bitno). 40ms je ok za 15 ako csh ga koristiti za gore navedene stvari veruj mi ;)

Koju i gde?

Poslednja izmena:
Ja sam isto uzeo polovni 15" TFT, EIZO FlexScan L350, za 135eura kod "Bozic i sinovi" i super sam zadovoljan. Par igrica sto sam probao, mogu i one fino da idu mada nisam pasionirani igrac pa verovatno i ne primetim slabosti TFTa. Za programiranje, internet, filmove itd odlican je a dobije se i 6 meseci garancije.

@ SuperStarr

Ispostavilo se da je u pitanju 14.1" monitor. :(
Firma Sea&Sky.

Vrh Dno