Šta je novo?

1440p monitori

slobas

Poštovan
Učlanjen(a)
04.08.2016
Poena
51
Ovako hteo bih da kupim 1440p monitor, ono sto mora da bude jeste IPS i ja bih voleo da bude 27-incha mada mozda i 25, misljenja su podeljana da li je 25 incha dovoljno veliko za tu rezoluciju.

Sta je poenta, uglavnom ja se bavim programiranjem i u svom stanu nemam televizor vec samo racunar, dakle u stanu racunar koristim kako za nesto sto radim privatno (opet neko programiranje i slicno) tako i za fun :). Hocu da uzmem monitor koji bi mi sluzio za obe stvari a i ne bih isao na varijatnu sa 2x24-inca full HD monitora.

Ono sto sam ja gledao je Dell u2515h i u2715h.

Ima i prica sa BenQ GW2765HT, samo sto on samo samo preko KP da se nabavi (razlika u cenu je malo iznad 100 evra u odnosnu na u2715h) ali ne izgleda tako dobro kao ova dva Dell-ova, oni izgleda bas super.

Zanima me da li je neko imao iskustva sa pomenutim monitorima i da li mozda ima neku, mozda bolju, preporuku.

Hvala

U2715h, нема грешке са њим.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ako ti treba veća radna površina, kao i bonus dijagonala za multimedijalni sadržaj, jesi li razmišljao o BENQ LED 32" BL3200PT?
Nemam lično iskustvo ni sa jednim od pomenutih monitora, vidim da su uglavnom hvaljeni u review-ima po netu.

Ja sam u sličnoj poziciji kao ti i u dilemi sam da li da idem na:
1. neki jeftiniji 27" FHD + neki jeftiniji 43"+ FHD TV (najskuplja opcija, a imam dva osrednja )
2. 32" BENQ
3. neki osrednji UHD TV od 40"-43" kao zamenu za monitor (prvo sam ovo hteo, uz naravno dokupljivanje neke nvidia g.kartice iz serije 9, ali po forumu ne vidim dovoljno saveta i podrške za ovaj setup)

Hmm zaista zanimljiv monitor ovaj BENQ, samo uh covece OGROMAN JE!

Imam mesta na stolu za ovako nesto ali zaista je ogroman, nisam siguran da li bih hteo da idem toliko velikoooo, iskreno ne znam gde bih mogao da odem da vidim ove monitore, ne mora ove ali neke slicne stvari sa toj velicinom (25incha 1440p, 27incha 1440p, i 32incha 1440P)

Evo nesto vise o ovom benq monitoru, detaljni review manje vise http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_bl3200pt.htm

Dakle u pitanju je VA panel, koji je poprilicno dobar, nesto izmedju TN i IPS

Imam 2715H i sluzi mi kao glavni monitor za rad.

Sve je ok, uz klasicne IPS boljke, probijanje pozadinskog osvetljenja u coskovima, sto se ne primecuje u radu ili igricama.

I, ono sto mene nervira, problemi sa DP daisy chaining-om, sto se manifestuje time da monitor kad ode u sleep mode nece da se probudi. I onda nastaje zahebavancija, te upali/ugasi, te probaj da iskljucis skroz iz struje... Doduse sa najnovijim Catalyst drajverima sve redje vidjam ovaj problem.

Ali ako ne koristis DP daisy chaining, onda zanemari ovaj predzadnji pasus, sve radi out-of-the box.

Poslednja izmena:
Inace ipak sam se odlucio za 2715H, imam ga vec nekih desetak dana i mogu samo da kazem WOW.

Zaista odlican monitor, svakom toplo preporucujem, mislim da sam cak i imao srece sa panelom pa skoro i da nemam nikakve IPS boljke :)

Jako sam zadovoljan, evo malog uporedjenja razlike u samoj rezoluciji i koliko se dobija istom..

2 prozora otvor otvorena u full HD rezoluciji (na starom moniturou) SmallScreen.png
2 ista prozora otvorena u novoj 1440p (2560 x 1440) rezoluciji largeScreen.png
Ogromna razlika, o bojama necu ni da pricam :)

Poslednja izmena:
moze da se zna po kojoj ceni si ga uzeo? i ja merkam isti

Idi na overclock.net i hardforum pa ćeš da videti šta je kuđenje SVIH proizvođača.

Ne postoji kontrola kvaliteta u proizvodnji panela.

Nazad
Vrh Dno