Šta je novo?

Hardver 1440p 165-240Hz 27" IPS monitor

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

danilo989

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2006
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D, Scythe Fuma 2 rev. B Noctua NF-A12x25 Edition
Matična ploča
MSI MPG B550I Gaming Edge Wi-Fi ITX
RAM
2x16GiB G.Skill TridentZ DDR4 3200Mb/s CL14 F4-3200C14D-32GTZKW
GPU
PowerColor Radeon RX 7800 XT Hellhound 16GiB Noctua NF-A12x25 Edition
Storage
Western Digital Black SN850 WDS100T1X0E-00AFY0 1TiB, Western Digital Blue 3D WDS200T2B0A 2TiB
Zvuk
Altec Lansing 220, HyperX Cloud II
PSU
Corsair SF750 Platinum 750W SFX
Kućište
Cooler Master NR200P ITX
Monitor
Dell G2724D 27" IPS 1440P 165Hz, ASUS VG259QM 25” IPS 1080P 240Hz
Miš & tastatura
Endgame Gear OP1 8K, HyperX Alloy Origins Aqua
Ostale periferije
APC BX1400U-GR
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Polako dolazi vreme za zamenu mog monitora iz potpisa. Uglavnom ce sluziti za multiplayer igre, Firefoxovanje i mlatimudiju pa rekoh da vidim sta 1440P rezolucija moze da ponudi. U planu je i 7800XT da isprati skok sa 1080p 240Hz na 1440p 165+Hz.

Zahtevi su:
1) 400-600e. Tesko mogu da opravdam ulaganje od 1000+ na (QD)OLED ali mi izgleda primamljivo, samo da nije burn-ina.
2) Pixel Overdrive mode da bude adekvatan za veci deo refresh rate opsega, tj da se ne pojavljuje overshoot/undershoot u zavisnosti od VRR refresh rate-a.
3) Nizak input lag, jerbo igre
4) Ergonomija mi nije nesto bitna.
5) Bilo bi lepo da ima KVM ali nije neophodno.
6) Ne mora domaca prodavnica.
Edit:
7) Upotrebljiv sRGB mod
8) Ravan ekran

Prvi na listi je MSI Optix MAG274QRF, oko 580e. Odlicno je ocenjen na Monitors/Hardware Unboxed, zadovoljava prakticno sve stavke (sem KVM koji nije bitan). Jedino sto mi se ne svidja cena koja je dosta veca kod komsija sa severa nego kod nemaca npr. Alternative su MSI G274QPF-QD za nekih 400e i MSI G274QPX koji tek treba da se pojavi na trzistu, ali ne zadovoljavaju bas stavku br. 2.

Bio bih zahvalan na jos nekim predlozima.

Poslednja izmena:
Samo sto nema nigde da se nadje.

Sad sam pogledao, MSI Optix MAG274QRF sto sam nasao nije QD varijanta sto su testirali. Izem ti njihove nazive i varijante monitora. Nije dovoljno sto su zakomplikovali naziv vec i dva vrlo slicna monitora po specifikaciji, jedan Quantum Dot jedan ne.

Šta će ti Quantum Dot, samo napucava zasićenost boja do sumanute granice...čak i non-QD verzija ima prezasićene boje, a u suštini su isti monitori sem te QD zezancije.
Slažem se da je preskup ali ako možeš da se pomiriš sa cenom, sumnjam da ima bolje u tom segmentu...samo da te posluži sreća u panel lutriji.

Malo poređenje G274QPF vs. MAG274QRF: https://forum.pcmonitors.info/topic/msi-g274qpf-qd-vs-mag274qrf-qd/

Ovaj thread je informativan: https://forum.pcmonitors.info/topic/making-sense-of-the-current-27-1440p-144hz-ips-segment/

Poslednja izmena:
Slažem se da je preskup ali ako možeš da se pomiriš sa cenom, sumnjam da ima bolje u tom segmentu...samo da te posluži sreća u panel lutriji.
Vidim sad da na KP ima i jeftinijih, ispod 500e za MAG274QRF-QD, moguce da ne nabavljaju sa ipona, raspitacu se pa odlucujem.

Vidim da su firmware-om implementirali dobar sRGB mode na QD model, jer mi svakako ne treba DCI-P3 i ostalo

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu jer su zahtevi skoro isti. Radiče na rtx 3080.
Dao bih oko 55k dinara. Više volim da kupujem u domaćim prodavnicama zbog garancije. Ako je razlika značajna...

Gigabyte M27Q X je oko 72k din
M27Q je 400€ 170Hz
Lg GP850P 43k din

ili...

Taj M27Q X nema na stanju, ako si ga nasao u Mon**oru

Taj M27Q X nema na stanju, ako si ga nasao u Mon**oru
Da.
Na KP uglavnom cene nisu tačne, čak i za oglase postavljene pre jedan dan.
M27Q ces tesko naci , nigde nije na stanju .. LG GP850P ako nadjes za te pare uzimaj, a ostaje ti G27Q - njega ima.
Pogledaću sutra da li je LG dostupan.

Sadašnji monitor je 75Hz i sve će biti upgrade :) Što više gledam i čitam testove manje znam. Po testovima razlike su male između M27Q i GP850 i mag274qrf.
Stanje u prodavnicama je očajno. Ponegde se može videti upaljen monitor.

Bio je dostupan M27Q X pre par dana, ali vidim da je već rasprodat. Koji si uzeo na kraju?
Ja sam imala slične zahteve kao i ti i dvoumila sam se između Dell Alienware AW2724DM i Dell G2724D, i uzeh na kraju ovaj drugi jer AW2724DM ima problem sa prikazom teksta, a HDR mi nije bitan. Trebalo bi da mi stigne za koji dan. Dobio je odlične ocene na Rtings-u. Ako nisi još ništa odlučio, baci pogled na ova dva modela. Još uvek su dostupni u ponekim domaćim radnjama. Sve se rasprodaje velikom brzinom.

MAG274QRF-QD nije dostupan kod dobavljaca trenutno pa cekam da se ponovo pojavi.

Ako čekaš da se pojavi u domaćoj prodavnici, načekaćeš se. Ne sećam se da je taj model uopšte bio dostupan kod nas. Jeste bio onaj model što nije QD varijanta u nekom trenutku.
A što se tiče Mađara, jednom sam se opekla i uzela Nano IPS monitor kod njih i nikad više to ne bih uradila jer neće da ga vrate ni da izvrše zamenu ako panel ima neki problem. Rizično je kupovati monitor na kp.

Proverio sad za taj Dell G2724D kod nas, izgleda da je rasprodat

Proverio kod 2,3 prodavca. Za Dell je isti uvoznik, tako da je svima nestasica

Alo bre, ko mi uzeo monitor, i kako ste ga samo provalili da je tu i da je odlican... :D
Ja reko da iznenadim sve, Anice nisi smela to da mi uradis.. :D
Proveri u Exceed-u, ja ga sam tu juče ujutru poručila. Danas su me zvali i rekli da im je stigao, sutra mi stiže. Ima u Gigatronu, ali je skuplji, 49 hiljada.
Ima i u nekoj meni nepoznatoj radnji mobilnisvet.net za 47.580. Na stanju 1 komad, pa ko prvi stigne. :ROFLMAO:
Zovite i VipHouse, oni isto mogu da nabave taj model.

Poslednja izmena:
Provereno danas u Exceed, A Maze, Tempo tehnika, Imikom, niko nema. Potvrdjeno da ima jedan uvoznik za Dell i da su svi G2724D zavedeni kao rezervisani.

Dostupna jos 2 komada G2724D u Gigatron. Ja sam porucio jedan

Bio je dostupan M27Q X pre par dana, ali vidim da je već rasprodat. Koji si uzeo na kraju?
Ja sam imala slične zahteve kao i ti i dvoumila sam se između Dell Alienware AW2724DM i Dell G2724D, i uzeh na kraju ovaj drugi jer AW2724DM ima problem sa prikazom teksta, a HDR mi nije bitan. Trebalo bi da mi stigne za koji dan. Dobio je odlične ocene na Rtings-u. Ako nisi još ništa odlučio, baci pogled na ova dva modela. Još uvek su dostupni u ponekim domaćim radnjama. Sve se rasprodaje velikom brzinom.
AW2724DM sam uzeo u razmatranje. Nisam znao za problem sa tekstom i cena je malo jača. G2724D mi je nekako promakao. Sad je verovatno kasno.

Imi**n ne prihvata povrat robe online naručene. Imali su LG 27gp850 ali kažu da se zakon pogrešno tumači. Nemam snage da ispravljam krive ...

Vidim u CTShop ima G2724D za 6k manje nego u Gigatronu, jutros potvrdio da imaju na stanju istu kolicinu kao i Giga, moguce da dele kod dobavljaca zalihe. Otkazao Giga porudzbinu, trebalo bi da mi pocetkom sledece nedelje stigne iz CTa.

Stigao je monitor. Slika je odlična, nema mrtvih piksela. Ima malo probijanje svetlosti u gornjem levom uglu kad se gleda u mraku, ali je neprimetno, vidi se baš ako ga tražiš. Glow ne vidim golim okom, ali sam proverila preko kamere telefona i ima ga samo u gornjem desnom uglu. Ali kao što rekoh u normalnom radu ga ne primećujem, čak ni kada su mračne scene. Tako da sam zadovoljna. :) Još samo da nabavim zidni nosač da ga okačim jer mi je sad malo preblizu. A i prešla sam sa 23 inča, pa mi ovaj sad deluje ogromno, kao TV. :ROFLMAO:

Ipak sam se odlučio za LG 27GP850P. Po testovima svi su približnog kvaliteta.
U Bc G**** malo manje od 41k pa ako neko je čekao da se pojavi u domaćim prodavnicama...

Nazad
Vrh Dno