Šta je novo?

13700K na 2/4 monitora(display portom)? Kako?

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
13700K zvanično podržava 2/4 monitora, ali KAKO iskoristiti 4 monitora?
Većina ploča ima samo display port+HDMI, a meni treba 4 x display port, tj 2 x display port.
Postoje li neki bracketi, nešto? ali i na šta bi se oni kačili kada nema izlaza na ploči za to?
po netu mahom nema ništa o ovome što mi je isto čudno
ili svi uzimaju quadro NVS?
jel zna neko nešto o ovome i da li je probao možda?

Koliko monitora ti u stvari treba, koje priključke imaju i da li treba nešto različito da se prikazuje na svakom monitoru?

IGPU u procesoru podržava onoliko monitora koliko ima izlaza na ploči. I u principu, speciajlno Intel IGPU, su preslabi za više monitora pa čak i za jedan ako je grafika na višem nivou kao recimo bolje igrice. Pitanje je šta treba da se prikazuje na monitorima, sa rezdelnikom HDMI ili DP može slika da se prenese na više monitora ali će na svakom da bude ista slika. Ako svaki monitor mora nešto drugo da prikazuje, jednostavno ubaciš još neku grafičku karticu za dodatne portove, čak naj jeftinija i naj jednostavnija je bar ista ako ne i bolja/jača od IGPU integrisane. Postoje i USB na HDMI i DP adapteri i samo je pitanje koji i da li ploča podržava to.

13700K zvanično podržava
podržava iGPU u njemu, a to je UHD Graphics 770. podržava do 4 monitora. e, sad, nema nijedne ploče sa 4x DP, a 1 izlaz je obavezno HDMI, tako da sumnjam da postoji ploča sa više 3 izlaza od kojih je 1 HDMI. možeš monitore preko DP da povežeš u lanac

u suštini, iGPU (bilo Intel, bilo AMD) je dobar za najviše 2 ekrana

Ako svaki monitor mora nešto drugo da prikazuje, jednostavno ubaciš još neku grafičku karticu za dodatne portove
mogu li istovremeno da rade i ta ubačena i integrisana? 🤔

Poslednja izmena:
Na većini novih generacija mogu, čak i da se namesti default.

Koliko monitora ti u stvari treba, koje priključke imaju i da li treba nešto različito da se prikazuje na svakom monitoru?

IGPU u procesoru podržava onoliko monitora koliko ima izlaza na ploči. I u principu, speciajlno Intel IGPU, su preslabi za više monitora pa čak i za jedan ako je grafika na višem nivou kao recimo bolje igrice. Pitanje je šta treba da se prikazuje na monitorima, sa rezdelnikom HDMI ili DP može slika da se prenese na više monitora ali će na svakom da bude ista slika. Ako svaki monitor mora nešto drugo da prikazuje, jednostavno ubaciš još neku grafičku karticu za dodatne portove, čak naj jeftinija i naj jednostavnija je bar ista ako ne i bolja/jača od IGPU integrisane. Postoje i USB na HDMI i DP adapteri i samo je pitanje koji i da li ploča podržava to.
podržava iGPU u njemu, a to je UHD Graphics 770. podržava do 4 monitora. e, sad, nema nijedne ploče sa 4x DP, a 1 izlaz je obavezno HDMI, tako da sumnjam da postoji ploča sa više 3 izlaza od kojih je 1 HDMI. možeš monitore preko DP da povežeš u lanac

u suštini, iGPU (bilo Intel, bilo AMD) je dobar za najviše 2 ekrana

mogu li istovremeno da rade i ta ubačena i integrisana? 🤔

1. treba mi sa 2 display porta, a to nema nigde a i već sam uzeo ploču, jer HDMI mora da bude jedan,
mislio sam ako ima neki bracket, ali opet nema izlaza na pločama?
pa šta onda reklamiraju ta 4 displeya kada je to skoro nemoguće iskoristiti??
možda uopšte i ne podržava! xaaxaxax! ko će to proveriti?! xaxaxaxa

2. taj DP lanac ću proučiti kako se to radi? bukvalno se redno vežu monitori?
pa to bi bilo vrh! ako je to tako prosto moguće?

3. prikazivaće isto, tj win desktop extended, a to da svaka prikazuje različito, ima li alata kojima se to podešava?
ako ne pitam previše?

puno hvala svima na odgovorima, ovo do sad mi baš znači. a i ova tema nešto nije uopšte razradjena
valjda nikom i ne treba, svi koriste quadro NVS ako se to pravi i dalje?

Ne može različita slika tj Extended preko razvodnika. Za DP i HDMI postoje pasivni adapteri sa jednog na drugog sem ako ne mora DP na UHD ili jaču rezoluciju a to iz takvog sistema dobiti nećeš ili će da bude spori slide show. Za lančano povezivanje (chain) moraju i monitori da imaju podršku a oni su neverovatno skupi, jefinija bi bila najskuplja grafička karta. Ostaje ti opcija USB na DP ili HDMI azato i dobru sliku treba USB 3.2 ili Thundebolt.

znači posebna grafika...hvala svima!

Poslednja izmena:
verovatno ću ipak zameniti 13700KF i uzeti 13700/900-K, umesto 13700KF
al hvala svakako! quadro nvs, su bile nekada džabe, to je više za excel i tabele, na više ekrana
čak je bilo i nekih na OSAM (kolko*??) monitora!

NVS 810 monitor monster!

1713788220333.png

1713788270084.png

Vrh Dno