Šta je novo?

1155 da li uzeti?

gtaplayer

Poštovan
Učlanjen(a)
06.01.2015
Poena
54
Da li je 1155 socket zastareo i da li vredi dati 100e za neku maticnu plocu sa tim socketom posto mi je procesor i5 3570k za taj socket a treba mi sata 3 na staroj ploci nemam sata 3 znaci uzeo bi isklucivo zbog sata 3.

Zanemarljiva je razlika izmedju s1155 i s1150 procesora.
Isplati se uzeti ako trazis polovan i5 procesor, recimo za ne vise od 130 evra. Ako kupujes sve novo, onda idi na Haswell.

Taj procesor je overclockerski (K oznaka), pa ako to i planiras onda ti treba Z68 ili Z77 ploca. Z77 mozes naci nove u prodavnicama.
Ako neces da overclockujes (sto je besmisleno, jer ti onda ne treba K procesor), onda uzmi B75 plocu. 50-60 evra su u prodavnicama, imaju jedan SATAIII konektor. Ili H77 plocu za 15-20 evra vise, imaju dva SATAIII.

Inace, svaki hard i SSD ce bez problema raditi i na SATAII. Razlika u radu se i ne moze osetiti.

Poslednja izmena:
Ok ,znaci da uzmem neku na kojoj mogu dosta da klokujem procesor

Poslednja izmena:
Pa da, Z77. Mada, u prodavnicama vec duze vreme i nije neki izbor.

koju to plocu imas koja je 1155 a nema sata 3?i za sta ti treba sata 3?

Poslednja izmena:
Da,nemaju sata 3,povezacu ssd na sata 2 pa cu nekom drugom prilikom da kupim plocu neku z77 kad odlucim da klokujem procesor

Pa da, tako ti je najisplativije. Ionako je taj i5 i vise nego dobar na defaultu. :D

ako taj apgrejd bude skorijih dana,ja bih ganjao neku lepu p67 plojku na oglasima koja radi stabilno,jer z77 odose dodjavola sa cenama.

ako taj apgrejd bude skorijih dana,ja bih ganjao neku lepu p67 plojku na oglasima koja radi stabilno,jer z77 odose dodjavola sa cenama.

Odose samo u prodavnicama, tako da moze i njih na oglasima. :D Samo obavezno bar godinu dana garancije. Nesto za 70-120 evra.
A P67 bih izbegavao, slaba im podrska (BIOS im uglavnom stoji u 2012-2013). A i npr. lik se zalio da mu ne radi GTX970.

Poslednja izmena:
Pa da zato su tu 'fala bogu madjari :),onda je najbolja opcija z77

Te P67 po oglasima baš i nisu povoljne, traže ljudi 50-70e za te ploče. a za taj novac ima što reče kolega B75 NOVO u radnj i to će da radi ko bombona. Ja inače ganjam B75 čipset radi odlično, e sad ako oće da se igra klokanjem onda Z77 definitivno, mislim da Asus P8Z77-V LX je jedino što ima sigurno po radnjama, ostali lager je sumnjiv klasika na sajtu ima kad zoveš prc nema :D

Poslednja izmena:
Video sam na kp saberthoot p67 za 60€, ali su mi rekli da je to loš chipset :)

Imam cpu AMD PHENOM II x4 955be REV. C3 i planiram da kupim i5 3350p, koju ploču mi preporučuje te za što manje para?

Poslednja izmena od urednika:
Imam cpu AMD PHENOM II x4 955be REV. C3 i planiram da kupim i5 3350p, koju ploču mi preporučuje te za što manje para?

Neku najjeftiniju sa B75 chipsetom, zbog USB I SATA 3.0. Sve te jeftine ploce su manje vise iste po kvalitetu, tako da gledaj cenu i duzinu garancije.

Uzimaj onu koja ima duzu garanciju, normalno.

A prodavnici su nove, sa tri godine garancije, 50-55 evra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno