Šta je novo?

108 pioneer problem

forky

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2005
Poena
304
prvo je poceo da ne cita diskove tudje, kasnije i moje koje sam rezao. ponekad pomogne par puta kad izbacim i ubacim dvd (govorim iskljucivo za dvd-ove). onda super radi pa ponovo ne vidi kad ubacim dvd. danas mi je, pri rezanju rw-a prijavio neki error (disk-at-once could not be...). sad ne mogu ni da izbrisem taj rw, kao da ga je totalno unistio. inace, ponekad bruji...
koristim firmware 1.20, nero 6.6.0.14. ne znam, mozda sam ja krele pa ne vidim nesto ocigledno, neki setting-s koji mi je promakao...
ne mogu vise nista rezati, zavrti disk i pukne. a ne daje mi se 50 evrica za novi dvr!!! ima neko ideju:wall:

evo konkretnog primera
nero.jpg

Poslednja izmena od urednika:
ja imam isti i imam problem sa RW diskovima na 8x. ali mislim da za njih jos nije izasao firmware

pokusaj sa novijim Nerom ( 6.6.0.18)....

A kako se ponasa kad rezes DVD+-R i CD-R?
Jel imas i sa njima problema ili samo sa DVD+-RW?

ne mogu da rezem vise dvd-ove, cd-ove mogu, ne znam sta mu je, reinstalirao sam nero, mada treba da pokusam sa novijim kojeg skidam (6.6.1.4), izbrisao drivere i ponovo ih instalirao al nista, mada nemam konkretne drivere za njega, probao na netu, svi spominju firmware i drivere za dos, moji vode poreklo iz xp-a. gore slika konkretno se odnosi na verbatim dvd r- a ne na rw!

Poslednja izmena:
Probaj sa ciscenjem sociva, mozda pomogne.

instalirao novi nero, kao da je malko bolje, mada jos uvek nece da reze sve i tesko cita, ponekad treba po 5-6 puta da ubacim i izbacim dvd ne bi li ga procitao. odo do servisa pa cemo videti u kom zecu lezi grm.

Problem moze biti do firmware-a (jel si probao da ga fleshujesh?), IDE kabla ili do zaprljanog sociva, ali ako nista od toga ne pomogne (iskreno sumnjam da hoce jer su male sanse :S:) mozes da pokusas da pojacas laser i da privremeno resis problem, a u medjuvremenu da skupljas pare za novi :(

Ako socivo nije zaprljano nek proba da odnese kod nekog ortaka da ga proba na njegovoj masini , a ako ni tu ne bude radio ostaje mu samo :smash: i kupovina novoga :banana:

Ja sam pre neki dan cistio 2 dvd-rw-a, 107icu i neku matoru 105icu. isti simptomi, slabo cita, unisti disk... Na oba je ciscenje pomoglo i sada rade fenomenalno, tako da ti je to i moj savet. Probaj da ga ocistis, narocito ako si pusac.

Isti simptomi i na 106.

Ciscenje lasera (sociva) svakako resava problem...ali na kratko. I sto je narocito zanimljivo svakog sledeceg puta sve krace i krace. Nakon prvog ciscenja mi je radio besprekorno ceo mesec dana, nakon drugog - nekih 15-tak. Sada radi mozda jedan dan ispravno nakon ciscenja i gotovo.

Jednostavno je vek trajanja lasera kod tih Pioneer-a tragicno kratak. Da li su laseri bolji kod novijih Pioneer modela imacemo priliku da se uverimo...uskoro ! :d :wall:

Poslednja izmena:
Otvorio, ocistio laser i radi ko lud!!!
Hvala na savetima!

Pa to sam ti preporucio jos 23.05. ali izgleda da oni koji traze savete ni ne citaju postove.

forky je napisao(la):
Otvorio, ocistio laser i radi ko lud!!!
Hvala na savetima!
Ajde javi ako uskoro ponovo pocne da brljavi jer sam ja skeptican da ce to da pomogne na duze staze upravo zbog drapinove price :S:

Vrh Dno