Šta je novo?

1070 Problem sa kulerima

bedazzled8119

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2015
Poena
160
Pozz drustvo. Treba mi vase misljenje. Dakle,pre svega da napomenem da sam digao svez windows,nove graficke drajvere,proverio prasinu i fizicki dal nije osteceno nesto na kulerima graficke kao i na ploci i sve je to ok. Pocelo je prvo da se cuju jako,i onda sam otvorio kuciste i ustanovio da se jedan kuler ne vrti,ponekad se bio ukljucivao na bas visokim temperaturama al sad i to vise ne radi,ponekad krene kad se startuje pc al to je sve i ne okrene jedan krug,dok drugi fan,neki put pri samom startovanju krene da buci i da radi 100% i ako se jos bios nije ni bootovao i nema pravila,nekad se odmah upali tako ,nekad kasnije ali kad krene retko kad stane cak i kad idem na gasenje PC on se ugasi tek kad se ugasi,logicno i sam PC,znaci nevezano za temperaturu graficke i na 37c radi na 100%. Takodje krene pa stane i nema pravila u ponasanju zasto i kako. U msi afterburneru se vidi samo jedan fan i svako podesavanje ne utice na sam rad kulera na grafi. Bilo bi najjednostavnije da probam na drugom kompu ali nisam za to cimanje (da ne zeznem nesto kod nekog drugog :) ) . Posto sam svakako planirao da menjam grafu a sad i moram jedino me brine,kolike su sanse da je nesto do ploce.po mom misljenju male al opet sta vi mislite?

Graficka: INNO 1070 8GB
Ploca: Asus Prime B550M-A
Procesor: Ryzen 7 3700x
Ram: 2x8GB ddr4
Napajanje: Chieftec A80 750W

Moguce da je na samom GPUu otisao deo koji kontrolise ventilator, u kom slucaju mu nema spasa... Ako uspem da nadjem na YT okacicu (neuspesan) pokusaj reparacije takvog kvara, znam da sam davno gledao.

Edit:
Odavde pocinje dijagnoza za fan spin. U tom videu je korisnik zeznuo GPU, ali simptomi su vrlo slicni tvom slucaju.

Poslednja izmena:
I kod mene je nesto veoma slicno na 1080 ti inno3D x2 isti kuler kao na tvojoj. i isto desni vent propao.
Vrti tako malo ok kada se startuje i onda valjda kada se zageje malo stane skroz a levi onda nabije na 100% da ne moze da se zivi od buke i ne moze da se smanji softwer-ski.
Razmisljam da nabuzim nekako dve dvanajstice pa tako da ih teram sa ploce ako nekako uspem.
Sad mi stoji tako van racunara od kraja avgusta dok se ne nakanim sta cu. Svaki savet je dobrodosao i meni.

Ja sam planirao da menjam grafičku al ne baš možda sada,ovo da vidim negde da li može da se popravi pa da prodam ali jako je uznemirujuće buka kad vrti na 100% i na malim temperaturama i na velikim,nema pravila...

Nazad
Vrh Dno