Šta je novo?

1060 ili RX 480 ?

demiretf

Poštovan
Učlanjen(a)
24.12.2014
Poena
54
Pre dve godine sam se razmisljao izmedju R9 270x 4gb i GTX 960 2GB,uzeo sam R9 i odma sam skontao da sam napravio gresku jer je u skoro 90% igara bolji fps na 960...
Sada se razmisljam izmedju 480 i 1060 pa ne bi da napravim istu gresku,trenutno je bolja 1060 ali svi kazu da je za buducnost bolje uzeti 480 zato sto ce bolje raditi u directx12 i vecina igara ce podrzavati vulkan.
Sta da radim ??? :wall:

1060 moj glas

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Vecina igara u skorijoj buducnosti sigurno nece podrzavati vulkan. DX12 je prica za sebe i tu su slicne karte.

U svakom slucaju, RX 480 modeli sa 8GB se nikako ne isplate vec samo oni sa 4GB. Pa da se prekopiram:
- GTX1060 6GB je za ~15% skuplja od RX 470 4GB, a bolja za ~30%
- GTX1060 6GB je za ~10% skuplja od RX 480 4GB, a bolja za ~10%
- GTX1060 6GB je za ~10% jeftinija od RX 480 8GB, a bolja za ~6%

Tako da je definitivni best buy GTX1060 6GB, preko Madjara za 270-272 evra.
(GV-N1060WF2OC-6GD ili GTX 1060 6GT OC)

Inace, nema potrebe da otvaras dve teme. Vec si dobio odgovore i u drugoj: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?385133-RX-480-ili-GTX-1060

gtx 960 nije bio u klasi sa r9 270x vec sa r9 280 mada su se u novijim naslovima u skorije vreme izjednacile što je uglavnom pravilo za amd karte tj na duže staze su ipak malo bolje.
E sad što se tice gore pomenutih karti a sobzirom da su im cene iste tj 40.000-41.000 din vec su ti rekli kako stoje sa performansama.1060 je bolja 10 ak procenata u dx 11 a nekad ii malo više.rx je bolja u dx12 5 procenta a nekad malo više tako da je na tebi ipak sve.Dali ti više znaci memorija za koju si svojevremeno platio isto r9 270x sa 4 gb ili ne zakljuci sam.Ja kažem da nije vredelo kao što ni sad ne vredi ova 2 gb više koju ima rx.I ja bih imao nedoumicu iskreno.Logika mi nalaže da je ce od danas u buduce svaka igra biti dx12 (cak i da ima mogucnost da se igra u dx11 ti svakako neceš koristiti dx11 vec dx12).E sad šta ako ne bude i ponovo budeš u situaciji da se nerviraš ako pazariš amd. 🙂
Generalno ove karte su za razliku od r9 270x i gtx 960 u istoj klasi tako da ne možeš da se za pocetak zezneš u tom pravcu.Moj predlog ti je da šta god izabereš ne pratiš više benchmarkove jer pravilo nalaže da koju god kartu da odabereš uvek ona druga ima bolji skor 🙂

I još jedna stvar.Ako ceš još neko vreme razmišljati zaboravi benchmarkove koje su bili i prati nove naslove koje izlaze jer ti sigurno neceš igrati stare igre a kao što reko kad kupiš kartu prekini da pratiš novosti.
Evo zadnje igre koja je izašla
http://goo.gl/JJbXNC

Poslednja izmena:
zbog tih benchmark se i dvoumim... na neke igre bolja 1060 a na neke rx. Na novije igre koje vecinom podrzavaju vulkan(hitman,doom,deus ex) je bolja rx i to za celih 10-15fps,ali ko zna sta ce biti ,jer kad igru optimizuju za nvidia graficke onda na amd radi ocajno a 80% igara je optimizovano za nvidia graficke. Far Cry 3 sam skoro celu presao sa gtx 260 ni jednom nisam osetio pad fps-a na high podesavanjima, onda uzmem r9 270x i znaci ne znam kako sam uspeo da predjem jos ti par zavrsnih misija, fps je padao na 10,15, nestaju predmeti sa slike, izbacivalo me iz igre,haos... Ali u novijim igrama nije bilo takvih problema. A secam se da je ista bila prica za 270x ,kao radice bolje na dx12 od 960 i nista od toga. Ostavicu jos malo vremena da se odlucim,ali pre cu uzeti 1060,ipak u nvidia kartice imam vise poverenja...

Na novije igre koje vecinom podrzavaju vulkan(hitman,doom,deus ex)

Od sve tri igre samo doom podrzava vulkan i lol sve druge igre imaju samo dx 12 i nista vise.

Ako se dovumis oko kartica onda onda lepo kupis onu prvu za koju si se odlucio i ne razmisljas jesi se zeznuo ili nisi.

Nemoj da se dovumis oko gigabyte g1 i windforce jer su malte ne iste samo je g1 fabricki mali vise overklokovana nego windforce ali manuelnim overklokovanjem stizes g1 karticu po klokovima, razlika ce biti jako mala a razlika u ceni ti je 25 evra negde vise negde manje.

Poslednja izmena:
Na dx12 se ne treba oslanjati! Minorna poboljsanja u odnosu na dx11 i diskutabilno je dal ih uopste i ima u odnosu koliko se o njemu polemise i hvali! Ma Izacice gtx 1180 i rx 580 dok stvarno ne zazivi dx12 i da od njega bude neke vajde! Pazario bih gtx 1060..best buy danasnjice definitivno ! Ni rx 480 nije losa prica,,ali 1060 je taman toliko bolji koliko je i skuplji(a nije puno skuplji)

Windforce ima bekplejt. Ja bih kupio nju cisto zbog manjeg krivljenja u slotu

@2SaiNt4U
Pogledaj GA Windforce kod Madjara, ako nema onda ovaj MSI sto je nikorla okacio. Sve preko toga je cisto bacanje 30,40 ili 50e za Gaming X ili Strix varijante je cisto bacanje para u ovoj klasi. Da je GTX 1070 pa ajde, mada i tamo ima GA G1 za 15e vise od Windforce ili onog Bliss Gainwarda, za nesto vise tu je Gainward Phoenix ili Phoenix GS za opet manji novac od Strix-a ili Gaming-a. A Phoenix GS je sasvim sigurno najbolja karta u ponudi.
Ali dobro sad i ja idem malo u off, kao i "kolega" pre mene.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno