Šta je novo?

1055T+790XT-UD4P OC

Villy_Da_Man

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2005
Poena
390
Za sada samo na 3.8, ne može fenrir da o'ladi ovu furunu na 4GHz i 1.475V.
3.8Ghz i 56 C u LOADu je gornja granica koja mi je podnošljiva :smoke:

Prilozi

• Untitled.webp
    Untitled.webp
    263.8 KB · Pregleda: 110
  • Untitled2.webp
    Untitled2.webp
    253.7 KB · Pregleda: 78
Jedva cekam da dodjem do nekih para i pazarim x6,zlo jedno od procesora,
svaka cast za rezultat!

I nije baš nešto skor, ali hvala 😀. Kuler i memorija me ograničavaju.

Kako ne moze da ohladi ako je 56c u load na 3.8hgz?
Pa nek ti bude i 10c vise to je 66c ne znam od kada je to puno?
Meni taj isti fenrir ladi i7 920 😛

Kod AMDa temp. ne sme da predje 62~3*C. Pretpostavljam da se masina gasi na toj temp. , a mozda i na malo visoj. To sto Intel moze da gruva 90 a da se ploca uopste ne zali je Intelov problem/greska.

Poslednja izmena:
Kako ne moze da ohladi ako je 56c u load na 3.8hgz?
Pa nek ti bude i 10c vise to je 66c ne znam od kada je to puno?
Meni taj isti fenrir ladi i7 920 😛

PA jeste, ali ako temp bude par stepeni viša napolju, lako to ode na 60+. Komp se ne gasi na 62C, već počinje da pišti alarm.

EDIT: Ako ti ga 'ladi po tom tvom kriterijumu, teško toj 920ici :d

:wave:

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim sa prve slike 56 stepeni razvija chipset ploce a procesor je na 46 stepeni ili sam nesto prevideo.😛

Koliko ja vidim sa prve slike 56 stepeni razvija chipset ploce a procesor je na 46 stepeni ili sam nesto prevideo.😛

Jok bre 🙂 ploča je na 38C, a cpu na 56, ne mrda.

Elem, evo prolazi LinX sa 1.425V, tako da je još bolje. Zaokružio sam na tačno 3.8Ghz. Evo slike u atachu.

Prilozi

• Untitled22.webp
    Untitled22.webp
    290.3 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Znam da se amd procesori gasi na 62C
al dal je moj neki izuzetak ili sta,isla mi temepratura i do 70C sa boxom 3,5ghz i nije se gasio niti pistao .

Trebaš da setuješ u BIOS vrenost/temperaturu na kojoj ti se alarm oglašava
:wave:

dok se sam ne ugasi ,temepratura je dobra ^^
elem sad imam venn2 u full loadu temp ne prelazi 55C na 3,5ghz pri 1,392 naponu 🙂

Evo novog skora

CPU @ ~ 3.9 1.425V
NB @ 2.5 1.4V (neće ispod 🙁 )
RAM @ ~ 1500+ Mhz (nebitno)
HT 2700

LinX prošao.

Prilozi

• Untitled34.webp
    Untitled34.webp
    227.6 KB · Pregleda: 55
Znam da se amd procesori gasi na 62C
al dal je moj neki izuzetak ili sta,isla mi temepratura i do 70C sa boxom 3,5ghz i nije se gasio niti pistao .

NE gasi se, ne gasi se ni moj, to je kao max. temp, nije preporucljivo da radi duye na toj temperaturi, za neki full load je 62c skroz ok.

Zasto si pustio HT na 2700? Cuo sam da nema nikakve koristi sto se tice performansi u igrama , a moze da izazove nestabilnost....
MA znam, bio je stabilan i na ovih 2700, ali sam ga spustio....

Uzeo sam 2x2GB Kingston HyperX 1600, pa evo i poslednjeg skora. NB mi sada radi na 2.8 na 1.3 ~1.35V CPU može da radi i na 4 ali ni na ova 3.9 ne mogu da ga ohladim sa ovim Fenrirom. Kada dodje neko bolje hlađenje sledi update. :wave:

Prilozi

• test2.webp
    test2.webp
    222.3 KB · Pregleda: 43
jesi li sredio bazu fenriru? takodjer proveri jel lepo nategnut. poslednji put kad sam ga montirao na amd, neshto mi je labavo stajao, pogotovo kad se lapuje.

svi neshto tvrde kako se taj x6 malo greje i sa hyper 212+ teraju na preko 4ghz, pa mi chudno da taj tvoj nece sa fenrirom koji je bolji od cm-a za barem 4-5c. mozda treba plocha sa 8xx chipsetom, ko ce ga znati.

Ne greje se puno kada mu je NB na defu. Lapovao sam Fenrira i sa 3.9Ghz sa NB na 2.5 @ 1.2V mi je išao na 55-56C po Linxom. Ali danas sam otkrio da sam umesto NB VID control (koji je pravi NB napon) povećavao NB Voltage. Zbog toga ranije i nisam mogao da poteram NB na više od 2.5. Čim sam povećao napon na NB na 1.35 za ovih 2700~2800 skočila je temperatura.

Za sada samo na 3.8, ne može fenrir da o'ladi ovu furunu na 4GHz i 1.475V.
3.8Ghz i 56 C u LOADu je gornja granica koja mi je podnošljiva :smoke:

Sumnjam da ti je to do kulera, bice pre da te zapao losiji primerak kao i mene.
I furuna je preteska rec za procesor sa 6 jezgara koji se generalno greje manje nego Deneb C3. 😉

Moj je batch CCBBE CB 1014EPAW i prema ovoj tablici sa xtreme systemsa nema ga uopste na listi. Ispada da je batch 1010MPMW najbolji o-kloker.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=250607

Konkretno moj je potpuno stabilan na 260X14, odnosno:
[email protected] CPU-NB@[email protected] i DDR3-1720 CAS 8 1.68V

Najvise sto sam isao je 3840MHz, NB@275oMHZ DDR3-1840 CAS9 ali mi puca firefox i flash aplikacije dok linx od 20' hoce da prodje.

Takodje je ustanovljeno da temp. senzor na Thubanima nije bas tacan pa kazu da su stvarne temp. i do desetak stepeni vise. Moj konkretno nije nikad presao 47C, pri linxu ili nekom CPU raytracing demou poput Arune, ali kao sto napisah pitanje jel to tacno.

Moguce je da mi ploca ima veliki vdroop, ali i mene buni to sto mnogo ljudi sa neta navodno klokuje Thubana na oko 4GHz i to sa naponima nizim od mog 1.475V. Uglavnom da nije poboljsanog IMC-a radije bih sacekao novu generaciju procesora sa starim dobrim Propusom, ali sad sta je tu je i nije tako lose.

Poslednja izmena:
Moj je

CPUID Revision 00100FA0h

po Everestu. E sad, ne znam koja je to revizija, jer mi steping ne piše u CPU-Z.

Gde mogu da vidim koji je moj batch?

Znao sam to 😀 Mislio sam direktno iz WIna 😀 😛

Skines procesor, izadjes napolje, i pogledas kroz window 😀 😛

vr 😀 Kako radi taj proc ovako u winu,rarovanje/odrarovanje kompresije,igrice itd itd 😀 Ima li razlike izmedju 1055T i tvog prethodnog proc (ne znam koji si imao)

Imao sam 965 BE c3 na 3.9 @ 1.408V. Mislim da ima malo razlike kada se diže sistem. Imam dosta programa u trayu. Ovako u igrama NEMA. WinRar x64 je osetno brži. Ne bih menjao cpu da mi nije iskrsla dobra cena od 185E.

Skines procesor, izadjes napolje, i pogledas kroz window 😀 😛
😀😀😀 E car si 😀

Imao sam 965 BE c3 na 3.9 @ 1.408V. Mislim da ima malo razlike kada se diže sistem. Imam dosta programa u trayu. Ovako u igrama NEMA. WinRar x64 je osetno brži. Ne bih menjao cpu da mi nije iskrsla dobra cena od 185E.

😀😀😀 E car si 😀

Tu smo da se potpomazemo 😀

Nazad
Vrh Dno