Šta je novo?

1024x600 @ 11.6 inca

Dusan K

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5700X, Noctua C14S, 2x Noctua NF-A14
Matična ploča
B550I AORUS PRO AX
RAM
2x16GB Kingston 3600MHz
GPU
Asus TUF 3080 10GB
Storage
Adata SX8200 Pro M.2 512GB, Lexar NM710 2TB, Biostar S100 480GB, Western Digital Green 2.5 2TB
PSU
Corsair SF750
Kućište
Cooler Master NR200P
Monitor
Philips 65PUS7354
Pristup internetu
  1. Optički internet
Gledam nesto jeftinije netbook-ove, sto lakse i jeftinije. Zapade mi za oko MSI Wind U270 (Brazos, 4GB RAM, 11.6 inch i rezolucija 1024x600).

1366x768 sam video (i koristio) na 11.6 i na 13.3, 1024x600 sam video (i koristio) na 10.1 i ekranima manje dijagonale, ali do sada nisam video 1024x600 na 11.6 😉

Da kupujem za sebe, svakako bi bio sa HD Ready rezolucijom, ali racunar ce koristiti zena (iskljucivo za office i internet, najzatevnija stvar ce biti YouTube klipovi i Facebook igre).

Da li je neko koristio neki slican racunar, ili jos bolje ima iskustvo iz prve ruke vezano za ovaj MSI?

Da, za jedan netbook zaista zavidna specifikacija i pri tom ga ima za cirka 30k. Na prvu loptu, rekao bi čovek - best buy. Ipak, ja bih MSI Wind U270 zaobišao u veoooma širokom luku. Pa čak i na slikama deluje kao jeftini plastikaner, po meni MSI zaslužuje nezavidnu reputaciju proizvođača najgoreg trash-a. Sklon sam da poverujem da pomenuti model čak i ne proizvodi MSI već samo brendira nekog kineza koji bi bez MSI logoa koštao 5-6k manje ali i dalje ne bi vredeo ni deo te sume. To se vidi i po toj neobičnoj rezoluciji na 11.6 dijagonali. Besmisleno - jednostavno ne isplati se ulagati novac u nešto toliko nekvalitetno.

Ponovo pogrešan forum trebalo bi premestiti u odeljak šta da kupim
Inače za taj novac ti je Accer dostupan i malo skuplji Asus

Ja bih ti isto savetovao da zaobidjes msi. Imao sam njihov netbook i izrada je ocajna i oseca se 'jeftinoca' pod prstima.
Sto se tice rezolucije, i nju izbegavaj maksmalno, nezgodno je da se koristi browser u toj rezoluciji jer uvek fali malo. Npr. i kad otvoris neko podesavanje na desktopu, neretko ti fali mesta da kliknes ok ili apply. Kad vec kupujes (nebitno sto zensko koristi, svakako ce da joj smeta), idi na vecu rezoluciju od ove, i pokusaj da zaobidjes msi.

I ja kad su se kupovali netbook-ovi, kupim jedan (ne MSI) sa 1024x600, odmah sam ga dao zeni, meni neupotrebljivo... Menjam laptop godisnje a i cesce, najgori koji sam imao je bio jedan MSI sa AMD platformom, otvor za cooler je bio tako mali da je znao da me opece ponekad bas lepo... Medjutim drugaru preporucim jedan 12-to incni i to ovde bas na forumu, mesec dana star, neki slabiji procesor, SU neki mislim ali mali laptopic sasvim zadovoljavajuci, ne cuje se, ne greje se, polako ali stigne svugde... 🙂 Mozda MSI ne moze u srednjoj i visoj klasi da uradi nesto ali u entry, sto da ne, ali samo ovaj od 12 inca...

Poslednja izmena:
Naravno da se oseća jeftinoća, kada račuanr košta 250€
I ja sam se pitao gde nađoše ovu rezoluciju??? Mada bilo bi dobro ako može da se pogleda i malo koristi na licu mesta, pre kupovine, da vidiš da li ti odgovara ili ne.

Na kraju je kupljen Acer 722... slabija konfiguracija, ali sve radi kako treba. Eksperimente sa rezolucijom sam ipak izbegao 🙂

Nazad
Vrh Dno