Šta je novo?

1024+512mb moze li dual channel??

Prvo, nije rekao koji je chipset u pitanju, a nije ni platformu naveo (Intel/AMD). Drugo, jedan modul od 1 GB i jedan od 512 MB tesko da mogu da rade u DC rezimu. Mogu, ali na Intel/ovom chipsetu. Tada rade samo "nacelno" u DC.

Poslednja izmena:
Na njegovoj ploči nema podrške za dual chanel!

Na njegovoj ploči nema podrške za dual chanel!

Uf, sada sam video da je rec o AMD Sempron-u, promaklo mi da kliknem na "Moja masina".

Nije to do ploce, nego procesora. Memorijski kontroler se nalazi u procesoru, a ne chipsetu. A posto je kontroler jednokanalni, onda nema nista od uparivanja.

Poslednja izmena:
ma pitam zato sto sam mislio da uzmem s939 plocu i neki venice.
imam sad trenutno dva modula transcend jedan od 512 i jedan od gb pa zato pitam.Znaci pitam za s939 platformu.

E lol nisam ni ja pogledo koju ima mašinu:S:. Kao što je genijalcin@23 reko, "radi" samo na Intel chipsetu.

I na nF2 na nekim plocama!

Prvo, nije rekao koji je chipset u pitanju, a nije ni platformu naveo (Intel/AMD). Drugo, jedan modul od 1 GB i jedan od 512 MB tesko da mogu da rade u DC rezimu. Mogu, ali na Intel/ovom chipsetu. Tada rade samo "nacelno" u DC.

Kakav je to "nacelni" DC?
Piram zato sto planiram da dodam jos 2 modula od po giga .
I za sada sam dodao samo jedan, znaci ima 3 po gb , a i dalje pise da memorija radi u DC pri bootu a i CPU-Z prijavljuje dual. WTF?

Piram zato sto planiram da dodam jos 2 modula od po giga .
I za sada sam dodao samo jedan, znaci ima 3 po gb , a i dalje pise da memorija radi u DC pri bootu a i CPU-Z prijavljuje dual. WTF?

I ja kad sam stavio 3 x 1 GB rijavljivalo je Dual channal.... Neko je vec bio bacio link sa objashnjenjem na Intel site-u.... U pitanju je Asimetrichni DC....

Edit: Nashao sam link:
http://download.intel.com/design/chipsets/applnots/31320702.pdf

:wave:

Poslednja izmena:
Takav da ti ploca prijavljuje DC, ali se "saobracaj" redukuje pri dobacivanju prvog gigabajta memorije. Gornjih 0.5 GB ce raditi u 64-bitnom rezimu.

Elem, ako imas npr. 512MB u jednom kanalu, a 1024MB u drugom nece biti nikakvih problema sa adresiranjem memorije, dakle, masina ce videti 1.5 GB, a sirina data sabirnice ce biti u 64-bitnom rezimu u gornjem segmentu jer adrese od preko 1GB nece moci da se prosledjuju memorijskom kontroleru u 128-bitnim komadima, nego u 64-bitnim.

Asimetricni dc je sasvim sigurno daleko sporiji od simetricnog, a interleaving je sasvim sigurno mnogo manje efikasan nego u simetricnoj konfiguraciji.

Poslednja izmena:
Nego ljudi koji ce vam dual channel :) Relano gledano, toliko malo se dobija da je to neprimetno, da ne kazem smesno :)

Nego ljudi koji ce vam dual channel :) Relano gledano, toliko malo se dobija da je to neprimetno, da ne kazem smesno :)

Dobro, u realnom radu se bash i ne primecuje ,ali ne zaboravi cinjenicu da postoji masa kompjuterskih entuzijasta kojima je rezultat u 3dmarku,pcmarku,super pi-ju veoma bitan.Tada DC itekako dolazi do izrazaja.

To vazi za recimo nForce2, meni je razlika ovakva, single channel oko 4GB/s a dual channel oko 8GB/s meren bandwidth u Sandri na 2T, a na 1T u duall channel rezimu 8.9GB/s.

Nazad
Vrh Dno