Šta je novo?

100% usage idle 103c

mikiPSY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
290
Kao sto naslov kaze... Pre par dana krenula tako grafa da radi. Radi na 100% i cim otvorim afterburner i predjem misem preko vidzeta za grafu ona odma spusti na 0%.
Aj sto me vent nervira nego sto je dostigla 103c temperaturu. Sta bi moglo da bude?

Mozda su drajveri pobrljavili, probaj sa najnovijim, to je stvarno previse da bi se kockao sa tim.

Proveri u Task Manager-u da li ti neki proces u pozadini vuce resurse, ali u svakom slucaju obrisi drajvere kompletno, kao i podesavanja, pa uradi Clean install. Druga stvar koja mozda pravi problem (sto se tice temperature) jeste prasina, produvavanje kompresorom obicno resi stvar. :d

Prvo sam instalirao najnoviji driver i nista. Sa 13.1 na 13.4.
Prasine nema, cim se malo nakupi to se odma ocisti, temperature su normalne.
Jedino to sa clean istall nisam probao.
I provalio sam kada krene tako da radi na 100% cim pomerim mis on odma spusta na 0%.

Skoro sam naleteo na pozadinski proces koji se upravo tako ponašao. Radilo se o nekom trojancu koji pokreće rudarenje kad je komjuter u idle. Nažalost ne znam kako se tačno zove. Bilo ga je jednostavno ukloniti. Dakle prvo pregledaj task manager izdvoji što ti je sumnjivo a onda pravac google.

Evo krenuli artifakti i to tacno kada krece da ucitava desktop. Evo usao u safe mod. Jel otisla grafa ili je problem software-ske prirode?

Trojanac imao sam slican problem sa GTX460 nekada ... trojanac se zvao ovako, i kako sam ga pronasao ceo proces je tu :

Prilozi

• 1.png
    1.png
    45.3 KB · Pregleda: 126
  • 2.png
    2.png
    29.4 KB · Pregleda: 125
  • 3.png
    3.png
    47.5 KB · Pregleda: 128
  • 4.png
    4.png
    42 KB · Pregleda: 129
Obrisao sam skroz drajvere i preko exe i instalirao opet zadnju verziju i opet 100% load. A u task mi je ovo sve upaljeno:
problem.jpg

Čekiraj đole levo, show process from all users, onda bi trebao da vidiš sve procese.

Druze nije ovo drajver sto sam ti postavio vec trojanac... dzaebe si reinstalirao :-D

Do sada nikada nisam cuo niti video da se crkavanje graficke manifestuje kroz 100% opterecenje i ogromne temperature, tako da pretpostavljam da je ovako kao sto ti ljudi savetuju,da je neko "ljubre" koje si pokupio negde.

Evo je nova slika:
problem.jpg

@igor88 Ma znam da nije, nego da pokusam i to.

Kao sto naslov kaze... Pre par dana krenula tako grafa da radi. Radi na 100% i cim otvorim afterburner i predjem misem preko vidzeta za grafu ona odma spusti na 0%.
Aj sto me vent nervira nego sto je dostigla 103c temperaturu. Sta bi moglo da bude?

Da ne poverujes, procitam ovu temu danas. Legnem malo pre da spavam, ostavim torent ukljucen, i cujem odjedamputa ventilator da se zahuktava. Ustanem iz kreveta pogledam kad ono brda i doline: 1%,96%, 2%, 97% i tako dalje. Samo od sebe.

Evo bas danas sam instalirao najnovije nVidia drivere, 320.18

Nazad
Vrh Dno