Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
* Your score: 4
* Age range: 20-29
* Best score for your gender and age range: 0
* Highest score for your gender and age range: 1520
toliko o crt monitorima i bojama (vidim da ima onih sa CRT-ovima i savrsenim bojama koje ne bi menjali za tft nikada lol , a skor uzas, ne verujem da su oci krive toliko kolko izlapele cevi...)
PS. Monitor sam tek onako odokativno kalibrisao za 3 minuta, a usput popio i 3-4 piva i test resio na brzinu
Based on your information, below is how your score compares to those of others with similar demographic information.
Your score: 0
Age range: 20-29
Best score for your gender and age range: 0
Highest score for your gender and age range: 1520
Based on your information, below is how your score compares to those of others with similar demographic information.
Your score: 949
Age range: 20-29
Best score for your gender and age range: 0
Highest score for your gender and age range: 1520
* Your score: 29
* Age range: "nek ostane tajna"
* Best score for your gender and age range: 0
* Highest score for your gender and age range: 1468
mora sve da bude najbolje sto moze. Stavi monitor na 50/50 bright/contrast (ima sam slican pa ti iz iskustva kazem) i iz drajvera tj catalista podesavaj contrast i brightnes dok ne dobijes sta treba da otprilike dobijes.
Zanemari podesavanja na samom monitoru, stavi na 7200 samo ili na custom 50/50/50 i drndaj iz drajvera. Mnogo review-ova monitora i tako nazovi skor doticnih se zasniva na autorovoj mogucnosti/nemogucnosti da iz monitorovog panela podesi contrast i boje sto je skroz pogresno, posto se ni profi kalibracija ne radi tako, ali da ne bi zalazio u to, 1919 moze da ima solidne boje (sa prenaglasenom plavom) ako na gore opisani nacin podesis.
Ovaj moj sadasnji monitor nema sanse da podesis iz njegovog panela a da ne izgubis 15% gamuta dole ili gore, i to svaki reviewer zakljuci kao "monitor nema dobar panel" ja podesio iz catalista i sve je savrseno kolko moze biti na TN panelu ove klase. Kolko znam, ni byMax se ne cima sa ovim te su mu neki review-ovi manje nego objektivni kad je advanced korisnik u pitanju.
PROBLEM je sto je input konverter, ili kako da ga nazovem, losh, te se u njemu samom javlja recimo prenaglasen i "izgoreo" kontrast pa je potrebno kontrast smanjiti u samom signalu. Nesto kao u audio industriji kada imas prejako pretpojacalo koje pravi distorzije u signali pre nego sto dodje do pojacala i kako god ti to posle u pojacalu peglao neces dobiti nista pametno jer signal koji peglas ne valja. Tako i na monitorima. Peglasj signal iz drajvera i vozi.
Mislim da je ipak problem u meni Potvrđeni daltonista (razlikujem zelenu i crvenu, ali imam problema sa nijansama boja). Sada sam se više potrudio i ostvario neverovatnih 91 poena!