Šta je novo?

100% load

CommandeR

Poštovan
Učlanjen(a)
30.12.2014
Poena
70
Nisam znao gde da postavim pitanje, pa mi je ovo nekako najlogičnije mesto bilo :p
Ostavim komp na 15 do 20 minuta, kada se vratim, ventilatori su na maksimalnom broju obrtaja, kako CPU tako i GPU.
CPU load 100%, GPU load 100%, kada počnem nešto da radim, tj. čim pomerim miš, sve se vraća na normalu.
Šta je to i kako se rešiti toga? Crknuće mi grafička od tolikog rada ponekad.

Ukljuci task manager prebaci na procese i pusti ga da krene pa vidi
koji proces ti toliko zauzima cpu i gpu.

Meni to izgleda kao da si zakacio neki bitcoin-miner virus.... skeniraj komp sa Malwarebytes ili nekim boljim antivirusom...

Meni to izgleda kao da si zakacio neki bitcoin-miner virus.... skeniraj komp sa Malwarebytes ili nekim boljim antivirusom...

Nema virusa, imam Malwarebyte i nema nikakvih tragova, ovo se desi na tačno 15 minuta od kako ne diram ništa. Npr. to se ne dešava kad gledam film, ili kad je nešto pokrenuto, znači samo kad nije pokrenuto niša.

otvori resource monitor,sacekaj tih 15min i kad krene hvataj skrinsat da vidimo sta se desava.

Solve.exe.. Verovatno neki bitcoin miner.

Moje misljenje....samo novi sistem.
Ne verujem da ce pomoci neki antivirus,ali nije na odmat probati.

Skini SysInternals Process Explorer i ukljuci virus total informacije. ProcExp ce pronaci proces, uraditi md5 i uporediti sa svim poznatim exe fajlovima na VirusTotal sajtu. Taj Solve.exe je sigurno negde registrovan ranije.
Kad saznas sta je onda treba pronaci lek.

Ništa, najverovatnije ću da reinstaliram sistem, dugo već nije bio obaran. Šta da instaliram, Windows 7 ili 8.1? Šta mislite da je bolje?

posto to pitas,predpostavljam da nemas nikakve licence i/ili ne zelis da ih kupis,tako da ako zelis win limitiran si na win10.krenuo bi od zadnjeg build-a koji MS zvanicno nudi na svom sajtu.

Vrh Dno