OptiPlex je napisao(la):
Ma o cemu vi pricate, kakve definicije zanrova ? Metalika, Mejdeni i sve tome slicno je krs, krs koji pripada proslosti, taj metal vise niko ne peva, sve ispod Manowar-a i Helloween-a se vise nigde ne svira sem na MTV-u. Ja govorim o jednoj drugoj verziji metala, onoj koja je trenutno ziva, koja je u Finskoj, Svedskoj i jos nekim zemljama na apsolutno 1. mestu slusanosti - Power/Speed/Symphonic Metal...Necete mi reci da su Kajli, Bujons i ko vec sve legendarni pevaci ciji ce se hitovi slusati i kroz 20 godina.
Lista je glupa i smesna, da ne pominjem bezvezna
Ne vezano za ukuse, napisati ovako nešto je najblaže rečeno - nekulturno, no
dobro, to je tvoje pravo, NHF! Dalje, skandinavski metal koji navodiš je zaista
apsolutni hit već nekoliko godina u Evropi (pa i kod nas), ali pitanje je
koliko će se isti održati i da li će biti (i koliko) slušan za deset ili dvadeset godina, pogotovo što su poslednji albumi Nightwish-a i HammerFall-a na velikom udaru, kako obožavaoca, tako i medija i kritičara. Sonata i Stratovarius se još i dobro drže, ali dokle

će - ne zna se. Inače, navedena
muzika maltene nema nikakve veze sa speed metalom :smackbum: , ali to je već druga priča. :d
Tačno je da nema više bendova koji SVIRAJU muziku koju su SVOJEVREMENO svirali Mejdeni, Metalika, Judas Priest i mnogi drugi, ali poenta je u tome što se ta muzika itekako sluša i dan danas što govori o tome da je opstala i da ima neku vrednost. :guitar:
Lista VH1 je takva kakva je i na njoj je to što jeste. Zna se od koga (čega) je
ta lista nastala pa se tako treba i ophoditi prema njoj. Da je listu sastavljala
ekipa s TV Pink, ona bi sigurno bila drugačija, kao i da su je sastavljali
recimo udruženi gitaristi ovih i onih bendova, ili urednici nekih muzičkih
časopisa. Po meni na njoj možda ima par nelogičnosti, ali opet od koga je
sastavljana - drugačija se nije mogla ni očekivati To je sva mudrost ovoga sveta. :smoke:
poz' :wave: