Šta je novo?

100 greatest songs

Drago mi je da vidim da ima toliko ljudi koji slusaju metal (mada su me ova prepucavanja smorila), pa predlazem da u drugom threadu napravimo glasanje za TOP 100 ili 50 metal pesama (ili da preimenujemo ovaj u Metal music).

Nego niste li se zapitali da mozda na ta tri mesta koje ne znamo, su stavili Maidene,Sabbath, Metallicu..itd. !?!! :)

Aponen je napisao(la):
Ma pusti Filipenka, nemoj ni pokusavati da se objasnjavas sa njim. Ima mnogo takvih kao on, do juce su slusali i Iron Maiden i Metallicu, a sada pljuju po njima.

:) :) :)

Ono što je neshvatljivo (apsolutno nebitno o kom se bendu radi), je da neko kaže za nešto da je krš zato što mu se to nesviđa. Ispada da su fanovi širom sveta (kojih ima zaista mnogo) kompletni degenerici jer slušaju Mejdene i Metaliku, ali zato je naš Opti popio svu pamet ovoga sveta. NHF! Znam da se na taj način može i primeniti ista filozofija i za Britni, Eminema ili neznamnisamvišešta, ali ko voli - nek' izvoli.

poz' :wave:

da, ali oni sto slusaju britni JESU degenerici... :d

haj'te molim vas, pa obicno se ljudi koliko-toliko identifikuju sa izvodjacima, ali ko moze da se identifikuje sa takvom kokoskom? mozda ove nase kokoske? :D

za ostale respect...

Ma ni ja ne volim to, ali neću baš da idem u krajnost kao neko gore! :smash:

LUC1FER je napisao(la):
Opti a odakle ti to da je Stratovarius iz Nemacke? Poslednji album Hammerfalla jeste losiji od prva dva ali daleko od toga da je krs. Metallica ima sve dobre albume (sam ST.Anger-a) samo sto se nekima ne svidja to sto nisu ostali Thrash kao na prvih 4 albuma. A sta je sa Manowar-om? Jel i oni ne valjaju jer su iz Scandinavije?

Stratovarius je iz Nemacke jer na svakom sajtu koji drzi poreklo grupe pored njega stoji nemacka zastava

Manowar ? Gde sam ja rekao da Manowar ne valja ? Manowar je odlican, njega sam upravo uzeo kao primer grupe koja traje i koja valja...i koja ne mora da snima svoje metal pesme sa simfonijskim orkestrom zato sto nije pri keshu :d

I Manowar ama bas nikakve veze nema sa Skandinavijom, em su u pitanju Britanci, em je to potpuno drugaciji tip metala
(sad recite "odakle mi to da je Manowar iz Britanije :D)

@ostali
Problemcic koji vi imate sa mnom je sledeci :) - ja sam slusao sve to sto vi slusate. Odusevljavao se pogotovo Maidenom (metaliku nisam nikad nesto mnogo mirisao) ali danas ih vise jednostavno ne podnosim, navikao sam na brzi i snazniji zvuk savremenih grupa, i to je rezultovalo time da su Maideni na nekoj mojoj licnoj listi iz top 5 nekada danas ispod top30.

To sto vi niste blagoizvoleli ozbiljno poslusati ista novije a dobro, sto kad god cujete bilo sta imate reakciju "ma to su maideni vec svirali" i sto se drzite starih grupa se mene ne tice, ja prosto ne mogu da shvatim kako iko ko je ikad slusao Metaliku/Maidene/Sabat i tome slicno ne moze a da se ne odusevi nekim novim stvarima ostalih grupa. Pogotovo sto je neko moje iskustvo da se apsolutno svako ko slusa gore pomenute Maidene/Metaliku/slicno odusevio kad god sam mu pustio DragonForce/Freedom Call/Power Quest/Gammaray/Helloween i tome slicno...
Eto na osnovu cega govorim ono sto govorim

I ja se nadalje suzdrzavam od sikusije u kojoj cu biti ponovo flejmovan od ljudi "ljubitelja zanra"

Samo jos da Kutiju :laugh: uputim na Blek Sabat, Motli Kru, Korn i Linkin Park posto on zaista i nije za bolje :d Gore lepo pise sta ja slusam, tvoje preporuke mi ne trebaju posto sam sve to vec poslusao i zaista je ocaj :) a zaista ti iskreno preporucujem da poslusas neke od stvari koje ja pominjem pa da te vidim da li ces i dalje smatrati da su grupe o kojima ti govoris kraljevi zanra...Isto vazi i za sve ostale - najlakse je kvotovati nekoga i odvaliti "Ma ovo je glupost" a pri tome nista drugo ne napisati.

Za sam kraj - :guitar: :guitar: :banana: :guitar:

Eh da, da dodam, bench klubing kao sekcija foruma i treba da se zatvori, em sto nikad nije sluzio ono cemu je namenjen (teme bi trebale da budu IT caskanje, a ne prepirke da li su Kajli Minog i Xenia dobre ribe ili hodajuce plasticne operacije ili da li su metalika i maideni dobri (kao ovde) ili da se kace 100 najboljih pesama sa nekog sabanskog sajta/televizije (opet, kao ovde :))tako da bi ga po tom osnovu trebalo ugasiti, a po mom misljenju nije ga trebalo ni pokretati jer ovo nije B92 ni Serbian Caffe, za ime Boga, ovo je hardverski sajt.
Doduse, planirano je da se ovde vode rasprave o nadolazecim tehnologijama, neke generalne diskusije, a ne da ono clubbing ljudi shvate kao deo gde mogu dobijati preporuke o mestima za izlaske. :smash:

OptiPlex je napisao(la):
To sto vi niste blagoizvoleli ozbiljno poslusati ista novije a dobro, sto kad god cujete bilo sta imate reakciju "ma to su maideni vec svirali" i sto se drzite starih grupa se mene ne tice, ja prosto ne mogu da shvatim kako iko ko je ikad slusao Metaliku/Maidene/Sabat i tome slicno ne moze a da se ne odusevi nekim novim stvarima ostalih grupa. Pogotovo sto je neko moje iskustvo da se apsolutno svako ko slusa gore pomenute Maidene/Metaliku/slicno odusevio kad god sam mu pustio DragonForce/Freedom Call/Power Quest/Gammaray/Helloween i tome slicno...
Eto na osnovu cega govorim ono sto govorim

I ja se nadalje suzdrzavam od sikusije u kojoj cu biti ponovo flejmovan od ljudi "ljubitelja zanra"

Samo jos da Kutiju :laugh: uputim na Blek Sabat, Motli Kru, Korn i Linkin Park posto on zaista i nije za bolje :d Gore lepo pise sta ja slusam, tvoje preporuke mi ne trebaju posto sam sve to vec poslusao i zaista je ocaj :) a zaista ti iskreno preporucujem da poslusas neke od stvari koje ja pominjem pa da te vidim da li ces i dalje smatrati da su grupe o kojima ti govoris kraljevi zanra...Isto vazi i za sve ostale - najlakse je kvotovati nekoga i odvaliti "Ma ovo je glupost" a pri tome nista drugo ne napisati.

Za sam kraj - :guitar: :guitar: :banana: :guitar:

Ma da, ti si otkrio rupu na saksiji kada je svet muzike u pitanju, pa ljudi padaju u nesvest kada im pustis Helloween....get serious. A nema ko nije cuo za Helloween :)
I dalje, ne mozes trpati Black Sabbath u krsh kosh jer oni tamo ne spadaju. To sto je tebe smorila ova ili ona grupa, ne znaci da su njene pesme sada lose a svi ostali koji to slusaju dileje.

Inace sto se bunis oko kritike, kada si ti svakoj rupi zakrpa i prvi pocnes da izazivas svojim komentarima?

Opti pogledaj na www.stratovarius.com odakle su i videces da nemaju veze sa Nemackom. A za ovo manowar britanci... poseti i www.manowar.com i videces da su oni true Amerikanci. Poslusaj Pesmu sa njihovog poslednjeg albuma American Trilogy i sve ce ti biti jasno. Nijedan britanac ne bi tako velicao Ameriku. Omot albuma Warriors of th World: Svi se ujedinite pod Americkom zastavom..............

ma ajte ljudi sta se svadjate? rasprava je pocela iz takoreci nicega, jer kako samo mozete uzeti u obzir(ako ste pravi metalci i ostalo) listu programa koji pusta komercijalne stvari(pop i ostali shit). naravno ima tu izuzetaka kao sto je RATM, ali njihova poruka je morala biti prosledjena sto vecem broju ljudi. a jedini nacin za to je MTV i djubre. a sto se tice NU metala tu opet postoje podele. korn radi muziku koja ne moze biti komercijala ni u kom pogledu. a ko to porice nikada nije slusao pesme koje nisu postale singl. a za linkin i limp bizkit mislim da su oni jedno najobicnije smece koje slusa svaka dzudza sa plan'ne. koja ti je omiljena pesma? Odgovor:"Rollin'" Mrs more nazad na drvo, gde im je kucica(ziveo ska).

Sto se tice toga da napravimo nasu listu, nemam nista protiv, ali koji mehanizam bismo mogli iskoristiti za isto...

Slazem se da treba da okoncamo raspravu. Jednostavno, metal se podelio u nekoliko osnovnih, delom disjunktnih a delom kompatibilnih pravaca, ja licno sam se opredelio za neke od njih i oni prethodni mi jednostavno vise ne pasu, ne mogu da ih slusam sa istim zadovoljstvom kao nekada.
I da naglasim da za razliku od kutije koji ljude naziva budalama, govri kako lupetaju i slicno ja nikad nisam rekao za druge ljude da su dileje.

Ma go go Opti .... pffff

majke im...skroz smo OT :d

Nemačka, Finska...ma svejedno, obe zemlje su skandinavske. :d

Nazad
Vrh Dno