Šta je novo?

100% CPU usage - virus?

• Začetnik teme Začetnik teme vrobec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
Asrock Taichi RX 6800 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G4X
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kada pokrenem neki program ucitavanje traje i do 10 minuta (obican notepad, calculator...). Probao sam virus sken (Kaspersky) ali nema sanse da odradi do kraja.
Kada otvorim task manager prikazuje mi CPU usage 100%.

Pomoc molim.

Daj jos neki info.Sta imas od vecih programa,koliko traje podizanje windowsa,sta ti se od programa startuje sa windowsom...
Nije to virus.Pogledaj u bios-u.

Mor komsija je imao isti problem (Atlhon 2000+) i bilo je nesto u vezi DirectX features-a. Idi u run>>dxdiag>>display pa proveri DirectX Features.

Poslednja izmena:
Da nisi mozda instalirao SP2?

BIOS nije diran, problem se pojavio nezavisno od BIOS-a.
Imam Windows 2000 Server + 5 radnih stanica sa Windows XP umrezeno. Sve je legalno kupljeno.
SP2 je instaliran na Windows 2000, dok su Windows XP bez SP-a.

Ctrl+Alt+Del

Pa onda zaviri u procese pa pogledaj da se neki nije "zaglupeo" pa jede CPU?

Ma to je obican virus, idi ctl+alt+del i vidi koji proces zauzima 100% i i stavi end task onda idu u search ukucaj ime tog procesa xxxxx.exe i izbrisi ga, imao sam slican problem i resio sam ga na taj nacin

Invader je napisao(la):
Ma to je obican virus, idi ctl+alt+del i vidi koji proces zauzima 100% i i stavi end task onda idu u search ukucaj ime tog procesa xxxxx.exe i izbrisi ga, imao sam slican problem i resio sam ga na taj nacin

A sta ako nije virus pa izbrise neki sistemski fail.

Vrobec😛Ogledaj u task menager koji prozes zauzima 100% prozesor pa onda napisi ovde ime tog prozesa.Dobices sigurno informaciju sta dalje da radis. :wave:

Koliko imas memorije na tom/tim racunarima? Pogledaj koliki ti je Page file, stavi mu 1GB cisto radi probe...

Imam 1GB RAM-a. A task manager-u kada hocu da ugasim neki proces, jednostavno prelazi na drugi, i opterecenost procesora je ponovo 85-100%.

primecujes li neki proces koji bi ti mogao biti sumnjiv i/ili ne bi trebalo da je tu??
napravi listu procesa koji ti rade pa postuj ovde

Pa koji ti proces iz liste vuce 100% procesorske snage ?

Skeniraj sa Kasperskim samo taj exe fajl koji vuce 100%

OK, hvala svima. Probacu pa cu postovati.

Pozdrav!

Sad sam se setio to je WORM, nije sistemski fajl, to je isasss worm(Sasser), slican je sistemskom procesu isass(dva s), skini sa neta Sasser worm remover i to ce resiti problem, neces morati da ga brises

Nije Sasser worm, probao sam vec sa remover-om. Verovatno cu reinstalirati Win.

vrobec je napisao(la):
Nije Sasser worm, probao sam vec sa remover-om. Verovatno cu reinstalirati Win.

Pa zar je teze napisati koji prozess zauzima tih 100% prozesor ili instalirati Windows ponovo? :wall:

Nazad
Vrh Dno