Šta je novo?

1 telefon dve kartice?

aleksandar8

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2006
Poena
301
Cuo sam da postoji mogucnost da se u 1 telefon stave dve kartice i da se telefon tako koristi, a da se pri tome koriste obe kartice istovremeno!!!
Meni je ovo delovalo kao glupost, ali posto vucaram 2 fona, ovakva fora bi mi mnogo koristila. Ako neko nesto zna o ovome neka javi ili napisite da je glupost kako se ne bi zaludjivao vise:wall:

To sam ja trazio pre par godina, ali nisam uspeo da nadjem.

Ovaj adapter je dobra stvar, ali cak i sa njim ne mozes da koristis obe kartice istovremeno, tj. da budes dostupan na oba broja istovremeno.

edit: Uh, nisam primetio da me je pretekao Mrki Jovica...

Poslednja izmena:
ima li gde kod nas da se kupi doticni Duo Sim?

Nema potrebe da kupujete adaptere kad dva broja mogu da se "nasnime" na jednu karticu. Inace, telefoni koji dozvoljavaju istovremenu upotrebu obe linije su se skoro pojavili u kini, ne secam se koja je marka u pitanju i ocekuje se da se taj trend uskoro preseli i na poznatije proizvodjace.

Ma moze da se uradi kloniranje kartica i to je to imate koliko hocete brojeva na jednoj kartici, mislim da se moze najvise staviti 5(ne secam se ni ja vise) ali to se radi u neki servisima gde neko moze lepo da klonira za njega vasu karticu pa posle lepo kad ste na "drugoj" kartici on trosi kredit sa vase...

Imate domaću ponudu (29.90 EUR) Dual SIM Adapteri ovde:
http://www.elektrodata.co.yu/

DUAL SIM ADAPTERI
ARTIKAL SPECIFIKACIJE/UPUTSVO ZA RUKOVANJE
29,90E

Dual sim adapteri su namenjeni svima koji žele da imaju dva mobilna broja bilo gsm ili 3g u jednom mobilnom telefonu.

Postoji više razloga za njegovo korišćenje i mi ćemo navesti one najbitnije.

Ukoliko neko želi da koristi najpovoljnije tarife na primer sa 063 i 064 mreže time što će uvek zvati sa one kartice odnosno operatera koji se poklapa sa operaterom na kome se nalazi onaj koga pozivate.Primer sa 064 kartice zovete onoga čiji broj počinje sa 064, isto važi za 063 i obrnuto.

Ovo je naručito bitno kada se uskoro pojavi nov operater i ponudi niže uslove tarifiranja.Tada nećete morati menjati vas postojeći broj ukoliko želite da pređete kod novog operatera ,već će te uz dual sim adapter zadržati postojeći broj i dodati nov broj.U telefonu ćete postaviti vaš stari broj tako da uvek bude aktivan a pozive ćete obavljati sa nove kartice gde su tarife niže.

Ako neko želi da mu dve izabrane sim kartice budu takoreći 80% u režimu istovremenog rada( nije moguće u isto vreme obavljati razgovore na obe kartice pošto svaki mobilni telefon ima samo jedan prijemnik i jedan predajnik)potrebno je da u meniju dual sim adaptera koji se automatski instalira prilikom prvog uključivanja telefona a nakon ubacivanja u ležište sim kartice telefona,izabere opciju fleksibilni režim i sam odabere vreme za kojeće se kartice same menjati bez gašenja aparata.

Primer:Ako vam je prioritet da primate dosta poziva u toku dana na obe kartice možete namestiti da se na svakih 5 minuta menjaju i uvek ćete biti dostupni odnosno dobićete informaciju da ste imali propušten poziv sa one kartice koja u vreme pozivanja nije bila dostupna jer je druga kartica bila u petominutnom režimu.

Drugi primer je ako posedujete jednu privatnu i jednu službenu karticu.U tom slučaju podesite fleksibilni režim iz menija dual sim adaptera tako da vam službena kartica bude aktivna u toku radnog vremena a‚privatna posle isteka radnog vremena.Ako poželite da u toku radnog vremena vidite ko vas je zvao na privatan boroj možete tako podesiti da u određeno vreme tokom radnog vremena druga kartica bude aktivna recimo 15 minuta i u tom vremenu vas neko može pozvati na privatan broj i možete primiti sve propuštene pozive dok je bila aktivna službena kartica.

Ukoliko često putujete između susednih država recimo relacija Crna gora- Srbija ili Srbija- Bosna ili obrnuto ili između bilo koje dve susedne države, u telefonu možete imati obe kartice i menjati ih ručno kad dođete u određenu zemlju bez gašenja telefona ili automatski po vremenu predviđenom za dolazak u određenu zemlju i time možete uštedeti na troškovima rominga.

U svakom slučaju ona kartica koja u datom trenutku nije aktivna može uvek na neki način biti aktivna tako što se na njoj aktivira besplatna govorna pošta koja daje informaciju da okrenete onaj broj koji vam je u datom trenutku aktivan ili preusmeravanjem poziva na onaj broj koji je izabran da bude aktivan ili kao što je već pomenuto aktiviranjem kartice u određjeno vreme.

Svaki adapter prilikom prve ugradnje u telefon sam instalira svoju aplikaciju u kojoj se nalaze razne opcije za podešavanje adaptera.Svakoj sim kartici se može dodeliti ime po izboru i ono će se pojavljivati na ekranu mobilnog telefona.Pored toga iz menija je moguce vremenski odnosno automatski vršiti setovanja aktivnosti kartica u određeno vreme.U meniju se nalazi dodatni telefonski imenik od 250 brojeva koji je nezavistan od sim kartica i telefona i dodatno je zaštićen.Pored toga postoji i dodatni rokovnik koji je nezavistan od telefona, zaštićen je i služi za čuvanje pin kodova od platnih kartica, raznih ličnih šifri i drugih važnih podataka.Pored toga u meniju se nalazi dodatni poseban prostor za sigurno čuvanje važnih sms poruka.

Sama instalacija dual sim adaptera i njegovo rukovanje je izuzetno jednostavno i lako za upravljanje.Kao razlog za to može poslužiti i činjenica da je proizvođač adaptera jedan od najvećih snabdevača smart čipova za ugradnju u najpoznatije platne kartice čiju tehnologiju deli sa dual sim adapterom.Adapter je kompatibilan sa svim telefonima kao i sa svim mobilnim operaterima na svetu.Više nemorate imati dva telefona sa sobom vec samo jedan sa dve sim kartice.Ukoliko imate nekih pitanja slobodno nas možete kontaktirati.

@Catch 22:

29.90 EUR za hebeni adapter, bolesno! Evo ovde u ovoj vukouebini gde sam sada takvi adapteri (i onaj gde treba da se seku kartice, i onaj ******izam sa kablom) koštaju oko 10€ (za divno čudo). Iskreno, ljudi nisu oduševljeni, u smislu pouzdanosti. Naravno, sve zavisi kako je kartica isečena i stavljena, ali ipak. Evo jednom kolegi je odapela nokia 3230, imao je to đubre u njoj, verovatno je razlog taj adapter.
PS
Sajt im je tuga božja :p
@milan91:
Ala si paranoičan. Ovde takva usluga košta cca 15€, i može da se „ nabudži“ 10 brojeva u jednu SIM kartu. Prebacivanje se vrši iz sim menija, naravno ne mogu da 2 ili više brojeva budu aktivni u isto vreme.
Ako se ne varam Ledeni – poznati user foruma, expert za EPROM module (doktor za biose), pogledajte mu samo avatar :D može da odradi to, e sada ako ne veruješ nikome, šta da ti kažem. Ja ću najverovatnije da to uradim kada se vratim u BG.

Sto jes jes,mogu da odradim ali samo jedan broj moze da bude aktivan.Ko hoce da mu rade dva broja u isto vreme mora da nabavi neki od Kineskih aparata.

topic vaskrese :D

ovaj jel se promenilo neshto od ovog vremena.. da li je sad nekako moguce na standardnim telefonima drzati aktivna dva broja istovremeno sa jedne kartice ? i koji sve telefoni imaju podrshku za tako neshto od normalnih brendova tipa nokia, samsung, se (necu anycool i sl kineze) ? znam za onaj samsung duos ili kako vec ali koji josh ?

Poslednja izmena:
Ne znam koja je oznaka samsungovog modela koji ima ovakvu mogucnost?

Na tom samsungu bi trebalo da rade obe kartice istovremeno, al nisam siguran.

Samsung slider D880 Duos, a uskoro će da se pojavi i znatno jeftiniji D780 Duos (monoblock).
Dve SIM kartice rade istovremeno i omogućavaju primanje poziva sa dve različite mreže, a u slučaju da vi pozivate nekog onda je aktivna samo jedna mreža. Izbor aktivne mreže za pozivanje se vrši restartovanjem telefona.

Poslednja izmena:
Kinezi su taj problem extra resili i takvo resenje koliko mi je poznato niko drugi nema. Obe kartice rade zasebno i nema potrebe za restartovanjem i sl. Imam Anycool T808 oko mesec dana, zasada sam vise nego zadovoljan.
Poz!

I ja imam AnyCool N88 već nekih 6 mjeseci i nemam potrebe ni za kakvim restartovanjem telefona kad hoću da zovem sa različitih kartica.

tako i treba da radi taj telefon.. ono shto reche catch22 je sa vishe sim (vishe brojeva na jednoj ustvari) kartica na 'obichnim telefonima".

jel zna mozda neko pouzdano koliko zrachi taj anycool (mislim na sar) ?

^ Navedeni modeli Samsunga rade sa 2 SIM kartice i funkcionišu tako kako sam opisao, tj. D880 jer ovaj drugi (780) još nije izašao na tržište.

nisam uzivo probao d880 ali sam chitao review-ove

When you insert one or two new SIM cards in Samsung D880, you need to assign them names and priority to get started. Once you are done, you can start reaping the dual SIM benefits. If you need to make changes to that setup later, you can open the simple SIM management interface by pressing the dedicated key on the handset's left side. The interface is accessible from the Settings menu too.

The SIM management interface is rather simple, allowing the user to set the primary card, and to name or enable/disable one or both cards. While the enable/disable option is a matter of mere seconds, changing the primary and secondary card requires a restart of the phone.

...

When you want to call somebody, all you need is type or scroll the phone number and then choose which card to use for the outgoing call. The primary SIM is default and pressing the call key directly dials the number using it.

However, if you wish to call using the secondary SIM card, pressing the dedicated SIM management key switches the SIM card for the outgoing call. There are no delays or glitches whatsoever using this feature. We are particularly pleased with the Samsung implementation of this interface.

Samsung slider D880 Duos, a uskoro će da se pojavi i znatno jeftiniji D780 Duos (monoblock).
Dve SIM kartice rade istovremeno i omogućavaju primanje poziva sa dve različite mreže, a u slučaju da vi pozivate nekog onda je aktivna samo jedna mreža. Izbor aktivne mreže za pozivanje se vrši restartovanjem telefona.

ovo nema veze sa istinom

prima poziv na obe i mozes da zoves sa obe bez resetovanja ili slicno, jedino sto je jedna primarna a druga sekundarna tj ako menjas koja je primarna onda moras da restartujes inace obe kartice rade i za primanje i za zvanje sve vreme

obe mreze aktivne svo vreme, za biranje sa koje mreze ces da zoves sluzi dugme sa leve strane i to bez resetovanja telefona:smash:

Ispravka (danas sam držao telefon u rukama):
Promena aktivne kartice za pozivanje se vrši iz korisničkog interfejsa, a pomoću dugmeta sa strane.
Restartovanje telefona je potrebno samo ako želite da promenite koja vam je od dve kartice primarna, a koja sekundarna.
Izvinjavam se na dezinformaciji, samo sam preneo tvrdnju vlasnika D880 koji očigledno nije bio dobro obavešten! Inače sam pre 10-ak dana proveo sat - dva sa tim telefonom, podešavajući vlasniku parametre za intenet, email i ostale stvari... nisam tom prilikom obraćao pažnju na gore iznete detalje, nego sam priču vlasnika primio "zdravo za gotovo"!
:(

Koja je cena telefona ?

nema cenu :D

jer ga nema u prodaji :)

zadnje cene na mobilesvetu su bile reda 260-270€
tehnomarket sa 2 godine garancije, orginal pakovanje i sl oko 24.000 din

ali koliko vidim trenutno ga nema nigde u prodaji ;)

Nazad
Vrh Dno