Šta je novo?

1 TB disk, kucna upotreba

• Začetnik teme Začetnik teme vanjad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vanjad

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2006
Poena
319
Treba da menjam disk, treba mi nesto pre svega pouzdano. Mislio sam WD red. Misljenja?

Nisi rekao za cega ti treba:

Wd red je za nas
Wd green za backup
Wd black je za system

Biraj hdd prema nacinu na koji ces ga koristiti, provetri kuciste, stavi vent da duva direkt u hdd, daj mu dobro napajanje i uz redovan backup to je sve sto mozes da uradis na temu pouzdanosti, ostalo je sreca.

Planiram da ga stavim u masinu, na njega sistem i storage sa redovnim backupima. Sada imam neki WD u istoj varijanti radi vec 7-8 godina, samo mi sad fali mesta.

Ako je WD za sistem, onda blue ili, ako se ima kesha, black.

Ipak Hitachi, meni trenutno odumire hard (Seagate), i samo i iskljucivo cu uzeti Hitachi, jer imaju daleko najmanju stopu defekata. Ako trebaju i linkovi, iskopacu.

Ipak Hitachi, meni trenutno odumire hard (Seagate), i samo i iskljucivo cu uzeti Hitachi, jer imaju daleko najmanju stopu defekata. Ako trebaju i linkovi, iskopacu.

slažem se da postoji dobar broj defekata, ali preporučujem Seagate isključivo na osnovu ličnog iskustva, a to je da su najpovoljniji, a nisam imao nijedan problem već godinama, a koristim 5 komada.

Ja teram mnogo dugo svoj WD, praktično radi kao u NAS, i pri tome je Green.
Da napomenem, bolje uzmi i SSD, čisto sistem. A hard disk za podatke.
Umesto da uzimaš skuplji hard disk, da kao dobiješ brzinu. A nećeš, i hard disk sa 16000 rpm, ne može da priđe SSD-u.

Voleo bih ja stosta, ali necu sigurno sad uzimati ssd, u nekoj perspektivi sto da ne. Drugar mi nudi Seagate ST310005 24AS, jel ima neko info ili iskustva, na netu slabo sta ima o njemu?

Sa koliko para raspolažeš?
I prodaješ li taj hard što već imaš?
Koja ti je konfiguracija?

Konfa je starija, K9 Neo v2 sa Amd x2 4000, ne znam koje komponente su jos interesantne. Prodacu stari HDD, ali ne vredi on puno. Sto se para tice isao bih do 8000 ukupno i ne bih sirio dalje budzet.
Hvala Jericho na linku, ne svidjaju mi se reviewi, odusta u od SG. Generalno ni ja nisam za polovan HDD, ali poznajem coveka pa mi kaze sta je radio sa diskom, itd...svejedno, necu uzimati taj polovnjak.

Poslednja izmena:
Nije to jedini faktor rizika, kupovina od nepoznatog, vec su hardovi generalno najnepouzdanija komponenta racunara - i nov moze da crkne posle par meseci, a kamoli polovan.

A moze i polovan da drzi godinama...Mislim da cu ici na novo, steta samo sto je situacija sa diskovima toliko sarolika.

Nazad
Vrh Dno