Šta je novo?

1 PC 2 ili vishe rezacha

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Poshto sam video da su ljudi povezivali vishe rezacha na jedan PC zanima me da li je neko od vas to radio i KAKO ????

Koji program je potreban za tako neshto poshto nisam video nijednu takvu opciju u nekom od meni poznatih programa (Easy CD, Nero, Win On ...). :(

I za kraj. Kako ih je najbolje povezati ???
:confused: :confused:

Nero ima opciju use multiple recorders.
Inace za takve stvari se obicno koristi disc juggler (www.padus.com)

Sto se spajanja tice za takve stvari se obicno koristi SCSI i nema problema, a za IDE recordere vec treba malo filofije ili bolje reci poksuaja:) Za 4x recordere nema nikakvih problema kako god da ih spojis, a za ostale ne znam.....

E sada ja da pitam nesto: ako bi spojili 2x16x recorder i dodje do buffer underruna sta se desava? Oba imaju just lik (recimo).
Da li se buffer na oba prazni ili dolazi do asinhronizacije....?

Meni je sinoc Bane narezao dva diska istovremeno sa AOpen i Teac 24x rezachem... ! Zamisli - 4 minuta - dva filma! :D Radi bez problema....

Sa SCSI-jem:
stavljao sam 6 rezaca na jednu masinu.
Dva SCSI kontrolera(jeftinije nego UW SCSI)
dva obicna napajanja od 235W(jeftinije nego 1x400W)
Cel2-633, VIA mb, 7200ppm Hdd; sve radi PERFEKTNO.

Sa IDE rezacima nije preporucljivo vise od dva. Ako ploca ima RAID moze do 4 ali nastaje problem propusne moci IDE grane, ako se reze nesto istovremeno na svima.

Btw, vrlo je bitno za rezace koji su >=12x deklarisani, i ako se reze na tim brzinama, da je cela masina usaglasena: brz disk, dovoljno memorije(128-256MB), isl. Juggler najbolji program za to.
SCSI za te brzine(ako ima vise od dva-tri rezaca na grani) zahteva i poseban KABL i da bude UW(ultrawide). Ko sto rekoh, jeftinije resenje je dva kontrolera. I medju njima ima razlike; pa mi se npr. neki generic Simbios pokazao bolji nego Iwill-ov!!

BokiPK je napisao(la):
Sa SCSI-jem:
Cel2-633, VIA mb, 7200ppm Hdd; sve radi PERFEKTNO.

Sa IDE rezacima nije preporucljivo vise od dva. Ako ploca ima RAID moze do 4 ali nastaje problem propusne moci IDE grane, ako se reze nesto istovremeno na svima.

Mozes li da pojasnis :
dva obicna napajanja od 235W???
Ajd...

Je ti imas redundantno napajanje,tj dva u serverskom kucistu ili koristis onu foru (koju sam ja zaboraVIO) da upalis komp sa dva napajanja,ima neko prevezivanje,ali se ne secam vise.

BokiPK je napisao(la):
Sa SCSI-jem:

Dva napajanja? Kakvo kuciste? Ajd objasni molim te.

Eh, ja sam genije:D

Ne stoji meni za dzabe dati signature:D
Elem, lepo bacim na papir matematiku i vidim sta mi se vise isplati.
- Kupim dva MIDI tower ATX kucista. Ako pogodite ona sa napajanjem od 250W ili 300W, JOS BOLJE! 75DEM po komadu maximalna cena. Jeftinije nego neko BIG tower tipa Chieftek ili sl.
- I dva malo bolja obicna SCSI kontrolera, plafon 85DEM po komadu, drasticno jeftinije nego neki UW od 400-500DEM.

Elem, kucista se proseku, jedno sa gornje, drugo sa donje strane, spoje se da to izgleda kulturno i lepo. To je mehanika:)

Napajanja se spoje jednim kablom, tako da se napajaju iz istog kabla, moze i odvojeno, ako vam je bas merak. Svako napajanje daje struju za po cetiri uredjaja ( prvi SCSI rezace, drugi ostatak rezaca, CDROM i hard. Normalno i flopi).
NAJBITNIJE: oba napajanja se kontrolisu iz istog konektora na ploci. Dakle oba spojena u jedan ATX konektor. E za to treba malo smisla i vestine.
I to sam dobro naplacivao.

byMaX je napisao(la):
Meni je sinoc Bane narezao dva diska istovremeno sa AOpen i Teac 24x rezachem... ! Zamisli - 4 minuta - dva filma! :D Radi bez problema....

Ovo je zvucvalo kao da ti je sitovremno snimio 2 razlicita filma:)
Poslednje razlicite razlicite rezace koje sam video spojene su bili Teac i Yamaha 8x, ali SCSI.

Obicno se bune ako neamju isti firmwear, a kamoli manufacturer....

Plus sto rekoste da je Teac brzi od AOpena? Koji software za snimanje ste koristili?
Super je fora:)

E, da, 2 napajanja, ako je AT nema nikakvih problema ni kod paljenja, a ako je ATX moras samo malo da ga sredis kako ne bi morao da budzis zice, vec namontiras neki prekidac.
Komponentama je, ako se ne varam, da im dovuces struju, a bas ih briga odakle je doticna:)
A kakvo kuciste? Sta to bese kuciste?:D

Javice se Boki, pa ce dati prave info da ja ne smaram (ja sam ovo radio sa 2ATX napajanja, ali nisam tada znao kako da upalim ono drugo tako da sam ga spojio na jednu plocu koja nije imala komponenet i upalio ga preko nje:))

Sa IDE pisachima sam uspeo da snimam sa 4 uredjaja istovremeno (sva chetiri na VIA SB kontroleru), i to razlichite sadrzaje sa jednog hard diska. Brzina snimanja je bila 16x, a nivoi bafera su bili oko 50%.
Shto se tiche 24x snimacha, maksimalno koliko sam uspeo da nateram da rade je 3 paralelno sa berima na oko 60%. Chim se doda chetvrti, naizmenichno krecu da im se prazne baferi, i svaki zavrshi snimanje sa 4-5 izbegnutih buffer-underruno-ova.

Shto se paralelnog rada (svi snimaju istovremno isto) tiche, maksimum mi je bio 6 komada 16x pisacha (4 na VIA + 2 na Promise-ovom kontroleru).

Uopshte nije bitno da li su uredjaji isti ili nisu. Ako ti rade paralelno, onda morash da nadjesh najvecu zajednichku brzinu i njome da snimash. Ako ti rade odvojeno istovremeno, onda setujesh maksimalnu brzinu i uzivaj. Naravno, mora se imati i hard disk koji ce sve to moci da isprati.

Bane

Lucent sljaka ko lud!!!:D

Sto se tice win on CDa (vec sam ti rekao da njega koristim) on bi trebalo da odmah prepozna dva pisaca koliko se ja secam.
A sto se SCSI varijante tise za nju ti treba $$$$$$$$$$$$!!!:wave;

Boki - i jeste mi snimao dva razlicita filma.... A za ovu perverziju od 4 pisaca mi nije pricao :((((

Bane je napisao(la):
Uopshte nije bitno da li su uredjaji isti ili nisu. Ako ti rade paralelno, onda morash da nadjesh najvecu zajednichku brzinu i njome da snimash. Ako ti rade odvojeno istovremeno, onda setujesh maksimalnu brzinu i uzivaj. Naravno, mora se imati i hard disk koji ce sve to moci da isprati.

Pre par godfina smo imali gadnih problema (ja sam bio navijac:)) u spajanju Teac 8x SCSI uredjaja. Sve je proradilo kada su svima stavljeni identicni firmweari...
Tehnika je naprdovala od vremena kada sam ja bio pirat:)

Koji HDD imas? Zvuci mi kao odlicna fora: 2 razllicite stvari od jednom:) A koji si software koristio za snimanje? Jer morao si istovremeno da ukljucis vise programa....

Vince Carter je napisao(la):
A znaci bio si pirat? :) A? :) Sad ce da te pokupe FBI, CIA, NSA, NBA... :)

A AMD, ECS i ostali?:D

Pa, da, bio sam....do pre nekih godinu dana....ne mogu vise;)

To je nekada bio strasan posao, a sada ako neko nema recorder ima ga na poslu ili ima njegov ortak ili komsijin klinac i bukvalno svako ima kod koga da nareze CD. Samo je pitanje ko hoce da se cima, a ko ce da plati 30 dinara nekome da to uradi za njega (prazan disk moras, pa moras da kupis)

Nazad
Vrh Dno