Šta je novo?

1, 2, 3, 4, mislim frejmova u 3D Mark 2003

Tekman

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 7800X3D
Matična ploča
Msi Tomahavk x670e
RAM
2x 16gb G-skill DDR5 6000
GPU
3090
Storage
2x nvme wd black SN 850 + Kioxia 500gb nvme
PSU
1060w Delta
Kućište
Lenovo D20
Monitor
HP ENVY 27s 4K
Laptop
HP Aero
Mobilni telefon
Xiaomi MI10
Pristup internetu
  1. ADSL
Mislim Da je lepo biti medju prvima i isprobati 3D Mark
Red bi bio da se otvori i rubrika za 3D mark 2003 pa da bar malo stoje moji poeni na prvom mestu.... sala mala

Pa onda ovako

Posto smo vec nabavili 3D MARK 2003 pa evo i rezultat da postujem
mada i nije bas neki ali sta je tu je.
Za bolje rezultate cemo morati cinimi se svi da malo sacekamo jer sa GF 3 ima 1162 poena a na Radeonu 9700 i XP na 1500 MHz bi trebalo da ima oko 4000- 4500 poena.

P4 3202 MHz 2.4b
GF 3 Leadtek
Corsair 512 PC3200
Gigabyte GA 8-IEXP
...

cheers:p

10, 20, 30....

Na ati-u stvari stoje puno bolje...:D
Jako je lep natural i piksel 2...

4489 poena!ctp;

xp 1700+ na 2280mhz (nisam stigao da kloknem, postovacu uvece na vecem taktu...)
Radeon 9500Pro excalibur 365/702
Asus Nforce2 A7N8X

Lepo sam ti rekao da uzmes 9500, za tu smesnu doplatu bi imao 3 puta vise poena
;)

na gf4?!

Evo nabrzaka sam istestirao na GF4 4800 gainward golden semple...
Sve je isto kao sa atijem, tj isti cpu ista ploca(samo sam izvadio ati i ubacio gf4 i naravno ghostovao cist windows...)
Detonatori su 41.09
gf sam kloknuo na 300/620, moze i vise al za pocetak da se proba...

i dobio sam 1645?!:confused:

Najgore od svega je sto natural test nije podrzan kao i najlepsi pixel shader 2.0 (slon i nosorog)?!
Po ovome ispada da je gf4 nista drugo nego kloknuta gf3!
Nadam se da sam ja nesto pogresio il da su ovi detonatori losi....
Pozdrav...:wave;

Evo kod Ati 9000 PRO na mom SD-Ram compu daje 1166 moglo bi to i vise na DDR-u..

Kod mene ATI 9500 (Gigabyte ne PRO sa 64MB DDR ne overklokovan i ne modovan) na KT400 (Gigabite 7AVXP Ultra), AMD XP 2600+ (FSB 333 - ne overkolkovan), 1GB DDR (2x512 Kingston@333 - ne overklokovan), 40GB Western Digital @ 7200 sa 8MB,... OS: Win XP+SP1, DX9, Catalyst 3.1 drajveri (Build By ATI)...
U demo ver. 3dMark03 (jer jos nisam uneo cd-key koji sam nasao tek danas) daje ~2500 markova (24xx i nesto ne secam se tacno ali cu pogledati i postovacu vam slicicu ako ocete).

Bane-Nis je napisao(la):
Kod mene ATI 9500 (Gigabyte ne PRO sa 64MB DDR ne overklokovan i ne modovan) na KT400 (Gigabite 7AVXP Ultra), AMD XP 2600+ (FSB 333 - ne overkolkovan), 1GB DDR (2x512 Kingston@333 - ne overklokovan), 40GB Western Digital @ 7200 sa 8MB,... OS: Win XP+SP1, DX9, Catalyst 3.1 drajveri (Build By ATI)...
U demo ver. 3dMark03 (jer jos nisam uneo cd-key koji sam nasao tek danas) daje ~2500 markova (24xx i nesto ne secam se tacno ali cu pogledati i postovacu vam slicicu ako ocete).

Skini riva tuner i otvori tvojoj grafickoj jos 4 pipilinea i dobices oko 4000 poena

pozdrav

Tekman je napisao(la):
Skini riva tuner i otvori tvojoj grafickoj jos 4 pipilinea i dobices oko 4000 poena

pozdrav

da proces mi je poznat ukljucivao sam svih osam pixel pajplajna na staroj masini, ali jos nisam stigao da instaliram na novoj masini riva tuner a pravo da ti kazem cisto me je i interesovalo koliko ce benchova da da kad je sve "normalno" :). Probacu pa cu javiti stanje nakon aktivacije preostala 4 pixel pajpa.

Pozdrav :wave;

Zar moze i verzija sa 64MB?

Tekman je napisao(la):

pozdrav

Najbolje da ce sa riva tunerom da otkljucava bilo sta na ATI kartici. :) Mislio si na rage3d tweaker?

byMaX je napisao(la):
Najbolje da ce sa riva tunerom da otkljucava bilo sta na ATI kartici. :) Mislio si na rage3d tweaker?

Sa riva tunerom 12.2 ili 12.1 moze svaka 9500 da se otkljuca da radi sa svih 8 pajplajna... ili da radi kao firegl...:)

r t

byMaX je napisao(la):

Znam da zvuci ludo ali radi
Do sada nije radilo ali....
Sa riva tunerom 12.2 ili 12.1 cheers

Zakljucak je sledeci:

3DMark2001SE = nVmark
3DMark2003 = ATImark

:)

ByMax, RivaTuner je postao i ATI friendly tako da mozes iz njega da "cheprkas" po kartici.

JFK je napisao(la):
Sa riva tunerom 12.2 ili 12.1 moze svaka 9500 da se otkljuca da radi sa svih 8 pajplajna... ili da radi kao firegl...:)

Ladno! Sad sam citao nesto sto sam skinuo pre par dana, a nisam stigao da procitam! Hvala na tome sto si me zainteresovao :) - nikada nisam pomisljao na to da koristim RivaTuner na ATi -ju ili Radeon Tweaker na nVidiji, ali eto ... ko ce sve to da proba. Kapiram da sam u proteklom periodu bio naklonjeniji nVidia karticama, i da sam ih apsolvirao (bios, modifikovanja svega, pa i brzine ramdaca, menjanja nekih stvari vezanih za TV out (manje uspesno :)))... dosta toga se sada izdesavalo sa Radeonima, ova modifikovanja i cuda, a da nisam imao prilike da sam to vidim i isprobam, jer je to Nedjo radio, (ono, daju ti da testiras GF4MX :( i Xabre kartice)... Ali sada cu da uzmem par tih 9500 (non pro) pa da isceprkam sve sto moze i procitam tonu topica na forumima, i da sebi napravim jedan 9700 (da ne cimam laxa da mi prepravlja ovaj TI4200 :))

JFK je napisao(la):

tacno.
provereno - radi!

Evo i mene sa prvim rezultatom... XP 1700 @ 2220 & Radeon 9700Pro

zilet je napisao(la):
Haha:) Lepo sam vam ja prichao ..vreme NeVidije je proshlo! :)

Valjda je to Magick pricao.Nego mene zanimaju rezultati parhelie.Da li je sada prestigla gf4ti?

P4 2.4Ghz/533
Gf 3 ti200
Dx 9
Win xp
1313 poena.

meaculpa je napisao(la):
Evo i mene sa prvim rezultatom... XP 1700 @ 2220 & Radeon 9700Pro

Deda mraze ako zelis rezultate i na Benchmark's Top 10 stranici, ne bi bilo lose da ih tamo i uputis: [email protected]

P.S. Ne zaboravi podatke da posaljes, a sta od podataka lako ces videti na samoj stranici ako je prethodno osmotris!

Pozdrav

Momci, radi se o stimovanju drajvera da prepoznaju odredjeni shader code benchmark programa. Zato je NV izbacila nove detonatore (bese 41.68 ?) - sa prethodnima FX postize oko 3500, a sa ovim novim drajverima prebacuje 5000.

42.68, medjutim pitanje je da li recimo 42.70 koji se mogu naci na 3dchipset-u omogucuju isti boljitak u rezultatu.

silverglider je napisao(la):
Momci, radi se o stimovanju drajvera da prepoznaju odredjeni shader code benchmark programa. Zato je NV izbacila nove detonatore (bese 41.68 ?) - sa prethodnima FX postize oko 3500, a sa ovim novim drajverima prebacuje 5000.

Pa to je strasno! Ja sam sa starim drajverima (ne catalist 3.1) postigao 4630 poena na 2355mhz xp1700 sa radeon 9500pro!
Za te pare gf FX bi trebao da prebacuje barem 7000 poena:rocket:
Pozdravcheers

Polako sa tim licitacijama poena, tesko se sticu poeni u 3DMark03 testu.

Ti drajveri su njesra. Prvo, u 2. i 3. testu postoji ogromna crna strafta tako da su beskorisni. A i nisu nesto brzi, cak su sporiji , meni su se 42.01 pokazali najbolje (1503 poena , ne oc GF4 Ti4200, dok je 42.68 dao ispod 1400). Sto se nVidie tice, ne mozes od g*vana napraviti pitu pa neces ni drajverima moci da dobijes +2000 poena.

zilet je napisao(la):
Haha:) Lepo sam vam ja prichao ..vreme NeVidije je proshlo! :)

Mislim da nije proslo
Negde sam procitao da ce da za sada posto nemaju procesor novi za graficku da ga odmah izbace da "poguraju" malo sa dual FX chipom na 1 grafickoj. Ako im se to bude isplatilo a mislim da za dobijeno i hoce onda tu Ati nema sta da trazi,...cheers

Tekman je napisao(la):
Mislim da nije proslo
Negde sam procitao da ce da za sada posto nemaju procesor novi za graficku da ga odmah izbace da "poguraju" malo sa dual FX chipom na 1 grafickoj. Ako im se to bude isplatilo a mislim da za dobijeno i hoce onda tu Ati nema sta da trazi,...cheers

Pa istom logikom i ATI moze da pusti dual 9900 ctp;

BTW: pitam se da li ce praviti neka posebna kucista (koja ce se izbacivani negde van prostorije i imati zvucnu zastitu) za te dual FX ako uzmete u obzir da im na obicnom FX-u sada kuler pravi 70dB. Ako bude dual moz' da bude i dual cooling a to znaci 2x70dB!!! Pa Boing 737 koliki je pa pravi manju buku - 110dB :D :D

Vrh Dno