Šta je novo?

064 Gprs

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Sta se desava sa gprs-om na 064 u zadnje vreme,non stop prijavljuje pucanje veze i neke greske,jel ima jos neko problem?

Ja imam očajno iskustvo sa 064 mrežom uopšte. Ako izuzmem što je signal očajan kod mene u stanu, na faxu, kod devojke i gle čuda ok je na poslu gprs radi katastrofalno. Imam i 063 i 064 karticu. Telenorov GPRS neuporedivo bolje, stabilnije i brže radi. Izluđivao me je 064 sa GPRSom na Kopaoniku koji mi je bio neophodan za ažuriranje site-a. Malo je falilo da Nokia ni kriva ni dužna nastrada.

Grantovano se vraćam na 063 sa kojim sam bio prezadovoljan. Ispraviću grešku:)

Mogu samo da kažem '*** ih 3G sa infrastrukturom koja to ne može da otprati.

Telekomu je očigledno bitnije da ima fensi stvari kao što je 3G nego da ima normalnu i upotrebljivu mrežu. Od kada sam se rešio 64 kartice spasio sam se!

Ja vec dva dana ne mogu da proverim stanje ni preko sms-a ni preko neta stalno dobijam preporuke kako servis nije trenutno dostupan....

Proćiće, ima padova, ali ipak, ruku na srce, nema većih problema. Ovih dana sam stalno u pokretu kroz čitav grad i desi se tu i tamo problem. Zna da iznervira, pošto smo navikli da radi kako treba. Uglavnom imam problem u centru, ovde na NBGD radi uvek dobro.

Samo da podvučem, '*** ih 3G. Ni mnoge ozbiljnije mreže ne forsiraju isti, ali vid'la žaba da se konj potkiva. Srpska posla. Mož' se gleda YouTube, ali ne može mail da se skine, jes' pa nego...

I ja mogu da se pozalim na kvalitet GPRS-a u zadnjih 7 dana. Ne mogu ni mail na GMailu da proverim kako treba a da mi bar 5 puta ne prijavi kako je veza pukla :(

Shta je bre sa ovim shabanima iz mts-a?
Vec vishe od nedelju dana ne mogu nikako stanje da proverim....stalno im servis trenutno ne radi...

Tek 10-og u mesecu mozes da proveris stanje. Navici ces se, necu ti niko ukrasti minute, opusteno ;)

Poz

Ranije je moglo i 5-og u mesecu da se proveri stanje...

Cudno, ja se bas u poslednjih nedelju dana konektujem preko moba, 065 ne znam da li to ima neke veze, verujem da nema, i surfujem sasvim normalno i preko kompa i preko moba... nema problema...

I ja cesto imam problema sa gprs na 064. Sto je najsmesnije, kad mi nije preko potreban (recimo cekam negde bus i sl.) pa hocu da ubijem vreme i pogledam neke vesti i sl. onda radi, ali kad mi je bas jako potreban (recimo cekam neki vazan email) onda ne radi ili radi jedva (moram 7-8 puta da pokusavam dok se ne konentuje). Da covek posizi. :(

Samo da potvrdim da u poslednje vreme kod mene sve radi perfektno. Intenzivno sam koristio GPRS na Kopu čitave protekle nedelje (mnogo surfanja sa Operom Mini, više od megabajta) i sve je radilo nesmetano. Tu i tamo se dešavalo da odziv na stranicu traje po sekundu - dve, tj. da nije trenutno, ali to može biti i do proxy-ja koji pakuje podatke preko neke IP adrese u Norveškoj (da ne prepričavam foru Opere Mini).

Sve u svemu, veoma uspešan rad, kako na Kopu, tako usput dok sam bio u busu u oba smera, uključujući ICQ, MSN i email, pored www.

Nazad
Vrh Dno