Šta je novo?

064 govorna posta

Space cowboy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
620
Danas sam dobio sms od Telekoma u kome kazu da svi korisnici 064 imaju mogucnost koriscenja usluge govorne poste Voice box od 26 .02. 2002.

Ja nisam dobio ništa. Jesi li ti na pre ili postpaid-u?

Polako, svi ce dobiti obavestenje.
Mom drugu na 110xxxx je stiglo oko 10 jutros, a meni na 121xxxx tek oko 3 popodne... Ali vazno je da ce svi moci da koriste govornu postu :)

I ja dobih tu porukicu, a broj mi pocinje sa 110 sto znaci da govornu postu vec imam.....valjda:)

Kakvi smo bre to mi drugovi ;)
Post was edited by me:D

Ma da, na pocetku je ta opcija bila normalna. Posle, kada su prepunili svoje slabasne kapacitete, ukinuli su je za nove pretplatnike...
A sada, tako velikodusno, poklanjaju svim korisnicima ovu prakticno osnovnu uslugu mobilne telefonije. Kakva firma.

Govornu postu su imali samo oni sa brojevima koji pocinju na 11 tj, prvi korisnici.

A kako uopste funkcionise ta govorna posta?

Govorna pošta je Vaša telefonska sekretarica, koja će odgovoriti na pozive upućene Vama u slučaju kada je Vaš mobilni telefon isključen, ukoliko već razgovarate sa Vašeg mobilnog telefona, nalazite se izvan područja pokrivenog signalom mreže Mobilne Telefonije Srbije, ili jednostavno ne želite da odgovorite na poziv.

Govorna pošta prima i čuva pristigle poruke i odmah Vas obaveštava o njihovom pojedinačnom prispeću putem SMS poruke. Svaku poruku možete preslušati kada Vam to odgovara.

Kako preusmeriti pozive na vašu govornu poštu

Da biste mogli da koristite Vašu govornu poštu, potrebno je da definišete situacije u kojima će se pozivi preusmeravati na Vašu telefonsku sekretaricu. Nakon preusmeravanja poziva (call divert ili call forwarding), oni koji Vas zovu čuće Vašu pozdravnu poruku, posle koje mogu ostaviti svoju poruku.

Bezuslovno svi dolazni pozivi (All calls)
Kada Vam je zauzeta linija (On busy)
Kada ne možete ili ne želite da odgovorite na poziv (No reply)
Kada ste nedostupni (Unreachable)

Preusmeravanje poziva na Vašu govornu poštu je BESPLATNO!

Kako preslušati poruke sa Vaše sekretarice

Sa Vašeg mobilnog telefona pozovite broj 71.
Kod nekih modela mobilnih telefona potrebno je uneti i pozivni broj 064.

Iz Jugoslavije
Iz fiksne mreže (telefon mora imati tonsko biranje) i sa svih ostalih mobilnih telefona: 064 70 (Vaš broj telefona). U toku pozdravne poruke pritisnite # i potom unesite šifru Vaše govorne pošte (početna šifra je uvek 1111).

Iz inostranstva
+381 64 70 (Vaš broj telefona). U toku pozdravne poruke pritisnite # i potom unesite šifru Vaše govorne pošte (početna šifra je uvek 1111).

Napomena:
Preslušavanje poruka sa Vašeg mobilnog telefona je besplatno. U svim ostalim slučajevima plaćate poziv po važećim tarifama operatera iz čije mreže zovete.

Kako nekome ostaviti poruku na sekretarici i zašto je to korisno

Ukoliko ne želite da razgovarate sa određenom osobom već samo da ostavite poruku na sekretarici tog pretplatnika Mobilne Telefonije Srbije, možete to učiniti na sledeći način (bez obzira da li birate broj iz fiksne mreže ili sa mobilnog telefona):

Iz Jugoslavije
Unesite broj 064 70 (broj pretplatnika) i nakon što čujete njegovu pozdravnu poruku, ostavite Vašu poruku.

Iz inostranstva
Unesite broj +381 64 70 (broj pretplatnika).

Kapacitet govorne pošte je 12 poruka koje se čuvaju 24 sata od trenutka prijema.
Maksimalno trajanje poruke je 90 sekundi.

Ma kaka posta

Govorna posta je u prvih godinu-dve odlicno radila.
Ali u poslednje vreme ne moze niko da je dbije.
Kako proba neko da mi ostavi poruku javi se automat i kaze da im je zao ali trenutno su prebukirani ili tako nesto i pokusajte ponovo.
To je bio slucaj kada su samo korisnici sa 11 brojaevima imali mogucnost gov. poste.
A kako ce sada biti nesmem ni da zamislim.:(

Izgleda da se radi o ZESTOKOM prosirenju kapaciteta jer sada rade odlicno.
Prosto da ne poverujes da se radi o Telekomu :)

Pozdrav...

Ja sam dobio govornu postu pre nedelju dana. Al kad hocu da je preslusam trazi mi sifru. Koja je to sifra? Znam da zvuci glupo ali stvarno ne znam sifru. Da li su to oni pin kodovi koje sam dobio uz karticu ili nesto drugo. Molim pomozite.

Laza je napisao(la):
Ja sam dobio govornu postu pre nedelju dana. Al kad hocu da je preslusam trazi mi sifru. Koja je to sifra? Znam da zvuci glupo ali stvarno ne znam sifru. Da li su to oni pin kodovi koje sam dobio uz karticu ili nesto drugo. Molim pomozite.
Trebalo je da poslušaš celu uvodnu poruku kada si prvi put pozvao govornu poštu, ali pošto te je mrzelo evo skraćene verzije :p Svačija šifra je na početku 1111#, a možeš je promeniti kada hoćeš.:wave;

Ma to je mrzelo burazera. Ali puno ti hvala CARE

Ma nema na čemu :wave;

Ortak mi ima 064 , ali evo gledam kod njega u divert settings-ima je potrebno uneti broj na koji cese vrsiti preusmeravanje (npr. izabere se divert all calls , i onda ti trazi br.) ... pa koji broj se unosi ?

06470#######

umesto ####### upisi svoj broj mobilnog

Vrh Dno