Šta je novo?

063 postpaid POMOC!!!

Srdjan

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
620
Pozdrav,
Naime bio sam na prepaidu i zbog manjih troskova resio sam da se prebacim na postpaid, tarifni paket MobiJunior, sa zadrzavanjem tekuceg broja. Imam sad nekoliko pitanja:
1) Radi li gprs i da li se naplacuje, ja nikako ne mogu da se konektujem?
2) Naplacuje li se poziv ka 9863, npr. zvao sam nekoliko puta da proverim zaduzenje i toku dana mi kaze da je zaduzenje za tekuci mesec 0.0 a posle nekoliko sati ocita mi 100 din. Sad je trenutno oko 250 din, a ja nisam ni deset minuta razgovarao i poslao sam 4 poruke. Znaci koliko kosta ovaj glupavi 9863? Mislio sam da je besplatan ali on me je vise kostao nego sami razgovori. Vise ga necu ni okretati.
3) MNOGO BITNO, Kako mogu da znam koji sam tarifni paket odnosno da li sam stvarno mobijunior pre nego sto mi stigne racun i sam se uverim. Ovo pitam zato sto su mi delovali neubedljivo da ce me stvarno prebaciti na tu tarifu.
Ako nesto nekom znaci, HITNO mi je.
:wave:

1) Radi li gprs i da li se naplacuje, ja nikako ne mogu da se konektujem?
radi i ne naplacuje se...
2) Naplacuje li se poziv ka 9863
naplacuje se 10 din. po pozivu
3) MNOGO BITNO, Kako mogu da znam koji sam tarifni paket
okrenes 9863 za 10din po pozivu i pitas...
Pozdrav

Moram ovde da pitam, da ne gušimo forum.

I ja se razmišljam da pređem na 063 postpaid. Imam utisak da je ovaj minut na prepaidu najskuplji. Uglavnom ne pričam mnogo, a ni ne šaljem poruka dosta, najviše se trošim za parkiranje :). Ima li neki zanimljivi paket i koliki su fiksni troškovi. Ima li uopšte neki paket koji ne zaokružuje ono na 15 sekundi ili kako već. Totalno sam neobavešten, idem da tražim po njihovom sajtu nešto, a vi ostavite neku informaciju, savet ili link usput :)...

1. Gprs radi, ali moras ponovo da ga aktiviras iako ti je bio aktiviran na prepaidu. Znaci zovi 9863 (i reci im usput da ti aktiviraju mms). Do daljnjeg je besplatno
2. Poziv na 9863 se naplacuje 9.9 din + PP (20%). Sistem ne azurira tvoj racun cim posaljes poruku, razgovaras itd. vec posle nekog vremena, tako da se moze desiti da npr. veceras posaljes 10 poruka, ali da ti one tek sutradan 'legnu' na racun. One besplatne poruke koje imas ce ti se takodje obracunavati, a tek na racunu koji dobijes (u stampanom obliku) bice ti umanjen za iznos u vrednosti koliko si besplantih poruka poslao.
3. Mozes da okrenes 9863 ili ako ti je aktiviran gprs na stranici na kojoj proveravas racun pise koji tarifni paket koristis. Takodje i na ugovoru koji si potpisao pise koji si tarifni paket izabrao.

Bane® je napisao(la):
I ja se razmišljam da pređem na 063 postpaid. Imam utisak da je ovaj minut na prepaidu najskuplji. Uglavnom ne pričam mnogo, a ni ne šaljem poruka dosta, najviše se trošim za parkiranje :). Ima li neki zanimljivi paket i koliki su fiksni troškovi. Ima li uopšte neki paket koji ne zaokružuje ono na 15 sekundi ili kako već. Totalno sam neobavešten, idem da tražim po njihovom sajtu nešto, a vi ostavite neku informaciju, savet ili link usput :)...
Pa imaš sve na sajtu, a ako imaš ispod 27 godina čini mi se da je najbolji MobiJunior.
BTW 9863 je 10 dinara + porez tj 12 din :)
Dobar link je www.mobtelsrbija.co.sr

Poslednja izmena:
GPRS je povremno pravio probleme prethodnih 2-3 dana. Jos uvek je besplatan. Ako ti se ne placa tih 12 dianra za poziv ka 9863 mozes da odes u bilo koji korisnicki servis pitas sta hoces i promenis sta hoces ;)
Tarfini profil mozes da proveris i na WAP prezentaciji mobtela na mestu Mobte>vas racun>mesecno zaduzenje (ili tako nesto). Ali nemoj se previse uzdati u tacnost tih podataka. Kompletan listing ces moci da skines na rkaju meseca sa Mobtel portala.

Bane, bez obzira koliko pricas mesecno i ukoliko saljes bar 30-40 poruka mesecno definitivno ti se najvise ispalti MobiJunior. Jedini uslov je da imas manje od 27 godina ;)
Ja sam presao na Junior i imam sada pojedinih nejasnoca u okviru racuna, ali su nejasnoce takve da mi je racun manji za nekoliko stotina dinara....10-ak evra....sto i nije tako lose za promenu ;)
Malo me zbunjuje zasto mi nije naplacen sav parking, jer imam 10+ poruka poslatih na parking brojeve i naplacene su mi obicen poruke (0.85 din), ali mi je naplaceno svega 45 dinara za parking servis. Skoro svaki put su me oni likovi kontrolisali i nikada mi nije naplacena kazna sto znaci da su poruke prosledjene, ali nisu naplacene.
Takodje, za postpaid Eunet imam zbun, jer po broju potrosenih sati (kada se odbije onih 5 za dz) i akda se uracuna popust, trebalo je da platim skoro 300 din, a naplaceno mi je 240....mozda je to bez PP? Mrzi me sada da racunam....
Svi paketi se sada tarifiraju na sekunde. Placas uspostavljanje veze i broje ti se sekunde.
Postpaid je definitivno bolje resenje ukoliko mozes da iskontrolises potrosnju, jer imam neke poznanike koji dok su bili na post nisu imali racune ispod 10-15k, a kada su na pre, potrose max 1-2-3k mesecno....naravno, vratili se na pre :)

Ma da bre, Junior rula :). Ićiću sutra da to sredim, nego recite mi kad ste tu već koja je procedura, da ne zovem 9863. Dakle koja je procedura (i gde to uraditi) za prelazak sa pre na post paid i koliko to sve traje. Danke :)...

Ja sam to uradio u Kosovskoj. Ako bude bila guzva ispred, nemoj da cekas nego udji odmah unutra, ti ljudi cekaju za 3410, ti ides na drugo mesto. Nema nikakve komplikacije oko procedure, samo im das licnu kartu, karticu (dobices novu, kopirace ti podatke) i kazes koji ces paket. Sve se brzo obavi, ali ces zato sacekati nekoliko dana dok te ne ukljuce. Ja sam cekao 5 dana (mislim). Naravno, za to vreme ces drzati staru karticu u telefonu, pa kad ti 'padne mreza' ti onda ubaci novu. Najverovatnije ce se to desiti preko noci, tj. uvece te iskljuce, a ujutru ukljuce. Pazi da ti ne ostane kredita, da ga ne bacis bezveze ;)

Zar ti ne prebace kredit na racun i odbiju od sledeceg mesecnog zaduzenja?

Ja sam promenio u bulevaru umetnosti, jer tuda cesto prolazim. Verovatno moze i u Merkatoru...

Hvala na odgovorima, svima... Sto se tice prebacivanja sa prepaid na postpaid, procedura je veoma jednostavna i ne placa se nista. Napravite fotokopiju licne karte, prvu i drugu stranu. Odete do njih, oni vam daju da potpisete zahtev za prebacivanje, to posle ide na proveru, koja otprilike traje 2 dana. Kada prodjete proveru, dolazite ponovo da potpisete ugovor i dobijate novu karticu sa istim brojem. U sledecih dan-dva koristite staru karticu, a kad vam deaktiviraju stavite novu, i to je to. Kad sam ih pitao sta se desava sa kreditom na staroj kartici, nisu imali pojma, tako da sam ga istrosio pre nego sto su mi iskljucili. Znaci jedini trosak je bukvalno fotokopiranje licne. P.S. Ne moze svaki prepaid broj da se prebaci na postpaid. Mene su prvo pitali koji mi je broj i kad su culi da pocinje sa 6-ticom i da je sestocifren onda su rekli da moze, tako da verovatno postoje brojevi koji ne mogu da se prebace. Pozdrav

Zanimljiv je Junior paket..Da li 064 sprema odgovor na to, videcemo...

Srdjane, ako ne fotokopiras licnu kartu oni ce to uraditi na licu mesta ;)

E smarači, neće sa sedmocifrenog da mi prebace, a prvi sam kupio 063 prepaid na svetu :). Tako me mrzi da se bakćem sa 2 broja/kartice/telefona... :)

Ja cu da ipak sacekam da vidim da li ce da prave neke pakete sa GPRS/MMSom, inace planiram da se prebacim. Povoljnije je mnogo

PJ je napisao(la):
Srdjane, ako ne fotokopiras licnu kartu oni ce to uraditi na licu mesta ;)
Hoce kod vas u BG, ali ja sam to uradio u Uzicu, gde nisu culi uopste za fotokopir masinu. Salim se, poenta onoga sto sam napisao je bila da objasnim da uopste nije neka komplikovana procedura kao sto sam mislio kad sam bio na prepaidu. A ovo sad pisem preko gprs, i dosta je brze nego sto je bilo ranije, milina.

Kao sto je chivitli rekao, ponovo je moralo da se aktivira gprs i mms pozivom na 9863 i naravno pozvao sam i u roku od 15 min sve su mi aktivirali. Sad nastavljam sa uzivanjem u carima free gprs-a.

Ko ne zeli da ceka red moze da ide i u Pop Lukinu ulicu, ona koja izlazi na Brankovu od hotela Palas, veliko mesto i nema skoro nikog.
Jedno pitanje u vezi besplatnih minuta:
recimo ja sam na mobi fun paketu (10 besplatnih minuta ka 063 mrezi)
Otkad te ukinuto da se zaokruzuje razgovor na 1 min tj. 30 sek., sad se obracunava u sekundama ali naplacuje uspostavljanje veze kao i u pre paid-u ( i to je valjda 1.35 ili tako nesto).
Kako Mobtel obracunava te besplatne minute? Ne moze da bude isto za jedan razgovor od 600 sek. ili 100 razgovora od 6 sek? da li on i cenu uspostavljanja veze uracunava kroz par sekundi besplatnih minuta ili su besplatni minuti, a obavezno posebno naplacuje uspostavljanja veza pa makar ih bilo i 100?
Ja pitao na 9863, nisu znali... :trust:

U okviru besplatnih minuta se ne naplacuje fiksna naknada 1.35 din (+PP). Posto se tarifiranje vrsi na sekund, mozes da obavis 1 razgovor od 600s ili 100 od 6s, svejedno. Ako imas deset besplatnih minuta i pricas 15 sekundi, ostaje ti jos 9:45 minuta

chivitli je napisao(la):
U okviru besplatnih minuta se ne naplacuje fiksna naknada 1.35 din (+PP). Posto se tarifiranje vrsi na sekund, mozes da obavis 1 razgovor od 600s ili 100 od 6s, svejedno. Ako imas deset besplatnih minuta i pricas 15 sekundi, ostaje ti jos 9:45 minuta

Da, ali samo na 064 mrezi :(
Tamo se uspostavljanje veze NE naplacuje u okviru "besplatnih" minuta.
Na 063 se UVEK NAPALCUJE uspostavljanje veze.

Dakle, mozes da imas 600 "razgovora" po 1s i to ce te kostati 600*1.35(+PP) i naravno, potreseni "besplatni" minuti....

ja htedoh pre jedno 3-4 meseca da predjem na postpaid(mobyfun ako mepamcenje sluzi(100 free poruka i 10 min sa pretplatom od 100 din. +PP )...kad sam otisao da to obavim slucajno pitah koliko iznosi ta pretplata sa porezom i oni mi rekose oko 300 dinara... sto bi mu doslo da porez na promet iznosi 300%...jela tako naplacuju i razgovor i sms ili...?

zeljkoBU je napisao(la):
ja htedoh pre jedno 3-4 meseca da predjem na postpaid(mobyfun ako mepamcenje sluzi(100 free poruka i 10 min sa pretplatom od 100 din. +PP )...kad sam otisao da to obavim slucajno pitah koliko iznosi ta pretplata sa porezom i oni mi rekose oko 300 dinara... sto bi mu doslo da porez na promet iznosi 300%...jela tako naplacuju i razgovor i sms ili...?

Pre 3-4 meseca kad si isao da pitas se naplacivalja Seseljeva taksa 200 din, ali sad je ukinuta tako da je pretplata ipak 100, a ne 300

@PJ
Jesi ti 100% siguran u to?

Edit: Na forumu zvanicnog sajta pise da se ne naplacuje tih 1.35 u okviru besplatnih minuta, a isti info sam procitao i na www.mobtelsrbija.co.sr (nezvanican sajt)

Poslednja izmena:
chivitli je napisao(la):
Jesi ti 100% siguran u to?

Edit: Na forumu zvanicnog sajta pise da se ne naplacuje tih 1.35 u okviru besplatnih minuta, a isti info sam procitao i na www.mobtelsrbija.co.sr (nezvanican sajt)

Tako mi je receno kada sam presao na SPECIAL paket, pre nego sto su sve profile prebacili na tarifiranje na sekundu, a u slucaju da su tu nesto menjali sigurno bi bilo u news letter-u i trubili bi na sve strane.
Kada sam dobio prvi racun, bas sam preracunao i tacno se uklapao prikazan broj poziva i minuta i ostalih troskova sa konacnom cifrom....
Sada nemam besplatne minute, pa me mnogo ni ne interesuje :)

Na mobtelsrbija.co.sr navode da Junior paketu imas 60min razgovora dnevno besplatno ali ja to ne mogu da nadjem na oficijelnom sajtu. Da to nije 60sec ili na mesecnom nivou? Ako je to tacno zaista je vise nego povoljno... ili mozda ipak gresim?

edit: Evo da odgovorim sam sebi: c/p "Ovaj tarifni paket sadrži besplatne pozive ka Mobtelovoj GSM mreži u periodu od 00:00 do 01:00 h [ponedeljak - subota], 60 besplatnih SMS poruka nakon kojih se ostale SMS poruke naplaćuju sa popustom od 50%...60 besplatnih sms poruka...".

Mada je ipak povoljno.

Jel to generalno da nemoze da se zadrzi sedmocifreni broj pri prelasku na post paid?

Poslednja izmena:
Ma čim sam reko sedmocifreni, on je reko ne može :)...

A ti skini prvu ili poslednju cifru i uzmi sestocifren :D

chivitli je napisao(la):
Pre 3-4 meseca kad si isao da pitas se naplacivalja Seseljeva taksa 200 din, ali sad je ukinuta tako da je pretplata ipak 100, a ne 300
QUOTE]
znaci sada je pretplata za mobyjunior STVARNO 150 dinara ,a cena pon-sub 08-00 je 6 din minut,a od 00-08 svaka dan 3 din, pon-sub od 00-01 razgovor ka 063 mrezi je dzabe,60 SMS dzabe a posle toga se svaki sledeci placa 50% od normalnog(50 % od 3,1 din sto mu dodje 1,55 dinara SMS sto je bagatela...) naravno ove cene su bez poreza pa me zanima neko kome je stigao racun vec za ovaj paket da mi kaze koliko oni STVARNO naplacuju te stvari...

Zeljko, cene za razgovor su tacne, ali SMS na post paid je 1.7+20%, dok je na mobi junior 0.85+20%.

Meni ovaj paket totalno odgovara. Videcu kada ga budem malo vise koristio, ali za sada deluje OK>...

Nazad
Vrh Dno