Šta je novo?

[√] 9 fingers / spaceballs (making of)

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
nadam se da ce biti zanimljivo svima koji su videli State of The Art demoe - 9 fingers i SpaceBalls :)

http://www.youtube.com/watch?v=WgriMuXZ3QY

"Since I first saw the 9fingers demo I always wanted to see how those girls looked real life and now I have one thing less on my 2do-before-i-die list :)" komentar sa YouTube :)

da... odlicno izgleda demo. to je samo 060/60MHz i AGA (no GFX), right?

i tehnicki izgleda odlicno i vizuelno... :) skroz je odlican!

btw koji su najimpresivniji Amiga demoi za A1200 (vanila), A1200+030, A1200+060? (bez dodatne graficke u svakom slucaju)

EDIT: ma izgleda neverovatno! steta sto je los snimak na YouTube ali neke scene izgledaju kao prerenderovane!! :)

Poslednja izmena:
koliko se ja dobro secam, a secam se dobro, 9Fingers je radio na "obicnoj" A500 sa 1Mb rama....
Inace imam (negde) image prvo dela ovog demo-a "State of the Art"
---

***, neverujem, ladno. Jos uvek cuvam 2 diskete sa 9Fingers. Ljudi pre 10-ak godina prosto nisu mogli verovati kako se demo vrti na A600.

mislim da je OCS (A500) i 9fingers i SB.

ja sam kao klinac pikao kod drugara na A500 TV Sport Basketball (ili tako nesto, mislim da je CodeMaster napravio igru);
i jedan dan, pre nego sto smo krenuli da igramo, kaze - vidi sta sam nasao na ovim disketama - i pusti SpaceBalls :shock: / posle toga sam ga tereao da pusta u nedogled SB :d

mislim da je OCS (A500) i 9fingers i SB.

ja sam kao klinac pikao kod drugara na A500 TV Sport Basketball (ili tako nesto, mislim da je CodeMaster napravio igru);
i jedan dan, pre nego sto smo krenuli da igramo, kaze - vidi sta sam nasao na ovim disketama - i pusti SpaceBalls :shock: / posle toga sam ga tereao da pusta u nedogled SB :d

1993.g, OCS Amiga, 7MHz motorola, 1MB RAM, 2x880KB floppy
Prosto neverovatno za ondašnje vreme, a i danas ljudi ne veruju kad im (po)kažem ;)

1993.g, OCS Amiga, 7MHz motorola, 1MB RAM, 2x880KB floppy
Prosto neverovatno za ondašnje vreme, a i danas ljudi ne veruju kad im (po)kažem ;)

Naravno da je 9fingers radjen za OCS chipset. Ja sam u kontekstu naveo A600 jer sam nju tada imao.
Imam takodje 2 diskete sa 2Unlimited. Tri pesme su na njoj. Dan danas mi nije jasno kako su uspeli da na 2 diskete po 880kb stave te pesme, jer pored muzike tu je i grafika jela kilobajte.

Poslednja izmena:
sta je 2Unlimited?

2 Unlimited was a Eurodance act formed in 1991. The project was the brainchild of Belgian producers Jean-Paul DeCoster and Phil Wilde and was fronted by a Dutch duo, rapper Ray Slijngaard and singer Anita Doth. During five years of enormous worldwide success, the act sold more than 18 million records

art_2_unlimited.jpg

Poslednja izmena:
^^^^ :D pa naravno da znam sta je 2Unlimited - imao sam i njihove kasete :D
ali sta je 2Unlimited na Amigi - neki demo?
Ako je samo muzika bila na disketama - Moduli sa semplovima ... na 800KB je moglo stosta da se napakuje na taj nacin :)

Poslednja izmena:
Evo 2Unlimited demo.
@mige
Pretece me za 3 minuta.:)

Prilozi

• 2Unlimited.zip
    930.4 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
3 coveka videlo file.

nadam se da ce biti zanimljivo svima koji su videli State of The Art demoe - 9 fingers i SpaceBalls :)

http://www.youtube.com/watch?v=WgriMuXZ3QY

"Since I first saw the 9fingers demo I always wanted to see how those girls looked real life and now I have one thing less on my 2do-before-i-die list :)" komentar sa YouTube :)

Samo ne zaboravi legendu nad legendama -> Spaceballs - State of Art.. Secam se ko juche, kad sam pustio demo nisam mogao da verujem da ono moze moja Amiga 500 da izvede/prikaze, josh doveo drugare i pustio im, a ono tajac.. niko ni da mrdne, gledali smo demo pa ja mislim jedno 50 puta uzastopce.. i da imao sam druga koji je imao 386 na valjda 33 mhz-a sa VGA grafikom i Sound Blasterom placen oko 3800 DM i stalno neshto prichao kako njemu sve izgleda bolje na PC-u od Dine I do ne znam Monkey Islanda a posle gledanja demo-a nije vishe smeo da zucne :D

www.youtube.com/watch?v=c5kuYfTCGLg

E da i ako neko hoce :)

ovo sam retko kome davao dok sam imao Amigu.. grebovano Action Replay-om :d

Music from Spaceballs - State of the Art
Numera: Condom Corruption
Autor: Travolta / Spaceballs

1. Condom Corruption.mod
MOD verzija LONG nije ishla u DEMO

2. Condom Corruption-short.mod
MOD verzija SHORT ishla u DEMO

3. Condom Corruption Intro.mp3
MP3 verzija uvoda (nemam je u MOD.. nazalost)

MOD format moze da se pushta iz WinAmp-a

Prilozi

• Condom Corruption-Travolta-Spaceballs.zip
    634.2 KB · Pregleda: 53
A evo i State of the Art demo za Prijateljicu.

Prilozi

• Stateart.zip
    635.5 KB · Pregleda: 44
Nazad
Vrh Dno