Jovandeko, hvala ti k'o bratu, ti si prvi čovek koji se pojavio sa problemom sličnim mojem, već sam pomislio da sam poludeo. Ne, meni ne brlja prva slova, ali dešava se da neko od slova bude pomereno red više ili red niže (npr. ako je to slovo C, onda je ono pomereno u svim menijima).
Problem se pojavio posle otkazivanja memorijskog modula i zamene drugim. Otkrio sam da je prisutan jedino ako RightMark koristi 4x množilac (koji, u principu, radi na starijim A64 - na novijim ne - ali ga AMD nikada nije podržavao kao dozvoljeno setovanje). Problem je nestao kad sam prestao da koristim 4x, ali se juče ponovo pojavio i sa normalnim setovanjima (napon, OC i sl. nemaju uticaja na ovu pojavu, provereno).
Bojim se da je problem negde duboko u hardveru i da se pod određenim uslovima menja stanje neke memorijske lokacije, možda je neki problem u CPU (u svakom slučaju, nešto na relaciji CPU - mem kontroler - memorija).
Raspitivao sam se po Net-u (i ovde), ali niko ništa nije umeo da mi kaže. Štaviše, niko nikada nije čuo za ovakve probleme.
Zabrinjava me to što kažeš da ti je SP3 forsirao ovaj problem. I meni se problem ponovo (dakle i bez 4x na CPU RightMark-u) pojavio tek po instaliranju SP3. Ako se nastavi, vratiću se na SP2, nema mi druge.