Šta je novo?

профи бајт - ртв политика

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Као клинац, који још није знао апсолутно ништа о рачунарима 4-5 разред основне школе (84 годиште) на тадашњој ТВ Политика сам гледао 3 типа који нешто причају о рачунарима, аудио техници итд... Ништа ја под милим Богом нисам разумео, али сам гледао ко теле у шарена врата. И ето данас, после толико година, разумем, и не допада ми се шта видим. ,) Но, то је друга прича. :p

Оно што ме интересује, јесте, да ли се Ви старији, резиденти Бенч заједнице сећате тих људи или их лично познајете.
Сећам се Душана Цагића (Цагићева Софтвер Кујна) и Дејана Веселиновића (аудио/сателит), али знам да је био још један човек ту.

Свеједно, волео бих, ако неко има да погледам неку од тих епизода да се сетим својих веома младих година.

Иначе први пут када сам увео интернет, писао сам Дејану Веселиновићу и добио одговор од њега. Ох, радости! :type:

Волео бих да знам шта је са тим људима.

Иначе, гледао их можда годину дана, са све последњом епизодом. А када су рекли да им је то задња, нисам веровао, ипак... Ко мене пита... :D

Hahahah, Dejan Veselinović je apsolutno sjajan lik. Sećam ga se!
I meni je odgovorio na jedan od prvih mailova koje sam poslao u životu.

Njegovi tekstovi su takođe bili jako dobri. Nedostaje mi otvoreno pokazano mišljenje novinara, pardon stav, koji nedostaje ogromnoj većini sadašnjih "ljudi od pera" (o tv emisijama neću ni da pričam :))

Hehe, koja koincidencija, i meni je odgovorio na mail koji sam mu poslao negde 2001. kad sam dobio prvi računar. Nahvalio sam tada njegov rad i pitao sam ga da li će biti nekih novih sadržaja iz njegove "radionice" gde mi se on tada požalio na to kako su se komercijalne tv stanice izbezobrazile i kako se od njega u ono vreme očekivalo da donese emisiju snimljenu na traci, full montiranu i naravno... prilično mnogo nemačkih maraka u ono vreme. Hardver bi relativno lako nalazio, dobijao ga od zastupnika na testiranje ali nije imao uslova gde bi mogao da snimi emisiju i batalio je celu priču. Šteta.

Dejan Veselinovica aka dvv-a "vidjam" na forumu posvecenom zastava automobilima (google: yugo fun club dvv). Za ostale ne znam.
Steta za dvv-ovu emisiju, on je bio poznat po tome sto kad testira uredjaj, prvo ga testira fizicki - na lomljivost :smash: (pad sa terase :p) pa tek onda sledi standardan test... Doduse, vecina uredjaja danas ne bi prosla takav stress-test:S:, ali to je vec off..

Ne što ne bi prošla test, nego više ni ti ne bi dobio ništa od njih da testiraš :)

Ja sam imao priliku da ga upoznam :)

Treca osoba bio je Relja Jovic, doskorasnji urednik casopisa Mikro, pokretac i urednik emisije PC petak na radiju

off:

Mozda jos tu fale i Dejan Ristanovic i Andrija Kolundzic (Polarotor) i naravno legendarni Zoran Modli koji i dan danas ima radio (internet?) emisiju na beotel sajtu (mms://beotelmedia.beotel.net/Beotelradio)...

Poslednja izmena:
Dejan.R je išao davno na TV Beograd tadašnjoj, sa njegovim programerskim problemima. Ne sećam se imena emisije.

Upoznao sam Relju kada sam radio na Naxi radiju tipa 1997-me godine...vesli krupni momak prilichno nedry raspolozhenja uvek.

Ma Relja je super stvorenje

Ja sam Relju upoznao u Radio Pingvinu, ne mogu ni da se setim koje je to godine bilo, zapravo bolje da se ne setim.

Relju Jovica i Dejana Ristanovica znam iz sezamovog "kluba programera", mada ne verujem da me se secaju ipak sam bio klinac tada. Nego da li ima jos nekoga ovde ko je tada dolazio na sastanke u MZ a potom u Slaviju?

каква је шанса да ова наша народна република банана са (релативно) новим и свежим уставом доживи да се поново на телевизији (било којој националној) појави нормална емисија о рачунарима?

тип емисије која ће млађим нараштајима, које никада неће корисити комодор и пеком, приближити/објаснити/усадити у њихове младе мале сиве ћелије како то функционише рачунар и како би требало да се он користи. просто речено да их натера да размишљају нердовски. :)

а и да имам шта да гледам сем скупштине...

Voja Аntonić i Dejan Ristanović su zaslužili da dobiju nacionalnu penziju, mnogo pre B.Đorđevića i Slađane.M.:whip:

Voja Аntonić i Dejan Ristanović su zaslužili da dobiju nacionalnu penziju, mnogo pre B.Đorđevića i Slađane.M.:whip:

Fala Bogu, obojica su još aktivni tako da nema govora o penziji.

Inače, kad pomenusmo Voju Antonića, da li je neko od Vas čitao remek dela "da li postoje stvari koje ne postoje" i "Kremansko neProročanstvo"?

Znam i ja koju da kažem :)...

Kao što neko reče, Relja i Modli imaju (različite) emisije na Top Fm. Relja subotom, a Modli ponedeljkom. Reljina emisija je sasvim OK, mada za moj ukus pomalo nepismena iz ugla srpskog jezika, jer ono treba da se načekaš 3 minuta da čuješ jednu reč iz naše rečnika, s tim da tu Relja i ne preteruje toliko, ali zato gosti rasturaju sa "modernim" stranim izrazima. Nisam u fazonu da se skinem go, trčim kroz grad i vičem "Kosovo je Srbija", dakle nisam nikakav nacionalista, ali prosto ne volim to nepoštovanje nečeg domaćeg (i to jezika!), pogotovo u medijima...

Što se tiče Modlijeve emisije, ono je za mene strašno. Čovek koji je tokom 80ih i 90ih gurao nama tehnologiju svakojake vrste, danas potroši jedno 75% emisije u raznim tuđim i svojim seminarskim radovima o tome kako smo nayebali jer će nam tehnologija pre ili kasnije doći glave. Valjda omatorio čovek, pa mu nedostaju neka prošla vremena. S toga podržite akciju za njegovo penzionisanje (hint: facebook > penzionisanje modlija).

A što se Dvv-a tiče, ako ne grešim, čoveka "viđam" na automobilskim forumima po internetu i ako je tako kao što piše o svojim automobilima (a ne vidim zašto tako ne bi bilo), onda je jedan od najozbiljnijh tunera Yugića (koje radi za svoju dušu i sina) u našoj zemlji. Pri tome mislim na one prave prerade kompletnog automobila, a ne ovo kad klinci skinu branik i stave neke stare felne s Fiata...

Poslednja izmena:
Evo da vam malo dopunim istoriju :)

Cagić je bio Slobodan Cagić i radio je softver u Profi Bajtu. Čovek je danas u marketing vodama.

Dejan V. Veselinović se pre par godina povukao iz priče o IT-u i totalno je prešao u Hi-Fi vode. Ima firmu koja proizvodi filtere za "peglanje" napona od šumova koji se koriste za vrhunske muzičke uređaje i uglavnom izvozi proizvode. Strastven hobi mu je tjunovanje jugića i to ne estetski koliko funkcionalno. Do sada je preradio nekoliko komada što za sebe, što za sina ubacujući motore, vešanje i kočenje od uglavno Lancia automobila.

PC Petak je (još uvek) živ i zdrav :)

Eto toliko od mene.

Pozdrav,
Relja

Poslednja izmena:
Zdravo Relja!

Hvala sto si se javio.

Izvinjavam se Slobodanu Cagicu, sto sam ga prekrstio u Dusana. :( Davno je to bilo.

(Sad ce Relja da mi odgovori, a ja cu da se kikocem ko high school girl :D)

A sta je sa legendarnim Andrijom Kolundzicem? Da li je neko od vas sa njim u kontaktu?? Ja sam iskopao neke kontakte po nekim sajtovima ali nisam siguran da je to on?? Omatorilo se dosta Boga mi, koliko vidim on je u Japanu ili je bio tamo neko vreme pa ... ?

Koliko znam on je poodavno otišao iz zemlje, mada se u par navrata vraćao jer mi se čini da smo se poslednji put videli pre recimo 6-7 godina. Ja sa njime inače nikada nisam sarađivao.

Nazad
Vrh Dno