Šta je novo?

Шкљоцање макстора

Шабанија

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.03.2007
Poena
349
Шкљоцање макстора

Макстор 80гб 7200рпм стара добра серија :) пре пар дана је почео да шкљоца, отприлике на сваких 30 секунди по једном некад и рафално пар пута за редом :)

пошто и даље ради нормално, не успорава и сви податци су читљиви, шта да очекујем од њега у наредном периоду пошто сам се већ навикао на шкљоцање :)

Imao sam isti ili slican problem na starom kompu (maxtor 80gb ne mogu da se setim koji tacno model), ako mislimo na isto skljocanje. Poceo je isto tako da skljoca i rafalno i pojedinacno :) Prvo sto sam uradio jeste da sam promenio ide kabal ali se i dalje se nastavilo skljocanje. Onda sam uzeo od drugara neki ide disk koje je kod njega radio. Kad sam zakacio njegov disk i on je poceo da skljoca. Kupio novi ide kabal i dalje se nastavilo skljocanje. I na kraju sam uzeo novo napajanje i resio problem. Moj ti je savet da ne kupujes nista novo, vec ako imas od nekoga da pozajmis napajanje da vidis sta se desava, i zameni ide kabal to nije skupa investicija, ili mozda jednostavnije odnesi disk kod nekog prijatelja da vidis dali ce kod njega da skljoca.

Pozdrav, javi sta si uradio!

то ми је превелики цим са напајањем, видећу да га прикачим на други крај кабла и да му ставим неки други молекс. нека га нек се пати, оно што га не убије чини га јачим :))

то ми је превелики цим са напајањем, видећу да га прикачим на други крај кабла и да му ставим неки други молекс. нека га нек се пати, оно што га не убије чини га јачим :))

Surovo, nema sta:D Meni se to skljockanje desavalo na maxtoru 40 GB ona slim verzija), poceo da skljocka, ali je vremenom prestao. poklonio sam ga ortaku, i dan danas radi (doduse samo za skladistenje filmova i muzike):D

Maxtori Debeli (svi sem qvantumolikih)

Ovi diskovi startuju sa zvukom motora, potom jednim ciktavim zvukom koji prati zvuk rekalibracije u trajanju od 3-4 sekunde koji se moze osetiti rukom.
----

рекох ја шкљоцање а ти се правиш паметан :))

Макстор 80гб 7200рпм стара добра серија :) пре пар дана је почео да шкљоца, отприлике на сваких 30 секунди по једном некад и рафално пар пута за редом :)

пошто и даље ради нормално, не успорава и сви податци су читљиви, шта да очекујем од њега у наредном периоду пошто сам се већ навикао на шкљоцање :)

Baci ga visoko, da padne nisko. :D:D:D:D:D:D:D

Moj pokojni maxtor 200 gb 16mb kesh od samog pocetka kliktao kada bi mu glava dosla do kraja ploca . Npr pri formatiranju diska na nekih 95% ili citanju podataka sa kraja diska je obavezno bilo praceno kliktanjem. Napravio sam free space od tih 5% diska i vise nije kliktao. Godinu dana kasnije mehanika je otkazala . Sem ako ne resis problem zamenim molex konektora backupuj podatke sa hard diska jer te iznenadan kvar moze iznenaditi kao sto je i mene iznenadio :)

:D ja imam Maxtor iz profila samo cu ti reci da jedan obican 9"kuler ispred njega pravi cuda;)Slazem se za sve sto se tice napajanja ja sam imao iste probleme kao ti ali od kada sam zamenio napajanje i stavio kuler krckanje i pucketanje je nestalo radi vec dve godine bez problema a ja ne znam Maxtor koji se ne cuje od Ata do Sata serije uvek je bio bucan jedino ovi novi "hibridi"sa 16mb bufferom za njih ne znam!Inace po Everestu temperatura mi ne prelazi 25stepeni imas i jeftine kulere za hard koji se kace direktno na njega ukoliko na kucistu nemas mesto na front panelu da stavis obican kuler!

јуче кад сам дошао са посла радио је нормално, машину никад не гасим пошто је сервер не знам шта му би, ради сад све нормално :trust:

to je kvazi "server". posto zivim u zgradi i povezani smo medjusobno moja masina sheruje net za sve ostale tako da je server ali ne pravi server :) nije gaseno zadnjih nekoliko godina, samo kad je upgrade ili eventualni nestanak struje.

trebalo bi da ima dodatno hladjenje za takav
neprekidan rad....

Poslednja izmena:
evo da se javim opet, jutros pre posla sam nesto cackao na racunaru (skljocanja nije bilo od poslenjeg posla), gledao skinute torente preko noci i ostavio witchera da se raspakuje i otisao na posao. pre pola sata me zove brat kaze da je hard poptuno prazan 79gb slobodno, ja ne mogu da verujem a nije on sigurno obrisao. kako je to moguce?

pa moguce je ...

i sam si na pocetku pitao : sta mozes da ocekujes ....

moze sve da se ocekuje pa i to sto ti se sad dogodilo....

Nazad
Vrh Dno