- Učlanjen(a)
- 11.04.2006
- Poena
- 409
Много ми је сумњиво што се већина тема везана за ћирилицу затвори када после неколико постова крену кометари о "ћириличним талибанима", "психички лабилним особама" и тако даље, познати стереотипи који се нуде као слика. Ћирилица се нуди као табу тема, као одмах си брадати четник који кад се камера мало приближи нема пола зуба, луди фанатик који је нашао да замисли, користи ћирилицу у Србији
.
Ја нисам лењ да не могу да стиснем алт + шифт и да променим наћирилицу кад треба, јер траје део секунде. Никакав напор, није сад као да сваки пут када хоћу да користим ћирилицу треба да отрчим на 3 спрат по генератор ћирилице и да га налијем двотактолом и тргнем курблу да би се ћирилица појавила на екрану.
Форум је јавно место, ћирилица је управо за те ствари и намењена, јавној комуникацији.
Ја нисам лењ да не могу да стиснем алт + шифт и да променим наћирилицу кад треба, јер траје део секунде. Никакав напор, није сад као да сваки пут када хоћу да користим ћирилицу треба да отрчим на 3 спрат по генератор ћирилице и да га налијем двотактолом и тргнем курблу да би се ћирилица појавила на екрану.
Форум је јавно место, ћирилица је управо за те ствари и намењена, јавној комуникацији.