Šta je novo?

Са Q6600 на FX6300

VBoss

Cenjen
Učlanjen(a)
07.09.2010
Poena
151
Занима ме мишљење поштованих форумаша колико би се и дали добило осетно побољшање овим апгрејдом.

Tesko i diskutabilno, ne verujem. Koliko te sluzio taj Q6600, 4-5 godina? Zar ne mislis da je bolje da uzmes neki i5 "K" procesor i da te opet sluzi 4 godine?

U procesorskom podforumu svi smatraju da je FX6300 bolji procesor od PII X4 tako da sto da ne. Ionako je razlika izmedju FX6300 i FX8320 samo 2 modula, a posto je FX8320 i bolji od i5 sa K je bih ti rekao da uzmes.

Poslednja izmena:

Lepo si procitao da sam napisao da je FX8320 bolji od i5 procesora sa K. Za igre nazalost nije bolji, ali za sve ostalo jeste.

U svakom slucaju cak je i FX4300 upgrade u odnosu na Q6600(e sad, da li vredi uzeti to cudo, to je druga stvar).

Bilo koji buldozer/piledriver i naravno i3,5 itd intelovi novi su MNOGO bolji od starih q6600.

To ti govorim iz licnog iskustva.
Imao sam q6600 5 godina (g0) i presao na "slab" 8120 i vise sam nego zadovoljan. Razlike u setovima instrukcija koje novi procesori podrzavaju su ogromne u odnosu na stari q6600 sto u principu znaci tecniji rad na racunaru ( primera radi razlika u manipulaciji medijom je nesto kao da predjes sa hard diska na ssd). Siguran sam da bi tako bilo sa bilo kojim novijim procesorom.

Sa FX-6300 moze samo bolje da bude :)
Mislim da je super kupovina.

Pa lepo je sto si krenuo od sredine testova :) sto nisi krenuo od pocetka da pokazes da je za video encoding itd 8350 bolji i od 3770, da ne govorim da se je u prvih par testova i FX6300 bolji od i5 2500 :)

Za igre je i dalje 2500K_eva tu nema sta ali za video encoding itd 8150 je malo bolji a 8320/8350 vec osetno bolji ... imaju malo nizu cenu ali vise trose/greju se. Doduse u battlefield3 koji je ok thredovan FXovi imaju ok performanse. Bolje nego 2500k. Ali naravno jako malo igara je lepo thredovano BF3, Crysis3 i ovaj novi Generals i to je to sto se ocekuje trenutno :)

Tako da se tu uzima za ono sto ti treba vise. Ako znas da ces mnogo vise da se igras nego da radis bilo sta drugo zahtevno na kompu (a to slazem se jeste verovatno vecina korisnika, suft medija i igre) onda 2500k i5 3470 ili 3570k.

Poslednja izmena:
Ja sam napravio upravo ovaj prelaz sa q6600 koji nije bio klokovan i radio na 2,4 ghz a sad sam uzeo FX 6300 ovaj stari mi je radio više od 4 godine bez ikakvih problema e sad kolika je razlika i dali je isplativo to je diskutabilno, ja nisam ponovo uzeo Intela iz razloga što nisam hteo da sa 4 spadnem na 2 jezgra a već i5 su sa cenom dosta jači od 6300 a hteo sam malo jaču grafiku nego prethodni put pa sam više akcenta bacio na to.
Nisam radio neke posebne testove pa da mogu da dam baš neko poređenje ono što se vidi je da win 7 ocenjuje q 6600 sa 7,2 a da mi je sad ocena za 6300 7,4 to je razlika po win 7, rekao bih ne nešto značajna ali ovaj je novije arhitekture i računam da će novije aplikacije možda raditi nešto bolje na njemu.

zam da upadam kasno ali mislim da se nikako ne isplati ici na amd sa intela, imao sam amd oko 7 god i sad sam presao na intel, jedan od razloga koji niko nije pomenuo je i cipset, amd koristi jos uvek ati cipset star 73 godina jos iz doba EDVAS racunara, sala naravno za god ali stvarno je star, jedino po meni sto sad kod amd-a valja je fm2...

Pa ja sam sa q6600 presao na 955BE pa se osetio fin dobitak. Odgovor se namece sam

Nazad
Vrh Dno