Šta je novo?

Пријемни за средње школе?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto da ne verujes? Ovi poslednji zadaci su tezi nego ovi pocetni, a doduse, kad se setim nasih prijemnih od pre 10-ak godina ovo jeste lakse...

Ma daj, nemoguće... :zgran: . Za ove zadatke nije potrebno znanje iz matematike, već zdrav razum. Ne mogu ni da počnem da objašnjavam koliko su banalni ovi zadatci, odbijam da poverujem da je ovo pravi test.

edit:

Dobro jesu teži ovi posle 10og zadatka, ali ovo pre toga... To kao neki failsafe da imaš više poena ukupno. Pokušavaju da ohrabre decu da bi upadali u bolje škole?

Poslednja izmena:
Formalno, ovo i nije prijemni, već "mala matura".;)

hahahha ja sam ovo imao jutros xD :D s**** sam 16 i 20 mamu im njihovu, izadjem napolje i setim se kako se rade tacnije setio sam se formula u 16 i koliko a i ha ima m2 pf al mi krivo...

Dobro je kad su im zadaci upotrebljeni sa smislom, tj. upotrebljava se logika i razumevanje za prve zadatke. Najgore je sto su nekadasnji testovi bili cista "generika" tj. vecito glupiranje i ucenje hiljadu zadataka od kojih ce neki da budu na prijemnom. Nazalost, vise puta sam se uverio da je taj veciti sablon nesto najgore jer dosta puta ti koji i savladaju te zadatke ne znaju da primene tu "sablonsku" matematiku u zivotu...

Takodje jutros pisao ovo, s***** 16, 19 i nisam ni pokusao 20, ovde kod nas u selu od 44 ucenika NIKO nije uradio 20-ti, a zivimo u selu gde se poprilican broj ljudi bavi poljoprivredom. Bruka i sramota :D.

Seljacka mera je ar i eventualno `ektar ako je neka bogata kuca u pitanju, ostalo je nebitno. :D

Mogao bih opet da upisem srednju, i to koju god bih hteo. Pa ovo je smesno, znam da su zadatci bili 10x tezi u moje vreme. 15 resis iz glave, ostalih 5 moras na papir...

Trebalo mi je citava 22 minuta da uradim sve bez digitrona, papira i olovke, napamet. A ne bavim se matematikom niti mi je ikad isla od ruke (osim geometrije koju sam iskreno razbijao). Za taj famozni 16. mi je trebalo 30 sekundi.. Rekao bih smejurija ali je ustvari tuzno...

Bas cu da dam sestricu koji je zavrsio 7. razred, ako pogresi jedan zadatak, secem obe ruke.

Da ne zivis u BG mozda ? :D :D :D

Truba si
thumbs_down-1011.gif

Poslednja izmena:
Za taj famozni 16. mi je trebalo 30 sekundi.. Rekao bih smejurija ali je ustvari tuzno...

Veruj mi da me je sramota tog 16-og, napravio sam tako glupu gresku da je to neverovatno... no, bilo pa proslo, upisujem skolu koju zelim, pa se ne nerviram mnogo ,)

@markoni96
LOL, necu ja BG da vidim (ponovo) u skorije vreme :)

Poslednja izmena:
Sada ću ovo da pošaljem sestri i da vidim koliko će da uradi. 6. razred.

Kad pomislim da su neka deca za ovo išla na privatne časove. Pa za ovo nisu morali da se preterano spremaju. U odnosu na moj prijemni, ovo je smešno.

Eh, da sam malo mladji, pa da i ja radim ovakve zadatke. Pre 3 god. kada sam ja radio prijemni nisu bili bas ovako laki zadaci.

Pre 11 godina su možda bili malo teži zadaci, ne sećam se više. Znam samo da sam pokidao :D

Ovo je tako smesno da nemam reci:). U moje vreme isto bilo "teze" mada je i tad bilo smesno:).

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Kada sam procitao vase komentare pomislio sam da je to klasicno "kad sam ja bio mlad bilo je teze", ali sad kad sam pogledao test, ovo je stvarno kao za prijemni za Lazu :D

Kad sam ja polagao, za svaki od 20 zadataka sam računom popunio ceo prazan prostor ostavljen za zadatak, a u par sam morao da konstruišem trougao šestarom. Pa kad se setim težišta, ortocentra, upisane kružnice, opisane... Tad se (2005) učilo ljuto :D. Jel istina da su ovakvi testovi (kakve sam ja opisao) bili do prošle godine?

image001.jpg

Možda se 2005. učilo ljuto ali danas je tom tvom FONu isto ko u onom PDFu. Još kad dođu Megatrendovci da masteruju diplomu (vojnici takođe, oni je dobijaju džabe ne moraju da polažu ništa). Divota jedna.

Koga još briga za glupost kakva je prijemni za srednju. To nikada nije ni trebalo da postoji. Mi imamo ogromne probleme u visokom školstvu.

Ionako svi upisuju gimnazije/ekonomske. Kome u Srbiji treba zanat kada industrijska proizvodnja čini 17% privrede...

Hahahhaahahha prijemni...pa ovo ne da ne zahteva znanje iz matematike, nego iole pametnije detete da nikad nije radilo matematiku bi 16-17 bodova na zdrav razum nakupilo... rastojanje izmedju Bg i londona je 1688km, da li je to blize 1600 ili 1700 xD i koji mesec ima najvise suncanih dana...ccc
znaci lol za ministarstvo..
secam se 2002.da je prijemni moj bio sa i te kakvim zadacima,racunanjem, digitron i te kako potreban, trigonometrija i za to doba preteski sinusi i kosinusi.... da li to znaci da nam klinci sve lakse prolaze skole, i da su njihovi bodovi iz osnovnih skola lakse zaradjeni nego nasi? ja se nadam da zaista ovo nije zvanican test iz matematike

Au, ovo je stvarno bio test za retarde. Ova prva 10 "zadatka" ne mogu da verujem da su stavili, haha, Srbija FTW :smoke:

@ G@W

Nadam se da se salis da prijemni za srednje nije potreban?? wtf

Poslednja izmena:
Nije samo u Srbiji tako...

Mada koji će im jači prijemni kada ih čekaju psiho nastavnici kojima je plata uvek mala a rade najmanje od svih ljudi u zemlji.

Ja u gimnaziji sam jako malo toga naučio (naučio sam više o tome koliko su ljudi ******i nego bilo šta od gradiva). Za opšte znanje koje posedujem mogu zahvaliti najviše velikom Džimi Velsu i njegovoj Wikipediji. Boli me ćošak ako neko tvrdi da je tamo sve pogrešno. Svakako je tačnije od informatike u srednjoj gde se uči Pascal, hemije koja se uči totalno naopako i iz najgorih knjiga na svetu i istorije gde se svetska istorija uči po datumima bez ikakvog osvrta na pozadinu događaja, neku analizu zašto i kako je do toga došlo i uopšte povezivanja ijedne od informacija koje se "uče".

High school sux. History channel and Wikipedia FTW!

Nadam se da se salis da prijemni za srednje nije potreban?? wtf

Naravno da nije potreban. Niti nam trebaju stručne srednje. Nek sve pretvore u gimnazije pa da bar deca moraju da razmišljaju o fakultetu koji je ionako na nivou srednjih škola od pre 25 godina.

Ovo je smesno,prvih deset zadatak je za 2-3 razred osnovne!Ja kada sam polagao prijemni 2008 nije bilo ovih za*ebancija,bili su mnoooogo tezi!!!

Ja sam imao u komsiluku jedno dete koje je prosle godine na prijemnom za srednju imalo 4 poena. Sta bi ono trazilo u gimnaziji/medicinskoj ili nekoj jacoj srednjoj? Ovako sa prijemnim zna na cemu je. Mada kad stave ovako lake kao sad, trebas da budes psihicki zaostao da ne skupis bar 20 poena ukupno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno