Šta je novo?

Преглед Microlab A-6201 2.0 система

Dule13

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
409
После дуже претраге нашег тржишта за једноставним малим комплетом активних звучника за "поред монитра" решио сам да испробам и Microlab звучnike за које претходно уопште нисам ни чуо. Пажњу ми је привукао баш модел А-6201, првенствено због свог одвојеног појачала. Пре дотичних сам имао Altec lansing 151i
чији је вуфер константно брујао на некој ниској ферквенцији, што је и довело до замене истих.

Прошетао сам се до радње и добро измалтретирао продавца. Испробали смо са десетак сличних система из истог ценовног ранга (3000 +- 500 динара), што 2.1, што 2.0 комплета. Било је ту и слабијих модела Microlab-a М-113, М-310, М-600, Аltec Lansing-a VS2420E, Logitech-a X-230, X-140, R-20, и још неких којих се не сећам.

Генерални закључак је био да се А-6201 боље чује од остатка тестираних система.

Јефтинији 2.1 Microlab су имали су лошије високе тонове али јачи бас због вуфера.

Аltec Lansing VS2420E је тотално ван класе А6201, доста лошији на свим пољима. Остале АL нисам ни узимао у обзир због потенцијалног зујања.

Logitech X-230, иако исте цене као А-6201 има доооста лошије високе тонове и генерално сиромашнију репродукцију звука. Иста ситуација је и са Х-140, и сличним.

Једини систем из те класе који може да се мери са А-6201 је Genius SW-FLAT 2.1 1250W који исто има лепу чисту репродукцију звука и можда јачи бас.

Наравно понео сам А-6201 са собом.

Спецификације су:

Output power: 29W RMS(14.5W+14.5W)
Speaker: 4 inch+1 inch
Frequency response: 30Hz-20KHz
S/N ratio:>65dB
Separation:>40dB
Production size: (DxWxH) ( amplifier)185x72x200mm
(speaker) 215x150x231mm
Color: (amplifier) Black
(speaker) Wooden finish

Packing size: (LxWxH) 444x258x276mm
N.W (Kg): 7 G.W (Kg):7.5

У комплету се налазе два двосистемска звучника и појачало.

Кутије су бас-рефлекс, класичног дизајна са лепим контрастом сребрне и тамно браон боје (скоро па црна). Мислим да су од медијапана. Магнетно су оклопљени.

Мембране су од импрегнираног картона. високотонци су стандардни полимерски.
Видим да Руси много несто кукају на оном тесту због високотонаца и да би било боље да су од свиле, али ни овим апсолутно ништа не фали. Мој утисак је да су бољи од већине у својој класи.
sat-open.jpg

Master Volume и џек за слушалице. Sennheiser HD201 ради одлично са овим појачалом. Док се јачина звука на слушалицама може подешавати, bass i treble не утичу на сигнал.

Плаве диоде дају осветљење провидном прстену око Masтer Volume-a .

На позадини појачала два чинча за повезивање звучника, два улаза
и један стандарди џек, исто као улаз.

Дођавола с'гаранцијом... :d
Појачало користи TDA2030A чип од STMicroelectronics-а.

Poslednja izmena od urednika:
Може да избаци 20W snage, уз релативно малу дисторзију.
tda2030a.png

Руски тест, али слабо разумљив.
http://www.ixbt.com/multimedia/microlab-a6201.shtml

Предности:

- Чист и дефинисан звук без дисторзија, како високи, тако средњи и бас.
- Изненадјујуће јак бас за своју величину.
- Више музике него што је пара.
- Команде појачала, џек са слушалице, дугме за паљење/гашење су са предње стране појачала.
- Екстерно појачало.
- Леп изглед.

Мане:

- Благо зујање на само једном каналу, чује се на до 10цм од звучника у најгорем случају.

Poslednja izmena od urednika:
Где нестадоше слике...

Енивеј, набавио сам SOLO 7цу поред ових а-6201. Пријатно сам се изненадио када сам видео да 6201 може да се носи по квалитету и чистоћи звука са SOLO 7цом. Наравно 7ца има има боље средње тонове и генeрално богатији звук. Али опет ако занемарима снагу 7це, 6201 веома мало заостаје и то углавном на средњим тоновима и средњем басу, невероватно.

Е сад имам утисак да 7ци треба још боља звучна од моје...(audigy ES) да би се размахала ?

Додатно скоро сам поново чуо Genius SW-FLAT 2.1 1250W и сад с видим да се уствари чује као транзистор у односу на а-6201 :S:

А-6201 дефинитивно вреде.

Hm, imam ove zvucnike par meseci i od pre neki dan 1 zvucna kutija je potpuno mrtva, nista se ne cuje, ni pri paljenju. Sta bi moglo da bude?

Елиминиши могућност да је до самих кутија тако што ћеш леву кутију везати на излаз појачала за десни канал и обрнуто, па ако се и даље не чује исти излаз онда је дефинитивно појачало. Вероватно је рикнуо интегралац у појачалу (ТDA2030 ако се не варам).

Где нестадоше слике...

General Error!

The requested file 6xnqc1uniu3eisolphlv.jpg does not exists or has been moved.

Postavi slike na neki normalan image hosting server pa mi pošalji thumbnail linkove da izmenim prvi post.

Poslednja izmena:
OK, onda ćemo izbrisati i linkove do nepostojećih slika, tako da ostane samo tekst.

Ups, izgleda da sam pomesao jack-ove. Evo sada rade oba, al ne znam zasto nisu hteli pre nego sto sam ih zamenio

Vrh Dno