Šta je novo?

Преваре везане за хуманитарну помоћ

Prevaranata koliko hoces.Nekad smo skupljali pa davali staru odecu...koja na kraju zavrsi na pijaci.Sad nista.Mars u tri lepe, odneses u crveni krst, oni razdele, stoka zloupotrebi, nakupi pa preprodaje..sad u kontejner, pa ko hoce nek nosi, eventualno solidarna pomoc posle neke nesrece. Ili kome znam da bas treba.

Pogotovo je sada popularno prosjacenje lvl2-fascikla sa slikom, bolesnog deteta, treba za operaciju, skuplja se prilog, obicno cigani, dodatni efekat dodaje staka tog koji "skuplja" prilog.

Uopste ne ulazim u to da li lazu ti sto kucaju na vrata, iako je verovatno 90% prevaranata medju njima. Dam im 100-200 dinara - ako lazu, njima na dusu, a ja necu osiromasiti za toliko. Bolje dati i prevarantu, nego u stalnoj sumnji uskratiti pomoc nekome kome zaista treba. Nece ni prevarant za te pare da sipa pun rezervoar u svog Jaguara, i on je beda koja nema za 'leba - mada ih to ne opravdava.

Drzava je onakva kakvi su gradjani. Hint: svi bi da se voze, niko ne bi da placa kartu, svi bi da imaju obezbedjeno besplatno lecenje, ali bi istovremeno svi da porezi budu sto manji, itd. itd.

Alfaunits, ima pravo kada kaze da do televizije dospevaju oni koji imaju veze i poznanstva, a da drugih 999 od 1000, sa istom ili vecom mukom, nece nikada dospeti do TV, zato sto nemaju kontakte i veze i vezice, kumovsko/rodjacke i politicke itd. I najvaznije, zato sto su, za razliku od onih koji imaju veze i vezice i dospevaju do TV, zaista siromasni.

90% stanovništva u srbiji je zaista siromašno prema zapadno evropskim standardima.

Oni, koji su i po našim standardima zaista siromašni u poslednje vreme dospevaju na televiziju pa se ti prilozi koriste po facebook-u za lažno skupljanje sredstava (kao što smo videli u temi) .

Operacije za koje se po televiziji skuplja novac za kako ti tvrdiš ne tako siromašne porodice koštaju preko EUR 100k, tako da su te sume nedostižne ogromnoj većini porodica u Srbiji a koje se po našim standardima takodje ne mogu okarakterisati kao realno siromašni.

Verujem da porodice koje su "zaista siromašne" u mnogim slučajevima ni ne pokušavaju da skupe takve sume već se unapred prepuste zdravstvenom sistemu ili prirodi, na žalost.

Poslednja izmena:
Uopste ne ulazim u to da li lazu ti sto kucaju na vrata, iako je verovatno 90% prevaranata medju njima. Dam im 100-200 dinara - ako lazu, njima na dusu, a ja necu osiromasiti za toliko. Bolje dati i prevarantu, nego u stalnoj sumnji uskratiti pomoc nekome kome zaista treba. Nece ni prevarant za te pare da sipa pun rezervoar u svog Jaguara, i on je beda koja nema za 'leba - mada ih to ne opravdava.

Nije 90% prevaranata, nego 99,99%. Ja zbog onih 0.01% ne budem grub, nego ljubazno kažem da nemam, a nije ni daleko od istine - kada dođe 30. u mesecu, zaista nemam ni dinara. Drugo, u široj porodici imam nekoliko slučajeva koji su na ivici siromaštva, pa ni njima ne mogu da pomognem koliko mislim da bi trebalo i koliko zaslužuju, a zaslužuju jer prihvataju sve poslove koji se pojave, a deca su lepo vaspitana i odlični su učenici. Ako i imam neki dinar viška, radije ću dati njima u nekoj prigodnoj prilici (rođendani, nova godina, kraj škole i sl. kao nisam znao šta da kupim evo 1000 dinara svakom pa kupite) nego nekom random narkomanu ili prevarantu. U zgradi imam jednu sličnu porodicu, rade za minimalac, neprijavljeni, imaju troje dece i njima dajemo očuvanu garderobu naših klinaca koji su malo stariji (dete sa 2 godine nosilo zimsku jaknu 2-3 meseca po 1h dnevno, izgleda kao nova, one bebeće stvari bukvalno obuku 3-4 puta i prerastu...), neću da dam nekome ko će to posle da prodaje istim takvim ljudima.
Jednostavno, ne mogu da pomognem svima, a pošto mogu samo nekima, onda ću da biram poštene i vredne ljude koji su sticajem okolnosti u problemu, a ne neke klošare, alkose, narkomane i prevarante kojima je prošnja biznis ili način života.

Ја сам давао само неким бакицама код којих приметим тужан поглед и помислим на своју мајку па не могу да прођем. Клинцима не дајем јер паре иду другоме, не дајем ни онима који деле цедуљице по баштама а ни онима који леже по улицама ... једног врло често видим да иза леђа има које унуче и понекад натегне. Плус што велика већина оних који траже пуши а успут често разговара мобилним.
Наравно, имао сам и ја случајеве да сам понудио хлеба, пециво или слично ... као да си их опсовао.

Najjaci je Nikola Nenezic sa fb. Sto kao prodaje dojave za meceve. Znaci samo da mu vidite slike sto objavljuje na wall.
Voli da kaci izmedju ostalog i skupe stvari, auta, skupe satove, jahte, pare koje skida sa raznih instagram profila i slicnih mesta.
Evo nekih zanimljivih :

1.jpg

A ovde obrisao slova sto ovaj lik pokazuje, i u PS napiso svoja , ona predhodna nije dobro obriso gumicom, ostao trag.

2.jpg

Njegovi zaposleni, ovo neka elektrana ili neko elektro postrojenje

3.jpg

Samohrana majka, xaxaxa ma da

4.jpg

Poslednja izmena:
Bolest, kakvog sveta ima ?

Ova tema ima zabrinjavajuć sadržaj, uglavnom fokusiran na potpuno promašene poente i zaključke.

Lepo se okrenuti oko sebe i reći ovo sam ja napravio.

b4b082011084ede6bc656116de3e53ba.jpg

Ma ko nasedne na priču takvog *****a ni ne zaslužuje bolje.

Nazad
Vrh Dno