Crni petak je šarena laža za malu decu, ako to nisi dosad shvatio, kao prvo. Kao drugo, da si nekad bio u toku, lako bi sada sam odlučio šta da kupiš, ali tvoja stvar... Ostavio si dosta nedoumica... Nisi rekao da li želiš novu konfiguraciju ili polovnu, razlika zna biti značajna. Monitor da ili ne? Periferije?
Nisam ni ja neki IT guru, ali uvek sam istraživao i sam donosio odluke oko kupovine. Na tvom mestu ja bih primenio obrnutu metodu računa, da pokušam ovako: od ukupne cifre eventualno oduzmeš budžetski monitor HD rezolucije i dijagonale 24", te željene periferije, budžet kućište i napajanje srednje klase i snage 450-500W. Ostatak sume ti služi za osnovu konfiguracije, to ti je opet budžetski 2.5" SSD disk minimum 240 GB i jedan HDD veći za skladište i 16 GB RAM memorije. Na kraju, a obično ljudi polaze od ovog, od preostale sume izabereš CPU, minimum četvorojezgarni sa integrisanom grafikom i stock hladnjakom, te odgovarajuću budžetsku ploču. Na nadogradnju zaboravi, to u ovoj cenovnoj kategoriji prosto nije isplativo i neće ti trebati, za tvoje potrebe ovo će raditi godinama, a posle na otpad i kupiš drugu konfiguraciju. Photoshop možeš instalirati na svaku konfiguraciju jednom godišnje i izbrisati ga, uz zaključak da je to ipak pravljeno za neke druge korisnike koji mogu da plate ovaj softver i žive od njega...