Šta je novo?

Повољан лаптоп 13" са добром израдом

Enrico Adams

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2005
Poena
319
Дакле као што је наведено у наслову треба ми препорука за лаптоп од 13" са добром израдом за разумну своту новца (дакле не премијум модели него модели са најбољим односом уложено/добијено). Ово су критеријуми

• Перформансе ниси претерано битне, дакле користиће се са интернет, office, филмове, скајп итд. Овај нови AMD Zacate или нешто у том рангу би било идеално
  • Израде је доста битна, дакле што боља израда за разумне паре. Алуминијум и слични материјали имају предност на пластиком наравно.
  • Изглед је битан, дакле најбоље би био неки неутралан дизајн који би деловао квалитетно на око. Ово мање више иде уз добру израду
  • Преносивост је битна, дакле што лакши лаптоп то боље
  • Добра батерија је предност, а било би лепо да може да извуче бар 4 сата под нормалним оптерећењем
  • Оптички драјв је плус, мада није неопходно
  • Засебна графика је непотребна, било која интегрисана је више него довољна

Не бих ишао испод 13" јер би лаптоп користила старија особа, па бих хтео да избегнем проблема са сувише ситним словима итд. Ово је најбоље што сам нашао до сада

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-u30sd-ro122-intel-pent.coreduo-b940-2.0ghz-4096mb-500gb-dvdrw-13.3''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/20/6385
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-u31f-rx102d-intel-pent.coreduo-p6200-2.13ghz-2048mb-500gb-13.3''-led-wxga-freedos/comp_comp_laptop/20/6382

За U30SD знам је да израђен углавном од алуминијума, мада је засебна графика ту вишак. U31F је по односу уложено/добијено бољи, али нисам сигуран да ли и он има алуминијумски поклопац и унутрашњост као и остали из U серије.

Идеално би било нешто као U31F (под условом да је алуминијум у питању) али са AMD Zacate, само нисам сигуран да ли тако нешто постоји :)

Pogledaj ovaj MSI
Ima ga moj drug i mogu ti reći da je dizajn fantastičan. MSI logo svetli na poklopcu kao kod Apple prenosnih računara. Što se konfiguracije tiče, mislim da je slabija od onog što si ti naveo. Možda ne bi bilo loše sačekati da MSI osveži svoju ponudu iz X serije.
Moja preporuka je da pogledaš lično svaki od računara pošto ne možeš da stekneš isti utisak preko monitora i kada uživo vidiš.

Да тотално сам заборавио на ове старе лаптопове са ULV процесорима, то би било таман што се тиче перформанси и батерија би трајала супер. Е сада овај MSI има батерију са 4 ћелије, тако да ми делује да ће то баш мало да траје, поготово ако узмемо у обзир да је сигурно стајао у магацину бар годину дана и да се то исто одразило на батерију. Мада цена је баш смешна тако да ћу га бар погледати уживо. Иначе сетио сам се управо легендарног Asus U30A, када би тако нешто могло да се нађе то би био пун погодак.

Kod ovog MSI računara uglavnom se žale na bateriju koja drži tri sata u proseku. Po svemu sudeći izgleda da bi bolja kupovina bila onaj asus koji si okačio, jer ako ništa bar ima bolji HW unutra. Ovo je neka nedefinisana katgorija, niti je netbook niti je laptop tako da bi tek trebala da zaživi.
Savet: Idi u prodavnicu koja ima najveći showroom i biraj

HP ProBook 4330s (XX945EA) za 48.000.
Sigurno najkvalitetniji od do sada pomenutih.

Супер ово изгледа бар овако са слика, јел то цело кућиште алуминијумско или само поклопац и унутрашњи део? Ово ћу дефинитивно погледати, а још када би имала нека Zacate или CULV верзија која би повећала трајање батерије а смањила цену онда срећи не би било краја :) Зар је могуће код нас нема ништа од 13" са неким од ових нових AMD процесора?

Баш тако, мислим да нема мат екрана у овој ценовној категорији. Мада мислим да се то може донекле решити они anti-glare фолијима ако буде потребе.

Da, 4330s ima mat ekran, i u ovom trenutku verovatno predstavlja najbolju kupovinu u ovoj klasi (13.3 biznis klasa). Ima neke svoje mane, mnogi navode buku, ali je to daleko od problematicnog. Novi firmware jeste ubrzao ventilator, sa prethodnim se uopste nije cuo, ali pretpostavljam da su imali razlog zasto su ga drugacije podesili. Kvalitet izrade je odlican, posebno za laptop koji kosta toliko koliko kosta.

Autonomija je, sa osvetljenjem od 50% (sto je meni sasvim dovoljno za rad u kancelariji) i standardnim koriscenjem (office + net) nesto preko 5h, a u bilo kom trenutku mozes kupiti i 93wh bateriju.

Ipak, kako je racunar namenjen starijoj osobi, treba proveriti da li bi mu 1366x768 na 13.3 mozda ipak bilo sitno (pricam iz licnog iskustva, posto sam pre ovog 4330 imao 15.6 iste rezolucije koji se sada kod mojih roditelja, a njima je i to poprilicno sitno). Sem toga, 4330s sigurno zadovoljava sve tvoje uslove.

Ово за резолуцију сам већ проверио, пошто ја имам Toshiba Portege R700 који је исте дијагонале и исте резолуције, и ово је прихватљиво. Сасвим сам сигуран да би и већа дијагонала била још боља са становишта употребљивости, али је 15.6 превеликих димензија и тежине да би се носао сваки дан.
Свиђа ми се и то што има мат екран тако да ће овај HP дефинитивно улази у најужи избор. Надам се да у HP Store у Ушћу имају овај модел и да може и уживо да се погледа.

Kada sam kupovao (pocetkom jula) nisu ga imali, uz objasnjenje da su prodali 20+ komada i da cekaju novu isporuku, ali si ga mogao pogledati u jednoj drugoj prodavnici u istom trznom centru ;) Na kraju sam ga kupio na trecem mestu, mada su ga imali i u par drugih prodavnica u gradu (da ne reklamiram, poslacu ti na PM ako te interesuje, da ne lutas).

Nazad
Vrh Dno