Šta je novo?

Повезивање 2 рачунара преко (не на) Huawei HG510

D.i M.e

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2006
Poena
319
Прво да се свима извиним што отварам нову тему а ово је врло вероватно већ објашњено, нажалост преко претраге нисам нашао резултате из разлога које ћу навести.

Дакле постоји Телекомов АДСЛ који иде преко Huawei HG510. У LAN4 је прикључен стони рачунар а у LAN1 се повремено прикључују два преносива рачунара ради приступа интернету. Све ради без проблема, значи нису потребна никаква подешавања само се убаци кабл и АДСЛ ради на оба тренутно прикључена рачунара.

Е сад, проблем је што сада са једног рачунара треба пребацити неке податке на други па ја не знам како да направим ту везу (и да ли је уопште могуће). Правио сам везу где се повезују два рачунара директно преко укрштеног кабла (намештају се оне ИП адресе, workgroup, filesharing) али не знам како то иде овде, а не бих нешто да зезнем пошто су ови рачунари у фирми и овом једном је потребан излаз на интернет па не бих чачкањем нешто да зезнем.

Зато бих вас молио да ми објасните како да ово изведем или да ме упутите на неку страницу где је то објашњено. Када тражим преко претраге једино што налазим је повезивање два рачунара на АДСЛ рутер (или модем, не знам како се ово зове) за излазак на интернет а не и директно повезување за дељење датотека.

Унапред се захваљујем на помоћи

Jednostavno šeruj folder i na drugom računaru otvori taj folder i iskopiraj.

:wave:

Na računaru na kome šeriješ uradiš ovo http://compnetworking.about.com/cs/winxpnetworking/ht/winxpsfs.htm
pogledaj na njemu Start-Setting-ContolPanel-Netorkconnections-Local Area Connection, desni klik na Local Area Connection pa Status, upiši IP adresu na neki papir

Idi na računar 2, otvori windows explorer i čukaj
\\192.168.1.2 npr ako je to IP adresa kompa na kome su šerovani fajlovi, videćeš folder, uđi, kopiraj i gotovo :)

^ A ako ni to ne upali?

Kod mene recimo nije, a oba su na 4portnom ruteru. Net radi fino. Sve odradjeno.

Jeste. Cak planiram stampac i da koristim jer mi je na tom drugom racnaru i on i skener...

Mozda ima veze sa ZoneAlarmom? Mada sam probao i sa iskljucenim firewall-om a u Windows Firewall opcijama su izuzete LAN konekcije.

Da li su i jedan i drugi u istoj workgroup-i?

Da, dodelio sam potpuno identicne nazive.

Ako su u istoj workgrupi i vide se u MyNetworkPlaces/EntireNetwork/MicrosoftWindowsNetwork, uključiš Simple file sharing i mora da radi
Naravno pod uslovom da nemaš nekog ludaka od Antivirusa koji blokira sve živo :)

Poslednja izmena:
Ako ovo gore navedeno ne upali probaj sledece :

Ruter najverovatnije ima IP adresu 192.168.1.1 . Ostala 2 racunara koja pokusavas da umrezis namesti da imaju ip adrese 192.168.1.2 i 192.168.1.3 , subnet maska na oba racunara da bude 255.255.255.0 i default gateway na oba racunara 192.168.1.1.
Naziv Workgrupe mora isti da bude.

Mozda ovo upali.

Poslednja izmena:
Cak i ako ostavis dodelu IP adressa i ostalih parametara DHCPu trebali bi da se vide . Da li ti je iskljucen firewall na Huaweiu 510 i da li ZoneAlarm blokira mozda ?
Firewall na ruteru je lociran u advanced setup opcijama a Zone Alaram mozda blokira Generic Host Process for Win32 Services proces.
U sustini najlakse bi bilo kada bi firma kupila jedan switch od 10e ne bi imao ovih problema sa razmenom fajlova medju racunarima.

Ako su u istoj workgrupi i vide se u MyNetworkPlaces/EntireNetwork/MicrosoftWindowsNetwork, uključiš Simple file sharing i mora da radi
Naravno pod uslovom da nemaš nekog ludaka od Antivirusa koji blokira sve živo :)

Vide se, ali nista od sharinga, izbaci mi ovo:

Garant sam neku sitnicu propustio. :trust:

A kada iskljucim ZoneAlarm na oba ide bez problema. :)

Dakle sredjeno, sve sam ispodesavao ponovo... Hvala vam na pomoci!

Poslednja izmena:
Promeni firewall molim te,u svakom slucaju..
Poz

Probao su skorije vreme par njih i sa nevericom Zone Alarm koji nisam odavno koristio i ispade mi on najbolji, sto se tice stabilnosti, lakocce upravljanja i koriscenja resursa. Videcu da omogucim u njemu samo to, ako ne uspem bice na off za prebacivanje. :)

:wave:

I ja sam ga koristio dugo i takve probleme mi je pravio da sam na kraju odlucio da ga obrisem i onda sam otkrio kerio koji bi i ostao da moze da radi navisti ali..Comodo podesen na custom policy mode i sa ugasenim defence+ je moja preporuka.Automatski detektuje mreze i sa tim nemas nikakvih problema..Probaj.

Poz

Nazad
Vrh Dno