Malo iskustva sa pojedinim firmama, s obzirom da sam radio/radim nabavku:
Napominjem da su u pitanju lična iskustva, znači možda sam imao sreće, ili su me "voleli" više nego neke druge:
Spinnaker:
Uzimali smo za firmu brand računare, štampače (HP, Cannon...). Bili su korektni sa cenama, nisu previše gnjavili oko plaćanja.
Isporuka više nego korektna (roba dostavljana u kancelariju).
Servis u garantnom roku više nego korektan - dovoljno je samo doneti mašinu, u bazi poseduju podatak kada je i za koga mašina uzeta, nema petljancije sa papirima i fakturama. Po završetku servisa jave se na mob, da mašina može da se preuzme.
Problem sa "brand" računarima u neko novije vreme je izgleda slabiji kvalitet GB matičnih ploča, koje su ugrađivane u iste.
List Solutions:
Uzimali brand računare - Dell. Ostvarujemo dosta dobar rabat kod njih, tako da je cena Della bila približna ceni CT "brand" računara. Nisam upoređivao cene u poslednjih par meseci.
Administracija dosta loša, non stop neki papir zaborave, pa ga naknadno dostavljaju.
Isporuku za LS vrši EWE, i tu se ganjamo, u zavisnosti gde parkira vozilo, pa opremu nosimo preko ulice, i sl.
Sevis i zamena robe u garantnom roku ume da bude problematična, jer se oprema po 3 nedelje zadržava na carini.
Sve u svemu, Dell jeste Dell, ali Srbi su Srbi, i niti jednim distributerom nisam lično bio specijalno zadovoljan.
Za oba ocena između 3 i 4 od 5.
Nadam se da sam nekome pomogao.