Šta je novo?

Најбољи програм за чување података

Ivanzemun

Poznat
Učlanjen(a)
18.11.2022
Poena
25
Поздрав, занима ме који је најбољи програм за чување података, слика, клипова са компјутера? Какав је Windows Backup?

Zaboravi na windows backup, ni Microsoft ga ne perporučuje. Najbolji backup program koji se plaća je Macruim Reflect
Od besplatnih je Hasleo backup suite
Шта фали Windows backup-u?

Meni i dalje nije jasno šta tebi treba. Hoćeš samo određene foldere da čuvaš ili ceo disk? Na eksternom drajvu ili na cloudu? Trebaju li ti stare verzije i izbrisani fajlovi ili samo trenutni?

Meni i dalje nije jasno šta tebi treba. Hoćeš samo određene foldere da čuvaš ili ceo disk? Na eksternom drajvu ili na cloudu? Trebaju li ti stare verzije i izbrisani fajlovi ili samo trenutni?
Па одређене фолдере(слике, клипове, документа). Нисам размишљао о екстерном драјву, али ти је добра опција. Ово последње нисам разумео за избрисане фолдере.

Nema nijedan program koji može da tek tako bekapuje pojedine fajlove ili foldere sam po sebi. Moraš prvo da sve organizuješ. Najbolje da napraviš particiju na disku i da tu držiš sve što treba ili čak odvojen disk. Ako ti je sve sada na jednom disku zajedno sa windowsima onde je najbolje da sa jednim od tih programa napraviš bekup celog tog diska na nekom drugom, unutrašnjem ili spoljašnjem pa onda da taj program dodaje samo razlike koje su napravljene u nekom određenom razdoblju. To onda napravi daleko manj backup file.
Evo imaš ovde više da se ne ponavlja stalno.
Napiši šta imaš od diskova i kako su podaci raspoređeni.

Nema nijedan program koji može da tek tako bekapuje pojedine fajlove ili foldere sam po sebi. Moraš prvo da sve organizuješ. Najbolje da napraviš particiju na disku i da tu držiš sve što treba ili čak odvojen disk. Ako ti je sve sada na jednom disku zajedno sa windowsima onde je najbolje da sa jednim od tih programa napraviš bekup celog tog diska na nekom drugom, unutrašnjem ili spoljašnjem pa onda da taj program dodaje samo razlike koje su napravljene u nekom određenom razdoblju. To onda napravi daleko manj backup file.
Evo imaš ovde više da se ne ponavlja stalno.
Napiši šta imaš od diskova i kako su podaci raspoređeni.
Хвала пуно

Ја од 2013 користим клауд.
Пре тога сам имао екстерни диск Самсунг и исти је напрасно престао да ради. Испоставило се да му је отказао биос чип. Пошто нисам успео да нађем замену, тј, програм, изгубио сам све са тог диска. Од тада користим облак и плус екстерни хард.
Добра страна тог облака је што ми је он на рачунару приказан као физички диск па лако могу да рукујем фајловима.
Телефон ми је такође повезан на облак и аутоматски шаље фотографије на њега.
И на крају, за 12 година коришћења облака нисам имао ни један проблем.

Poslednja izmena:
НЕки
Ја од 2013 користим клауд.
Пре тога сам имао екстерни диск Самсунг и исти је напрасно престао да ради. Испоставило се да му је отказао биос чип. Пошто нисам успео да нађем замену, тј, програм, изгубио сам све са тог диска. Од тада користим облак и плус екстерни хард.
Добра страна тог облака је што ми је он на рачунару приказан као физички диск па лако могу да рукујем фајловима.
Телефон ми је такође повезан на облак и аутоматски шаље фотографије на њега.
И на крају, за 12 година коришћења облака нисам имао ни један проблем.
Неки кажу да клауд/облак није добар. Не знам више која је најбоља опција за складиштење.

НЕки

Неки кажу да клауд/облак није добар. Не знам више која је најбоља опција за складиштење.
Ако ме служи без проблема више од 12 година, не видим у чему је проблем? Сем тога, написао сам, паралелно користим и екстерни диск.

Како се пребацују подаци, само са копирањем на њега или треба још нешто?
Ако ме служи без проблема више од 12 година, не видим у чему је проблем? Сем тога, написао сам, паралелно користим и екстерни диск.
Како облак функционише, ако можеш да појасниш, јер нисам упознат

Како се пребацују подаци, само са копирањем на њега или треба још нешто?

Како облак функционише, ако можеш да појасниш, јер нисам упознат
Постоји програм који га на рачунару приказује као обичан, физички, диск.
Значи, све исто као и за обичан диск. Можеш да пребацујеш целе фолдере.
Једино што је битно то је интернет са добром UL брзином

Nazad
Vrh Dno