Šta je novo?

Куповина у Сингапуру?

mitrowsky

Čuven
Učlanjen(a)
19.05.2004
Poena
619
Има ли неко искуства са куповином технике, пре свега фото-опреме у Сингапуру и/или Хонг-Конгу. Узео бих један објектив и један кит DSLR са default стаклом, вероватно и Nexus, ако ми се намести.
Пре свега, треба ми препорука за поузданог продавца са којим је неко већ имао искуства. Није у питању on-line поруџбина већ бих физички куповао. Наравно, ако је уопште битно, све је за личну употребу, нисам препродавац.
Хвала

Poslednja izmena:
U ovoj temi sam dobio jedan odlican odgovor, mozes da pitas na PM, covek zna sta, gde i kako :wave:

Хвала за помоћ. На ДЗ сам нашао корисне инфо, нешто у самој теми, а нешто преко ПМ.
У Сингапуру је СимЛим сквер одлично место за фото-опрему, само треба пазити. Ко има дара/стрпљења за ценкање добро ће проћи.
У Хонг Конгу има доста продавница на TST (околина Хајфонг роуда) и на Монг Коку. За разне фото "аксесорисе" могу да препоручим Iphoto. Имају мало чудно радно време и локацију, али су ОК са ценама и поуздани су.
У Шенжену немојте куповати у Луоху центру. Тј. најбоље је и не ићи тамо. :wall:
Наравно, на свим овим местима важи: купи само оно по шта си дошао. Иако сам знао за то унапред, два пута су ми "увалили" ствари које, иако ми реално требају, могу да се нађу јефтиније ако се потрудиш.:lupko:

а да, чуо сам да је Рајфајзену (у Београду) могуће урадити повраћај VAT-а. Ја сам узео оверен рачун у Сингапуру, али једноставно нисам стигао да рефундирам. Пробаћу сутра.

Poslednja izmena:
Napiši baš šta si uradio sa refundiranjem VAT, i mene zanima.

Ne razumem na shta treba paziti i shta to znachi pouzdan prodavac ? :) Udjesh u prodavnicu, odgovara ti cena, keshirash, nosish :) Bash bih voleo da vidim da mi neko uvali neshto shto nisam hteo da kupim :)

Sada je gotovo, ali jedino shto ti je trebalo je konkretna adresa najjpovoljnijeg prodavca u Singapuru da ne bi gubio vreme i trazio..

verovatno nisi bio pa ne kapiras kako to ide tamo... za sve se cenjkas ( cesto svadjas :d ) i ako nisi odlucan i uporan uvalitje ti nesto jer su prosto mnogo namazani... mnogi su tako pricali pa su poklekli tamo...

obavezno trazi ww garanciju i GST za povratjaj poreza... ako ti ne treba ww garancija mozes dosta da spustis cenu... 10-20%...

i naravno, pomenuti SimLim skver...

Bio u singapuru dva puta i kupovao bash tehniku :)

Za cenkanje je u redu, ponashash se kao da si na pijaci i prodjesh uvek bolje, ali opet, ako ja neshto necu da kupim i ne treba mi, pa uzece mi pare samo ako ih otme :)

A shto se tiche WW garancije, jel si proverio da li to u nashim servisima prihvataju, jer mislim da ne moze bez fiskalnog racuna u domacoj prodavnici :)

I koji si DSLR uzeo i koliko si ga platio ?

Poslednja izmena:
jasno, ako ne zelis da kupis nema drugog nacina do otimanja... :)

ne znam za kod nas ali ww vazi u UK... uzeo sam mark II za ~2600 USD po odbitku GST-a...

Ја сам узео Panasonic GF-1 + 20mm 1.7 за 640€ i Zuiko 55-200 SWD за око 820€, две Јоби Гориле за по око 37€ и још неке глупости.
Одличан је осећај кад СВЕ што хоћеш има и то одмах. :)

Nazad
Vrh Dno