Šta je novo?

Који је најквалитенији од ових?

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Који је најквалитенији од ових?

Која је јефтина меморија најбоља за клоковање, и да ли постоје неки модели, произвођачи и сл. који су некомпатиблни и који праве међусобом проблеме.

Мене конкретно занимају ови модули:
KINGSTON 1GB DDR2 800MHz KVR800D2N5/1G
TRANSCEND DDR2 1GB 240pin PC-800MHz, JM800QLJ-1G
и рецимо неки TakeMS, Apacer из те најниже цјеновне класе.

Kingston KVR sa Elpida chipovima, dobro se klokuju idu preko 1100 na 2.1V
Transcend isto dobar kloker ali moraju da budu Powerchip chipovi na njemu, e sad kod transcenda da bi odredio koji su chipovi na njemu morash pronaci slovo pored bar koda na nalepnici.
These are for 2x1GB and i suppose they are same for 2x2GB kits:
Micron ('N' behind barcode)
ProMOS ('M' behind barcode)
Nanya ('Y' behind barcode)
Powerchip ('P' behind barcode)
Elpida ('E' behind barcode)

Sa Apacerom i TakeMS-om nemam iskustva.

Poslednja izmena:
Imam ja lepa iskustva sa TakeMS modulom 1GB ddr2 800, na 1.95 V, što je default na Biostar NF520 ploči, ide na 550, tj 1100, sa naponom od 2.1 ide na 570, tj 1140.
Ne znam koji su čipovi u pitanju, mogu da pogledam i javim ako treba nekome

Imam ja lepa iskustva sa TakeMS modulom 1GB ddr2 800, na 1.95 V, što je default na Biostar NF520 ploči, ide na 550, tj 1100, sa naponom od 2.1 ide na 570, tj 1140.
Ne znam koji su čipovi u pitanju, mogu da pogledam i javim ako treba nekome

Јави обавезно гдје си их купио и које су ознаке!

Јави обавезно гдје си их купио и које су ознаке!

takeMS sam video na par mesta u BG, winwin shop, a-maze, microsystems... neko od njih ce sigurno imati.Generalno takeMS je dobra i pouzdana memorija iz srednje klase,a cesto ima i primeraka koji se lepo overclockuju. Retkos je naci toliko dobru memaru u srednjoj klasi ,ali ako imas srece...Ako ti nije problem da das 5-6 evra vise uzmi OCZ Platinum 2x1GB 800mhz cl4 ,svaki primerak garantovano prelazi preko 1050mhz (ima ih koji rade i na 1100mhz) ali moras opustiti latencije na cl5 kad budes na 1000mhz. Cena je nekih 39-40 evra (sto je malo skuplje od obicnih memorija,ali svaki primerak garantuje extra OC).

Nazad
Vrh Dno