Srbin do jaja
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.02.2003
- Poena
- 619
комшија ме смара већ неко време да му помогнем да нађе програм који ће му поједноставити пословање. ево у чему је ствар. он користи ексел који му завршава цео посао али све мора да ради ''пешке''. на пример: он пише рачуне и у самим рачунима је имају поља која су константна као што су основни подаци његове фирме, па онда речи типа ''име фирме, дреса, пиб, цена'' и тако те ствари које мора да има сваки рачун и има поља која се попуњавају у зависности која је фирма, која количина посла колика је цена посла и тако то...
е сад поред тога потребо му је да се аутоматски по чувању тог рачуна да сам фајл добије име исто као и број тог рачуна.
а трећа ствар је потребно му је да у посебном фајлу, програм сабира све рачуне на пример 2007. год., па посебно за 2008. год. итд.
надам се да сте схватили шта је потребно. и хвала на сваком одговору.
пс. најважније је да тај програм може да пише српски. јер се рачуни издају за домаће потребе, а не сумњам да може да се пише и енглески.
е сад поред тога потребо му је да се аутоматски по чувању тог рачуна да сам фајл добије име исто као и број тог рачуна.
а трећа ствар је потребно му је да у посебном фајлу, програм сабира све рачуне на пример 2007. год., па посебно за 2008. год. итд.
надам се да сте схватили шта је потребно. и хвала на сваком одговору.
пс. најважније је да тај програм може да пише српски. јер се рачуни издају за домаће потребе, а не сумњам да може да се пише и енглески.
Poslednja izmena od urednika: