Šta je novo?

Које пасивне флор-стендере за око 150.000 рсд?

tozovac

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poruke
902
Poena
685
Елем, слушам највише електронску музику и рок, тако да бас треба да буде дубок и лепо дефинисан, соба је око 16м^2, појачало је Nad c326bee 2х50w (подложно је промени ако мислите да треба).
Е сад, снимио сам неке бежичне активне звучнике Canton Smart Gle 9, нисам их чуо али на папиру делују добро. Ја сам више за пасивне, али ми ови делују добро. Јел има неко некакво мишљење о њима? Имам стример, тако да бих их спојио на њега.
Неки предлози за звучнике у домаћим радњама где бих могао да чујем неке звучнике солидног квалитета?
Тренутно имам Mission m35i звучнике (купљени нови 2010.) и некако су мутни, а и бас је мало недефинисан, поготову се сморим кад одем код сестре која има старе Euromatic S400 и који у бас регији звуче много боље него моји.
Да не дужим више, ако неко има неки добар предлог, био бих му захвалан.
 
Nisu loši ti cantoni, a imaš još nešto zanimljivo...

Kod distributera za dynaudio, na popustu su izložbeni modeli, među njima je i mali, gabaritno, model xeo 4.

Jes da nije podnostojeći, al uklapa se u cenu, lepo se čuje, a i mnogo je zgodan - ne treba ti pojačalo, ne treba DAC, ne trebaju kablovi...
Da sam na tvom mestu, otišao bih da ih čujem.
 
Nisu loši ti cantoni, a imaš još nešto zanimljivo...

Kod distributera za dynaudio, na popustu su izložbeni modeli, među njima je i mali, gabaritno, model xeo 4.

Jes da nije podnostojeći, al uklapa se u cenu, lepo se čuje, a i mnogo je zgodan - ne treba ti pojačalo, ne treba DAC, ne trebaju kablovi...
Da sam na tvom mestu, otišao bih da ih čujem.
Не кажем да су лоши, само мени треба дубља репродукција ниских тонова.

Сад сам снимио у Player-y JBL Studio 698, делује ми баш као то што тражим.
 
Čuj, lepo piše da tražiš pasivne podnostojeće, a ja ti predložih sve kontra - em aktivni, em regalski...

Nije bez razloga...
ništa te ne košta, sem malo vremena... otiđi, čuj, možda se iznenadiš...
 
Ja sam odavno izašao iz ove priče ali ovde ima više "problema".
Prvo, hoćeš zvučnike od 1000 i nešto evra da guraš sa pojačalom koje je nekoliko klasa ispod toga. Često ne ide tako a da valja ali nikada se ne zna.
Drugi najveći problem, Euromatic ti zvuči odlično. To je neopevana kanta od zvučnika, možda niski i nisu baš toliko loši, ostalo je očajno. Slušao ih dovoljno (i previše) puta i da bi zvučali koliko-toliko prihvatljivo mora da ih gura mrcina od pojačala sa odličnom kontrolom, što tvoj Nad nije ni iz daleka.
Treće, koliko vidim tebe interesuju samo niski tonovi tj. da gruva i razbija pa ne mogu da ti pomognem konkretnim modelom jer sam se uvek užasavao takvog zvuka :D .
Četvrto, to što ti je zvuk takav kakav je ne mora da znači da je samo do zvučnika, možda je pojačalo takvo ili se ne slaže sa zvučnicima, akustika sobe je pola zvuka i to je tek priča, posebno za one koji kao ti hoće da gruva...
Peto, to što na papiru deluju dobro, možeš da obesiš mačku o rep. Nigde nema toliko lažnih podataka i prevara od strane proizvođača kao u Hi-Fi-ju. Dok ne čuješ, sve ostalo je nagađanje a i svako čuje drugačije pa to što meni valja ne znači da će i tebi...
 
Još bih dodao, za te velike zvučnike, na koje ciljaš, rekao bih da je trenutno pojačalo, možda, neadekvatno, moguće čak i za trenutni mission.

Za umeren nivo glasnoće je, verovatno, dovoljno, no, čim malo odvrneš, tj, kad membrane počnu da njišu - zbogom definicijo.

A možda i grešim...
Eto, preteče me zare, a i pravo zbori...
 
Човек хоће да потроши паре а они му не дају 😄
 
A imaš i, ovde, na forumu, zvučnike, jbl...
Em gruva, em učiniš čoveku, em ti ostane za pojačalo/vikend/šipku/votrver...
 
Не желим ја да имам у соби 600dB, потребно је да то буде солидна гласноћа са квалитетним ниским тоновима, и пристојним средњим и високим. Не треба ми за то појачало од 500w, довољно је и ово 2х50w.
И кад говорим о звучницима Euromatic, ту првенствено мислим на добре ниске тонове. Мада ја на својим Mission нисам ни средњим ни високим задовољан, вероватно зато што лоши басови "муте" звучну слику.
 
Dobro,

Novci su tvoji, ti najbolje znaš koliko ih vrednuješ...

Vrlo lako može da se desi, da, u tvojoj sobi, sa tvojim pojačalom, i novi zvučnici sviraju vrlo slično kao ti koje već imaš.

I dalje stojim pri tvrdnji iz prvog odgovora.
 
Predlagati mid/bas od 4 inca nekome ko gleda kutije sa 3-4-5 drajvera je kao da američki "sportski" auto od 400 konja pokušaš poteraš po krivnama. A on se ljulja kao čamac i na pravcu :D :D .

Nisam slušao taj Dynaudio model, jesam neke druge i to verovatno pije vodu za nekog ko hoće precizan i čist zvuk i ne pati od toga da komšija 2 sprata ispod zna da imaš svadbarski razglas u sobi ;). Ne sumnjam da će Dynaudio da ide duboko koliko može i to da radi sasvim dobro ali je to premali drajver da bi išao stvarno duboko koliko se to ovde traži a da to nešto vredi. Zakoni fizike su tu neumoljivi na žalost.
Bez obzira na opšti kvalitet mislim da čovek ne bi bio zadovoljan sa njima. jer bi za njega to bio zvučnik bez basa.

Не желим ја да имам у соби 600dB, потребно је да то буде солидна гласноћа са квалитетним ниским тоновима, и пристојним средњим и високим. Не треба ми за то појачало од 500w, довољно је и ово 2х50w.
Nije tu snaga jedino bitna, dugačka je to priča...
 
Sve jasno,

Ni ja nisam vozio američki sportski auto, a fizika, zaista, jeste neumoljiva... al ovde, u ovom slučaju, nije sama - u društvu je neurona - a oni nisu kao fizika.

Moguće je ovi malci nisu za tozovca, al u šesnes kvadrata verovatno će lepše da se čuju nego velika kutija s 5 zvučnika iza koje stoji 50 vata...

Na kraju, sava centar nije preko sveta, odeš tamo i kažeš - oću da vidim dal ovi zvučnici imaju basa, i odma ćeš znati na čemu si.
 
У 16 квм подна кутија не иде, нема довољно простора. За дубок бас у малом простору једино вреди комбо мањих кутија са субовима. Снага појачала није због појачавања на макс већ контроле. Хоћеш ново има дистрибутера по престоници, хоћеш половно... онда срећно...
 
Dobar bas u relativno maloj prostoriji (pa još možda kvadratnoj 4x4) je gotovo nemoguće postići sa parom velikih floorstander-a, ako soba nije tretirana. Ozbiljno zvučno tretiranje prostorije kod nas retko ko može da izvede jer prostorija najčešće duplira kao dnevna soba.
Ima na internetu dosta pisanja o tome a meni pade prvo napamet ovaj video koji objašnjava sa kakvim se sve problemima susreće neko ko traga za dobrim svukom u ograničenom prostoru:
 
Људи, пазарих Dynaudio Evoke 20, регалске звучнике. Нисам веровао, али убедисте ме, ови звучници звуче одлично! Ништа веће и јаче ми не треба. Бас врло дубок, дефинисан, звучна слика одлична, детаљи, ма генерално одлично заокружен звучник.
Моји Mission-и ускоро иду у огласе, реално су за 3 класе испод Evoke 20, и дефинитивно нису за овај простор којим располажем.
А даће Бог, па да на лето поново одем код Млађе по ново појачало.
Хвала свима на предлозима и сугестијама. Све најбоље! 🙂
 
Фин избор. Које појачало Млађа саветује? :)
 
Electrocompaniet ili Moon, mislim da su oba 2 x 50w na 8 oma, ali kako mi rece, to definitivno nije isto sto i Nad-ovih 2 x 50w.
 
Млађа би те жедног превео преко воде, само да прода. Оба бренда јесу добра за динаудио али тражи појачало са више и снаге и струје. Погледај и неки хегел, пасс, крелл, нешто пристојно.
 
Имаћу то у виду, хвала ти.
 
Nazad
Vrh Dno