Šta je novo?

Како утишати Gigabyte 4850 Zalman?

ljudi, gde da nadjem fan mate ili taj titanov regulator? gledao sam na computer dreamovom sajtu ali ne nadjoh. hvala.

A meni treba taj/takav regulator al da je u NS. Zvao sam Comp Dream i bas ni sa kim ne saradjuju kaze u NS-u. Ostaje mi da idem redom po radnjama ili da zovem..

2 dule13 & getafix

hvala. 'ladno sam gledao po sajtu i ne nadjoh. corav covek. jel zna neko da li i gde ima kod nas onaj zalman fan mate 2? ko je uopste uvoznik zalmana kod nas, ako ga i ima?

Jel ima neko predstavu gde pomenuti potenciometar moze da se kupi u Nisu posto mi sutra stize ovaj GigaByte pa da ga o'ma opravim ...

molio bih za malo paznje. titan fan speed controller ima ova dva konektora
dc_fan_controller_001.jpg
. kako da povezem dvopinski konektor sa kartice kada je suvise mali? da li mi treba neki adapter, nastavak ili nesto slicno? hvala.

Само га забоди директно жицу на жицу. исте боје. Ја сам додатно све то облепио изолирком тако да неће испасти 1000%.

A meni treba taj/takav regulator al da je u NS. Zvao sam Comp Dream i bas ni sa kim ne saradjuju kaze u NS-u. Ostaje mi da idem redom po radnjama ili da zovem..

kupi u pinu koolink 120mm fan, dobices bracket-potenciometar sa njime, samo trazi taj sa izmenjivom brzinom, tj. u oznaci ima nesto tipa 800~1400rpm. Kosta oko 500din.

@Hanibal:

Ja sam od tog zalmana na karti odustao. Na 5V se takodje cuje taj neki odvratni papirni shum, kao da grebe. Nema tome pomoci ako si osetljiv na buku i raznorazne zvuke iz kompa.

Poslednja izmena:
kupi u pinu koolink 120mm fan, dobices bracket-potenciometar sa njime, samo trazi taj sa izmenjivom brzinom, tj. u oznaci ima nesto tipa 800~1400rpm. Kosta oko 500din.

E hvala, pogledacu tamo da vidim da li ce odgovarati.

pazi, ima 3pinski "ulaz", ja drzim coolvivu na njemu, a do nedavno sam drzao hajper 212.

@Hanibal:

Ja sam od tog zalmana na karti odustao. Na 5V se takodje cuje taj neki odvratni papirni shum, kao da grebe. Nema tome pomoci ako si osetljiv na buku i raznorazne zvuke iz kompa.
nosim se mislju da prodam ovaj gigabyte i kupim asusa sa glaciatorom, samo ne znam koliko su oni bucni. imao sam prilike da na kratko "cujem" asusov 3850 model sa istim kulerom i prvi utisak je da je prilicno tih.

zasto bi to radio ? Uzmes coolvivu pro se za 1600din ili manje, ostaje ti i za ubuduce. Ne verujem da ce menjati referentne rupe jos skoro.
na gigabajtu konkretno nemas 3pin prikljucak za nju pa je ukljucis u plocu recimo (ako podrzava speedfan i kontrolu obrtaja ludilo) u suprotnom, ukljucis na moleks kako ti odgovara, 5, 7V... mozes i na regulator ili ako imas neki fan kontroler...Ja sam moju spustio sam 2100rpm na 1600, ne cuje se, a hladi...bolje da ne kacim ovde riva log :) idle 41-42C, 56-57C load na 700/1100 pri tom se kuler ne cuje uopste. Ali uopste (za moje standarde, ko me zna, zna da to znaci apsolutna tisina)

Poslednja izmena:
Imam Sapphire 4830.
Moze li mi nekako detaljno opisati postupak kako da spojim kablove sa Sapphireovog kulera koji ima prikljucak od 2 pina na taj Titanov kontroler koji ima prikljucak od 3 pina. Koliko sam shvatio potrebno je preseci zice sa Titana, skinuti izolaciju sa kablica(onoliko koliko ce zice uci u konektor od dva pina), i ubosti zice u konektor od dva pina tako da ide crna na crnu, a crvena na crvenu. Sve to treba potom oblepiti izolir trakom, naravno da se zice nebi dodirivale i ispadale.
Molim za odgovor da li je ovaj postupak ispravan i bezbedan.
Da li je potrebno seci zice ili se mogu izvuci iz tropinskog konektora?
Hvala

Imam Sapphire 4830.
Moze li mi nekako detaljno opisati postupak kako da spojim kablove sa Sapphireovog kulera koji ima prikljucak od 2 pina na taj Titanov kontroler koji ima prikljucak od 3 pina. Koliko sam shvatio potrebno je preseci zice sa Titana, skinuti izolaciju sa kablica(onoliko koliko ce zice uci u konektor od dva pina), i ubosti zice u konektor od dva pina tako da ide crna na crnu, a crvena na crvenu. Sve to treba potom oblepiti izolir trakom, naravno da se zice nebi dodirivale i ispadale.
Molim za odgovor da li je ovaj postupak ispravan i bezbedan.
Da li je potrebno seci zice ili se mogu izvuci iz tropinskog konektora?
Hvala

Немој сећи ништа него само убоди директно 2пин из графике у 3пин Титан, пасује без проблема, а изолирком облепиш чисто ради сигурности, мада и без тога стоји чврсто али ајде.

Poslednja izmena:
Немој сећи ништа него само убоди директно 2пин из графике у 3пин Титан, пасује без проблема, а изолирком облепиш чисто ради сигурности, мада и без тога стоји чврсто али ајде.

Ali koliko sam video moj konektor od dva pina sa graficke je prilicno manji od tropinskog konektora, ne verujem da moze direktno da se ubode. ili mozda treba malo i silu upotrebiti da se pogura.

Може без проблема, одговарају један другом само што нема механизма који осигурава спој, па је зато изолирка корисна.

Poslednja izmena:
Може без проблема, одговарају један другом само што нема механизма који осигурава спој, па је зато изолирка корисна.

Hvala Dule.
Uspesno odradjen posao. Vec sam bio krenuo da secem zice, mada bi mozda i ta metoda bila uspesna, ali bolje ovako.

Nazad
Vrh Dno