Šta je novo?

Искуства са Motorola Moto G84 5G

nekro batica

Poštovan
Učlanjen(a)
13.08.2018
Poena
95
Јуче сам преко Јетела купио мобилни телефон из наслова. Данас сам натенане кренуо са подешавањима свих апликација и то одузима доста времена пошто гомила њих има 2FA. Но, то ми је најмањи проблем: у неколико наврата се догодило да нити сам доступан када ме неко зове, нити ми стижу СМС-ови али ми у исто време мобилни интернет функционише без проблема - чет апликације и позиви преко истих раде без и најмањих проблема.

Оног тренутка када ја некога позовем све буде како треба - стигну нотификације за пропуштене позиви, као и сви живи СМС-ови. И све лепо ради једно 90 до 120 минута и онда се поново јави проблем који сам описао у претходном пасусу.

У подешавањима сам поставио да ми све иде преко 4G мреже, тако да се надам да ћу ујутру видети неки бољитак. Ако се проблеми и сутра наставе, после посла ћу отићи до Јетелове пословнице како бих узео другу картицу.

Мада, питам се да ли сам Гуглов позивач (Google Phone app) прави проблеме? Да ли је могуће да би нека custom/simple апликација радила боље?

Meni je na Edge 40 bio sličan problem ,prebacio sa 5g na 4g i radilo ok. Posle sam prešao na e-sim i sad radi i kad je uključeno 5g mada nema potrebe za njim.

@Crow011 - Претпостављам да је баш тај део око 5G/4G оно што прави проблем. То само довољно говори о томе колико сви наши оператери ни 5 пара не дају за оптимизовање мреже.

On the other hand, сам телефон је фино радио данас. Надам се да ћу кроз недељу дана имати потпунији и, у исто време, више него позитиван рапорт о самом моделу.

Rodjaka ( dok je u Srbiji - koristi Yettel ) takodje ima problem na Edge 40 :(

Nije do operatera ali ajde. 5g nije još pušten zbog drugih stvari. Mada kažem ja sam opet uključio 5g i radi ok ali sam na e-sim

Јуче сам преко Јетела купио мобилни телефон из наслова. Данас сам натенане кренуо са подешавањима свих апликација и то одузима доста времена пошто гомила њих има 2FA. Но, то ми је најмањи проблем: у неколико наврата се догодило да нити сам доступан када ме неко зове, нити ми стижу СМС-ови али ми у исто време мобилни интернет функционише без проблема - чет апликације и позиви преко истих раде без и најмањих проблема.

Оног тренутка када ја некога позовем све буде како треба - стигну нотификације за пропуштене позиви, као и сви живи СМС-ови. И све лепо ради једно 90 до 120 минута и онда се поново јави проблем који сам описао у претходном пасусу.

У подешавањима сам поставио да ми све иде преко 4G мреже, тако да се надам да ћу ујутру видети неки бољитак. Ако се проблеми и сутра наставе, после посла ћу отићи до Јетелове пословнице како бих узео другу картицу.

Мада, питам се да ли сам Гуглов позивач (Google Phone app) прави проблеме? Да ли је могуће да би нека custom/simple апликација радила боље?
Umalo dase razocaram :) a bas nju sam nameracio,da uzmem u Yettel-u uz nov ugovor.Daje li Motorola punjac uz njega,uz Moto G32 nije imao pa standardno kupio kao dodatna oprema :unsure:

@milewap - Иако телефон користим већ скоро 4 пуна месеца, те немам намере да га (због финансијских разлога) мењам барем још неко време, мислим да било добро да напишем позитивне и негативне стране.

НЕГАТИВНО:
Превише проблема са обавештењима од чет апликација - вишеминутна кашњења или потпуни изостанак истих све док се не покрену. Facebook Messenger и даље не ради, док сам за Whatsapp, Viber, Telegram и WeChat сам пронашао решење које за сада ради.

Обавештења из Gmail-a понекад стигну одмах чим примим мејл, а понекад ми се нотификација појави или кад откључам телефон или када покренем саму апликацију. Proton Mail и OnMail раде савршено, као и Discord.

Поруке преко Instagrama често касне (или их уопште не примим - баш као и код Messengera), али то ми се дешавало и да старом телефону (Xiaomi Mi Note 10 Lite).

Позадинско коришћење батерије: систем свако мало избаци из листе више од пола апликација које сам одабрао да могу увек радити у позадини. Исто тако у „smart use” одељак врати сијасет њих за које сам одабрао опцију да уопште не раде у позадини.

НИТ' СМРДИ, НИТ' МИРИШЕ:
Камера је осредња, ништа специјално. Камкодер даје океј снимке, док је звук на истим одличан - суспензија буке је на зависном нивоу.

ПОЗИТИВНО:
Брутално добра батерија! Јес' да је то и због мало старијег (и слабијег) чипсета, али телефон пуним на свака два дана. Нисам нешто претерано активан корисник, но је ово најбољи модел који сам до сада користио што се тога тиче.

Сензор близине - одличан и не брљави. Читач отиска је мало ниже постављен, али је и више него поуздан - бољи него на претходном телефону.

Мото гестуре су корисне, мада ја користим само ону за батеријску лампу.

Звук преко bluetooth-а нема кашњења барем што се слушања музике тиче, док током пар разговора нисам уочио проблеме. Квалитет, јасноћа и јачина звука током телефонских разговора су такође веома добри.

Екран је такође добар што се ценовног ранга тиче. Током гледања клипова се није претворио у радијатор.

Уз фон иде пуњач, што је данас само бонус. Ако преферираш слушање музике преко слушки са каблом, ту је headphone jack.

Уз Тотал 10 пакет у Јетелу са 3 уређаја за рециклажу ме је (у марту) коштао око 24.000 динара, што је океј. Ипак, заиста нисам сигуран да ли бих фон препоручио било коме. Ако ти камера и апликације за чет нису толико битне, онда go for it. Ако ипак желиш искуство без цимања и без експериментисања и чакања по опцијама и подешавањима, саветовао бих те да изабереш неког другог произвођача.

Доста корисника новијих Motorola телефона се жали на проблеме са нотификацијама и потпуном незаинтересованошћу њиховог тима да их среди.

Nazad
Vrh Dno