Šta je novo?

Инвентер Радијатори

Владица

Poštovan
Učlanjen(a)
06.05.2022
Poena
75
Поздрав народе, да ли неко зна где могу да се купе инвертер радијатори који служе како за грејање исто тако помоћу њих се може хладити, служе као клима да расхлађују просторију, да ли неко има искуства са овим радијаторима да ли је то неко уградио, где могу да се купе и која је цена???

Verovatno misliš na pingvin mobilne klime?

Nikad nisam čuo da ih neko zove radijatorima

Најприближније томе су парапетни клима уређаји, имају их сви произвођачи у понуди.

Verovatno misliš na pingvin mobilne klime?

Nikad nisam čuo da ih neko zove radijator
Не, мислим на радијаторе који се уграђују као и нормални радијатори, хвала на одговору друже!!!
Најприближније томе су парапетни клима уређаји, имају их сви произвођачи у понуди.
За то знам да има, ја тражим ове радијаторе, ако их могу негде наћи, јако су ретки у Србији, па реко можда неко зна нешто о томе, свакако хвала на одговору, жив био!!!

Nisu retki, nego ih ti pogresno zoves.

I ja sada mislim da su to parapetni klima uredjaji, posto radijator nikako ne moze da hladi.

Bice da to sto trazis izgleda ovako:
multi-inverter-kima-gree-podna.jpg1-e1633113868222.png
evo ima ovde:

ako nije ovo ja ne znam sta moze biti

Самостална јединица никако не може да хлади, значи може бити сингл или мулти парапетна клима, или подни/зидни (не знам како их воде) фен-коил као део већег система климатизације.

To se zove fancoil, imaš ih u radnjama koje prodaju opremu za grejanje ali su prilično skupi.

To se zove fancoil, imaš ih u radnjama koje prodaju opremu za grejanje ali su prilično skupi.
Сада сам гледао цене на интернету, то ради на струју оно што сам нашао за сада, топлотне пумпе ваздух вода има од 16 па до 42 ако не и више киловата али то је на струју, најјефтинија та топлотна пумпа коју сам за сада нашао је 600.000 динара, то је прескупо, мене занима систем за сада га нисам нашао који ради на принципу парног грејања на дрва рецимо али то за сада нисам видео, нашао, за сада само на струју, али тек сам почео да истражујем и да се распитујем о свему овоме, теби друже хвала на одговору као и свима осталима, јуче нисам знао ништа о овоме, данас имам нова сазнања, сутра и наредних дана ће бити боље!!!

Ja se trudim da razumem o čemu se radi ali mi baš ne ide. Tražiš radijator koji greje i hladi ali ne na struju, već na drva? Ako možeš malo pojasni. 🤷 Svaki vid hladjenja je na struju, grejanje postoje razne varijante.

Ja se trudim da razumem o čemu se radi ali mi baš ne ide. Tražiš radijator koji greje i hladi ali ne na struju, već na drva? Ako možeš malo pojasni. 🤷 Svaki vid hladjenja je na struju, grejanje postoje razne varijante.
Нисам баш стручан у овој теми, могуће и да нисам јасан, покушаћу да објасним овако , надам се да ћу бити јаснији, имам у страну парно грејање на дрва, котао алфа за парно грејање са радијаторима, цео систем, сада мене занима јесте то да ли постоји начин, могућност уградње на мој такав систем који већ имам и поседујем, нека топлотна пумпа вода ваздух, да наставим да користим грејање на дрва али да се дода на тај систем који већ имам да могу радијатори и да хладе и да греју??? Надам се да си ме сада боље разумео и схватио шта желим од прилике??? Звао сам једног мајстора који ради грејање на пелет и дрва, објаснио му ситуацију шта имам, шта желим и да ли је то уопште могуће што ја то хоћу и желим на овај систем који имам, он је рекао да је могуће али ја не верујем превише мајсторима искрено јер они ће све рећи да може и да је изводљиво само да би узели паре, зато сам и покренуо ову тему у нади да ли могу да сазнам нешто више и да ли неко има неке информације или да користи овако нешто!!!

Ma procitao je juce nesto pa pomislio da je shvatio sve.
Bez ljutnje, ali knjigu u sake i citaj. Kad naucis sta te zanima vrati se i pitaj sta nije jasno.
Ovo u najboljem slučaju zvuci samo smesno, da ne kazem nesto drugo.

Ma procitao je juce nesto pa pomislio da je shvatio sve.
Bez ljutnje, ali knjigu u sake i citaj. Kad naucis sta te zanima vrati se i pitaj sta nije jasno.
Ovo u najboljem slučaju zvuci samo smesno, da ne kazem nesto drugo.
Нисам схватио све да јесам не бих питао, већ напротив, нека буде смешно или нешто друго немам проблема са тим ако дођем до решења, не правим се паметан за нешто што не знам, није ме срамота да питам то што не знам и да буде тотално смешно, неко ће да ми се смеје неко ће да ми помогне да нађем решење и ја ћу доћи до решења које ми треба, благо нама са онима који сви све знају!!!

Sustinski, najjeftinije resenje ti je da kupis klime za hladjenje. Ako ces fancoil sistem onda postojecu instalaciju bacis, ugradis sistem aa toplotnom pumpom i naravno izvrnes se 10-15k evra

Kao što sam napisao, ne postoji hladjenje bez struje a najjednostavnije i najjeftinija varijanta je klima obična. Ložiš drva a radijator da hladi to se kosi sa svakom zdravom logikom. Samo na struju hladjenje.

Sustinski, najjeftinije resenje ti je da kupis klime za hladjenje. Ako ces fancoil sistem onda postojecu instalaciju bacis, ugradis sistem aa toplotnom pumpom i naravno izvrnes se 10-15k evra
Хвала на одговору, разумео и схватио, велико хвала на одговору!!!
Kao što sam napisao, ne postoji hladjenje bez struje a najjednostavnije i najjeftinija varijanta je klima obična. Ložiš drva a radijator da hladi to se kosi sa svakom zdravom logikom. Samo na struju hladjenje.
Хвала на одговору и времену!!!

Ne znam kakva potreba za spdanjem. Na ovom forumu naijde pokoji clan koji je itakako zasluzio sprdanje i podhebavanje zbog svog bezobrazluka i tvrdoglavih tvrdnji koje se kose sa većinom ali ovdje to nije slucaj. Covjek je lijepo rekao da je naletio na nesto ali da se razumije i iz njegovih postova se vidi da je to iskreno rekao.

Нисам баш стручан у овој теми, могуће и да нисам јасан, покушаћу да објасним овако , надам се да ћу бити јаснији, имам у страну парно грејање на дрва, котао алфа за парно грејање са радијаторима, цео систем, сада мене занима јесте то да ли постоји начин, могућност уградње на мој такав систем који већ имам и поседујем, нека топлотна пумпа вода ваздух, да наставим да користим грејање на дрва али да се дода на тај систем који већ имам да могу радијатори и да хладе и да греју??? Надам се да си ме сада боље разумео и схватио шта желим од прилике??? Звао сам једног мајстора који ради грејање на пелет и дрва, објаснио му ситуацију шта имам, шта желим и да ли је то уопште могуће што ја то хоћу и желим на овај систем који имам, он је рекао да је могуће али ја не верујем превише мајсторима искрено јер они ће све рећи да може и да је изводљиво само да би узели паре, зато сам и покренуо ову тему у нади да ли могу да сазнам нешто више и да ли неко има неке информације или да користи овако нешто!!!
na tvoj postojeci sistem radijatora i kotla mozes da dodas TP vazduh - voda i tako dobijes radijatorsko grejanje sa TP
hladjenje sa postojecim radijatorima ne mozes dobiti.

Vec sam gore postavio link da pogledas cene parapetnih klima uredjaja, to je prakticno najjeftinije resenje koje odgovara tvojim zahtevima. sa tim resenjem bi trebao da zamenis tvoj postojeci sistem i dobices tacno to sto si hteo.

Na kraju, najprostiji resenje je da ostavis tvoj sistem grejanja i prosto dodas inverter klime za hladjenje, kao sto vecina ljudi koristi
Tako dobijes sve isto za najmanje novca, ali onda ne mozes pricati da se hladis na radijatore.

na tvoj postojeci sistem radijatora i kotla mozes da dodas TP vazduh - voda i tako dobijes radijatorsko grejanje sa TP
hladjenje sa postojecim radijatorima ne mozes dobiti.

Vec sam gore postavio link da pogledas cene parapetnih klima uredjaja, to je prakticno najjeftinije resenje koje odgovara tvojim zahtevima. sa tim resenjem bi trebao da zamenis tvoj postojeci sistem i dobices tacno to sto si hteo.

Na kraju, najprostiji resenje je da ostavis tvoj sistem grejanja i prosto dodas inverter klime za hladjenje, kao sto vecina ljudi koristi
Tako dobijes sve isto za najmanje novca, ali onda ne mozes pricati da se hladis na radijatore.
Да погледао сам, сагледао сам све како и шта и дефинитивно је клима као што ти кажеш и то је то, ово ми се све чинило интересантним нисам знао да се изразим, разумели сте ме шта сам хтео да питам од прилике и помогли, на томе свима вама хвала велико, тај систем је фалцом али је то прескупа зезанција, деловало ми то веома занимљиво и интересантно све на радијаторима али је јако скупо, клима и то је то, још једном свима велико хвала што сте ми помогли и указали на ствари са којима нисам био упознат, хвала вам људи!!!

Danas sam saznao šta je @Владица pominjao 🙂
Rekoše mi kolege da su počeli da se uvoze klima uređaji koji rade kao prozorski a oblika su parapetnih jedinica, montaža je zidna ili podna, uređaj zahteva dve fi180 rupe. Deklarisani su na 9000Btu snage a kako su se pokazali u praksi ne znam jer još niko od njih nije imao priliku da
Radi sa njima.

Ovo je konkretan uređaj o kojem pišem

Bukvalno ali sa inverter kompresorom i ovog oblika bi trebalo da bude nešto tiše od klasične pingvin klime u radu. Inače VP cena oko 125.000 tako da nebitno

Strava stvar. Ima da ide to kao alva. Samo da objasne kupcima cemu sluzi i zasto ne radi.🤣

Nazad
Vrh Dno