Šta je novo?

Hardver Да ли постоји овакво кућиште?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Monitor

Poštovan
Učlanjen(a)
05.03.2017
Poruke
46
Poena
55
Размишљао сам да се наставим на ову тему, али како је она „решена”, реших и ја да отворим нову.

Потребно ми је кућиште, а решио сам које ћу компоненте узети за нов рачунар. Први услов за кућиште ми је да прикључци и дугме за укључивање буду са предње стране, па сам због тога јако ограничен. Из неког разлога готово сва кућишта имају дугмиће и прикључке одозго. У суштини, нисам превише захтеван, али наравно положај улаза није једини услов, а не постоји ни један сајт који би ми дозволио жељена филтрирања.

Карактеристике компоненти су:
  • Матична плоча ATX
  • Дужина графичке 26cm
  • Дужина напајања 17cm
  • Вентилатори које сам већ купио су од 12cm
Попут положаја улаза, битни су и следећи елементи:
  1. Тамна боја, пожељно црна. Једноставног дизајна, без ичега што светли, попут фиксираних RGB вентилатора спреда, које је тешко скинути
  2. Бар два USB3.2 и бар један USB2.0 улаз. Наравно и аудио прикључци, које свако кућиште има. USB-C ми није потребан, јер матична нема прикључак
  3. Добра вентилација, да има мрежицу спреда, позади и одозго, са филтером за прашину спреда и одозго
  4. Да могу да монтирам 1-2 вентилатора спреда и 1-2 позади, као и 2-3 вентилатора горе. Вентилатори које сам купио су 12cm
  5. Да има вебсајт са бар основном документацијом, све преко тога је бонус, попут детаљније документације и рецензија/Јутјуб видеа
Опционо, са стране да буде провидно, а може и нека лоша пластика, не мора каљено стакло. И обичан лим је у реду. Ја бих рачунар сместио у она старинска кућишта од пре 20 година, али не бих да га угушим лошом вентилацијом, а и таква кућишта немају USB3.2.

Свиђа ми се једноставан, прост дизајн, а добар пример дизајна који ми се допада је кућиште NZXT H5 Flow, црне боје, као што рекох. Размишљао сам о моделу AQIRYS Icarus, али има чудна вратанца спреда, која се отварају само до 90 степени, а затворена наравно блокирају проток ваздуха. И цена од 9000 ми делује превише, мада долази са вентилаторима, које већ имам.

Дођох до питања из наслова. Све претражих, а жељено кућиште не нађох.
 
Pa za te pare tražiš previše, u tom cenovnom rangu jedino MS ili nešto slično. USB 3.2 (USB-C), specijalno 2 su ti veliko ograničenje, većima ploča i nema više od jednog izlaza pa ni ne stavljaju više na kućišta.
Evo jedno koje sam ja gledao a što se USB-c tiče uzmeš neki spoljašnji hub.
 
Budi srećan ako nađeš jedan 10Gb USB, kamo li dva...i najverovatnije će biti USB-C.
Ne znam ni sam zašto niko ne stavlja I/O napred...sve šta videh da je iole ljudsko ima portove gore.
Moraćeš da olabaviš zahteve i praviš kompromise...
 
Ja sam na mom Raidmax-u modifikovao i napravio panel dole na dnu napred.
1702467861202.jpeg
 
Требао сам да будем јаснији око USB портова. Планирана матична плоча је Asus ROG STRIX B550-F GAMING, која има 2 × USB 3.2 Gen 1 порта за напред. То пише на страници коју сам линковао, ако скролујете до Spec Overview, па изаберете Connectivity. У упутству матичне плоче, у табели на страни 6 пише:

Front USB (Total 6 ports):
  • 1 × USB 3.2 Gen 1 header supports additional 2 USB 3.2 Gen 1 ports
  • 2 × USB 2.0 headers support additional 4 USB 2.0 ports
Additional се овде односи на портове са задње стране, где је IO shield. Значи позади имаш 8 портова, а напред имаш још 2 USB 3.2 Gen 1 и још 4 USB 2.0 порта. Како је номенклатура USB портова конфузна, да напоменем да је USB 3.2 Gen 1 исто што и USB 3.1, а такође исто што и USB 3.0. Значи, брзина преноса података до 5 Gb/s, а како деле header на матичној, можда чак и овај проток деле.

Тако да, не очекујем превише. Као што рекох у првој објави, USB-C ми није потребан, ови захтеви су за USB-A портове.
 
Ja imam ovo raijintek platio ga oko 4000din. Pokriva ti sve osim usb 3.2. Kvalitet je solidan ventilacija dobra, imas verziju sa i bez stakla.

 
I sto su dugmici gore😁😂 a to mu je prvi uslov da nisu.
Retkost su sada dugmici napred zbog ventilatora i stakla.

Mozhda lian li dynamic evo 011
  • mesh dodatak
  • dodatak drugi front ali su portovi 3.1
 
Poslednja izmena:
Uh promaklo mi je😅.
Meni sad ne smeta ali na proslom sam ugradio prekidac sa prednje strane.
Sad mogao sam da ugradim obicno dugme ali sto da mi se komp ne pali kao avion.
Pa sam zavrsio s ovim :D
 

Prilozi

  • prekidac.png
    prekidac.png
    16.1 KB · Pregleda: 8
Размишљао сам да се наставим на ову тему, али како је она „решена”, реших и ја да отворим нову.

Потребно ми је кућиште, а решио сам које ћу компоненте узети за нов рачунар. Први услов за кућиште ми је да прикључци и дугме за укључивање буду са предње стране, па сам због тога јако ограничен.
 
FSP CMT580B je баш добар предлог! Видим да има интегрисан прикључак 2у1 за 3,5mm аудио. Моје слушалице имају одвојено микрофон и звучнике, па сам узео спојни кабл, јер лаптопови исто тако имају 2у1 прикључке. Међутим, са тим спојним каблом никако нисам могао да подесим да микрофон ради на Линуксу, који иначе користим.

Свакако, хвала на предлогу, ово кућиште задовољава готово све ставке, па ћу га узети у разматрање.
 
Nisam znao da ga ima u prodaji...dobar izbor.
 
FSP CMT580B je баш добар предлог! Видим да има интегрисан прикључак 2у1 за 3,5mm аудио. Моје слушалице имају одвојено микрофон и звучнике, па сам узео спојни кабл, јер лаптопови исто тако имају 2у1 прикључке. Међутим, са тим спојним каблом никако нисам могао да подесим да микрофон ради на Линуксу, који иначе користим.
Ne bi trebalo spojni adapter da pravi problem, to je samo prespajanje bez elektronike Pre mi se cini da bi mogao audio driver da pravi problem?
 
Nazad
Vrh Dno